www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

7/10/12

Πόλη χωρισμένη στα δύο

Έχουν κατακτήσει συνολικά 86 τίτλους σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, ενώ σπουδαίοι ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει την φανέλα των δύο ομάδων. Μίλαν και Ίντερ συγκρούονται το βράδυ της Κυριακής για την 7η αγωνιστική του καμπιονάτο στο "Σαν Σίρο" στην 179η έκδοση του Derby Della Madonnnina που έχει πάρει το ονομά του προς  τιμήν του αγάλματος της Παρθένου Μαρίας που βρίσκεται στην κορυφή του Ντουόμο του καθεδρικού ναού της πόλης.

Στις 16 Δεκεμβρίου του 1899 ο Άλφρεντ Έντουαρντς ιδρύει την "Milan Cricket team and Football Club" και υπό την καθοδήγηση του Χέρμπερτ Κίλπιν τα επόμενα χρόνια κερδίζει τους πρώτους της τίτλους σε εγχώριο επίπεδο. Το 1908 όμως είναι η χρονιά που ο σύλλογος διασπάται, αφού ένα γκρούπ Ιταλών και Ελβετών είναι δυσαρεστημένοι απο την κυριαρχία των Ιταλών και με αφορμή την διαφωνία που υπάρχει στο εάν θα πρέπει να υπάρχουν ξένοι ποδοσφαιριστές στον σύλλογο αποφασίζουν να αποσκιρτήσουν και στις 9 Μαρτίου του ίδιου έτους ιδρύουν έναν καινούριο σύλλογο με το όνομα "Football Club Internazionale" .

Στις 18 Οκτωβρίου του 1908 θα γίνει η πρώτη αναμέτρηση τους στον τελικό του "Chiasso Cup" όπου οι "ροσονέρι" επικρατούν με 2-1. Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 219 φορές  σε επίσημους αγώνες με την Μίλαν να έχει 81 νίκες, η Ιντερ 76 ενώ 62 μάτς έχουν λήξει ισόπαλα. Τα τέρματα είναι  315-298 υπέρ της Μίλαν.

Πρώτοι σκόρερ στις αναμετρήσεις είναι ο Αντρέι Σεφτσένκο και ο Τζιουζέπε Μεάτσα που έχουν πετύχει 14 γκολ, ακολουθούν ο Γκούναρ Νόρνταλ και ο Ίστβαν Νάιερς με 11,ενώ την πεντάδα την κλείνει ο Ενρίκε Καντιάνι με 10. Όσον αφορά τους εν ενεργεία σκόρερ την πρώτη θέση κατέχει ο Ντιέγκο Μιλίτο με 6, όσα γκολ έχει πετύχει και ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς που απο το καλοκαίρι είναι κάτοικος Παρισιού.

Στα αξιοσημείωτα είναι ότι παρά την "κόντρα" που υπάρχει ανάμεσα στους δύο συλλόγους ούτε λίγο ούτε πολύ 32 ποδοσφαιριστές με τον ένα η τον άλλον τρόπο έχουν φορέσει την φανέλα των δύο ομάδων του Μιλάνο. Την αρχή την έκανε το 1912 ο Λουίτζι Τσεβενίνι που απο την Μίλαν πήγε στην Ίντερ για να φτάσουμε στο φετινό καλοκαίρι όπου Αντόνιο Κασάνο και Τζιανπάολο Πατσίνι άλλαξαν "στρατόπεδα"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...