www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

16/10/12

Κρόος-Μίλλερ-Ρόις η «τριάδα» του μέλλοντος




Στο μπάσκετ η ορολογία για τον καθένα θα ήταν «Hes on fire» καθώς έχουν κάνει και οι τρεις εκπληκτικό ξεκίνημα στο Γερμανικό πρωτάθλημα και στην Εθνική Γερμανίας. Την προηγούμενη αγωνιστική για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στην Ιρλανδία ήταν οι πρωταγωνιστές στο 1-6 και αν συνεχίσουν έτσι ίσως μπορέσουν να οδηγήσουν τα «πάνζερ» ξανά στο δρόμο των επιτυχιών.

Μάρκο Ρόις

Με 23 γκολ και 14 ασίστ δεν ήταν παράλογο που η Ντόρτμουντ δαπάνησε 17 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την Γκλάντμπαχ. Φέτος το κοντέρ «γράφει» αυτή την στιγμή  9 γκολ σε 15 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Με ιδιαίτερη τεχνική κατάρτιση και ταχύτητα αγωνιζόμενος στην αριστερή πλευρά της επίθεσης δείχνει να μπορεί να κουβαλήσει το σκοράρισμα της ομάδας πέραν του κλασσικού επιθετικού σε όποια ομάδα και να αγωνίζεται..

Τόνι Κρόος

Με την περσινή σεζόν και το φετινό του ξεκίνημα νομίζω πως το γερμανικό ποδόσφαιρο ξαναβρίσκει έναν «απόγονο» των παλιών μεγάλων χαφ της δεκαετίας 80-90. Εντάξει μπορεί να είναι νωρίς να  πούμε ότι είναι ο «νέος Ματέους» αλλά όταν ένας παίκτης μπορεί να κόβει με άνεση, να βγαίνει πρώτος στην μπάλα, με την ορμή του να ανεβάζει  ολόκληρη την ομάδα και φυσικά να σκοράρει και όλα αυτά στα 22 του χρόνια σε top class επίπεδο τι μπορούμε να περιμένουμε από εκείνον στο μέλλον; Μήπως ο Μουρίνιο να χαίρεται που ο Οζίλ θα γυρνάει πιο ξεκούραστος από τις αποστολές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Τόμας Μίλλερ

Τον καλύτερο κατ εμέ σας τον άφησα για το τέλος. Ένα ακόμα παράδειγμα ότι οι παικταράδες δεν αγοράζονται μόνο αλλά και δημιουργούνται . Ο Μίλερ  είναι ο πιο ολοκληρωμένος επιθετικός του Γερμανικού ποδοσφαίρου καθώς δεν υστερεί σε καμία θέση της επίθεσης όταν αγωνίζεται. Φέτος η Μπάγερν έχει δείξει να τον εμπιστεύεται στα δεξιά καθώς οι τραυματισμοί και τα «ψυχολογικά» του Άριεν Ρομπέν δείχνουν πως η ομάδα δεν μπορεί να βασιστεί πάνω του. Αντίθετα ο Τόμας έχοντας δηλώσει ο ίδιος πως θέλει να μείνει στην Μπάγερν για πάντα, δείχνει ικανός να γίνει ο ηγέτης της όπως και της Εθνικής Γερμανίας. Μην ξεχνάμε ότι ο προπονητής του στην Μπάγερν Γιούπ Χάινκες ήδη του χρωστάει και τον τίτλο του Champions League -τον οποίο πήγεο Μίλλερ να τις χαρίσει-  με την «ηλίθια» αλλαγή του στον τελικό του Μονάχου. Πέρυσι τερμάτισε την σεζόν με 24 ασίστ και 13 γκολ ενώ φέτος έχει 6 γκολ και 8 ασίστ δημιουργώντας πονοκεφάλους σε όλα τα αριστερά μπακ που αντιμετωπίζει...

Το σημαντικό και των τριών ποδοσφαιριστών είναι ότι τα βήματα τους είναι σταθερά ανοδικά σε αυτή την φάση της καριέρας τους. Οι σύλλογοι που αγωνίζονται δείχνουν να επενδύουν πάνω στο ταλέντο και στα νιάτα τους αλλά και οι ίδιοι δείχνουν διατεθειμένοι να αφήσουν εποχή στην Μπουντεσλίγκα και όχι να την δουν σαν το «σκαλοπάτι» για το εξωτερικό όπως αρκετοί άλλοι.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...