www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

8/10/12

Μαρσέιγ-Παρί σημειώσατε… πατ!



Όλα στη ζωή είναι σχετικά. Ακόμη το ποδόσφαιρο ένα άθλημα σωματικής επαφής με το σκάκι, ένα αγώνισμα σκέψης! Όπως στα δύο αυτά παιχνίδια υπάρχει η νίκη και η ήττα, υπάρχει και η ισοπαλία. Έτσι στο ντέρμπι του γαλλικού πρωταθλήματος μεταξύ της Μαρσέιγ και της Παρί Σεντ Ζερμέν, το τελικό 2-2 μοιάζει σα να ήρθαν πατ στο σκάκι. Καμία δε νίκησε, αλλά κάποια υπερτέρησε στο τέλος.

Το πατ στο σκάκι συμβαίνει όταν ο παίκτης που έχει τη σειρά δε διαθέτει καμία νόμιμη κίνηση να «φάει» τον αντίπαλο βασιλιά αλλά ο δικός του δεν απειλείται. Έτσι συνέβη και στη Μασσαλία. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, πίεσαν στη συνέχεια αλλά έμειναν με το βαθμό της ισοπαλίας. Ταυτόχρονα όμως, διατήρησαν τους τρεις βαθμούς διαφοράς που τους χωρίζει από τους πρωτευουσιάνους και έκοψαν τη φόρα που είχαν πάρει οι τελευταίοι με τις πρόσφατες επιτυχίες τους εντός και εκτός συνόρων.

Από την άλλη, η πολυδιαφημισμένη και ζάπλουτη παρέα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς εμφάνισε  σημάδια συνοχής, δείγμα του ότι μέρα τη μέρα δένει ως σύνολο και αν συνυπολογίσουμε το τεράστιο ταλέντο που διαθέτει την μετατρέπει σε πανίσχυρη διεκδικήτρια! Θα μπορούσαμε να πούμε μεγάλο φαβορί, αλλά η δεύτερη θέση είναι πάντα δεύτερη. Φαίνεται ικανή να συνεχίσει με αμείωτη ένταση την καταδίωξη, καθώς διαθέτει πληρότητα σε όλες τις γραμμές και με μεγάλο βάθος στον πάγκο. Ταυτόχρονα έχει και τη «ρεβάνς» στην έδρα της. Πάντως, μέχρι εκείνο το ματς έχουν πολύ καιρό μπροστά με ότι συνεπάγεται…

Στον αντίποδα, ο σύλλογος της νοτιοανατολικής Γαλλίας, μπορεί να υστερεί σε δυνατότητες σε σχέση με τη μισητή αντίπαλό της, αλλά έχει την πιο βαριά φανέλα της Λιγκ 1. Γνωρίζει από πρωταθλητισμό, έχοντας φέρει σε πέρας τις περισσότερες αποστολές όταν βρέθηκε κοντά στην «πηγή» σε αντιδιαστολή με την Παρί που μόνο δυο φορές στην ιστορία της κατάφερε να κάνει φιέστα!

Ωστόσο και οι δύο ομάδες δε θα τρέχουν μόνες τους. Καραδοκεί και η Λιόν. Είναι επίσης έμπειρη σε πρωταθλητισμό, αλλά φέρνοντας ισοπαλία την Κυριακή δεν άδραξε την ευκαιρία που της παρουσιάστηκε. Μοιάζει να βρίσκεται ένα «κλικ» παρακάτω από τους βασικούς μνηστήρες του βαρύτιμου τροπαίου, αλλά καλό θα είναι να μην την ξεγράψει κανείς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...