www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

24/9/12

Δώστε τη Χρυσή Μπάλα στον κορυφαίο...


Αρκετοί ποδοσφαιρόφιλοι ανά την υφήλιο, θεωρούν κορυφαίο παίκτη αυτή τη στιγμή στον πλανήτη τον Λιονέλ Μέσι. Άλλοι τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Σούπερ και παικταράδες και οι δύο τους, όμως για εμάς άλλος είναι ο κορυφαίος ανάμεσα στους καλύτερους. Το όνομά του... Τσάβι Ερνάντεθ. Ναι αυτόν τον κοντοπίθαρο όπως τον λένε ορισμένοι, που υστερεί σε ταχύτητα και από τον συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα και από τον αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Όμως υπερτερεί σε κάτι μακράν από τους δύο. Στην ταχύτητα της σκέψης και της εκτέλεσης. Και στην πρόσφατη δύσκολη και νίκη της Μπαρτσελόνα με τη Γρανάδα, αυτός ήταν που έδωσε τη λύση. Με σούπερ γκολ σε εκτέλεση στο 88ο λεπτό, έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Θα μου πείτε αυτό περίμενες να το καταλάβεις; Όχι βέβαια...

Απλά στάθηκε η αφορμή για να κουβεντιάσουμε για την αξία του. Είναι χαρακτηριστικό πως όποτε λείπει από την ενδεκάδα των Καταλανών, αλλά και από αυτή της εθνικής Ισπανίας, αμφότερες  οι ομάδες παρουσιάζονται αρκετά κατώτερες και με λιγότερους αυτοματισμούς. Άξιος συνεχιστής των Λουίς Ενρίκε και Πεπ Γκουαρντιόλα, ο 32 ετών μέσος "κεντάει" στον χώρο του κέντρου. Δίνει πάσες με... κλειστά μάτια στους συμπαίκτες του, κάνοντάς τους να δείχνουν ακόμη καλύτεροι από ότι είναι. 

Την ίδια στιγμή, τα τέρματα που πετυχαίνει βγαίνοντας σαν κρυφός επιθετικός στην πλάτη των αντιπάλων του, απλά δεν "υπάρχουν". Και δεν "υπάρχουν" γιατί είναι βγαλμένα μέσα από υπολογιστή. Με ακρίβεια και τελειότητα καμωμένα. 

«Δεν μπορώ να φανταστώ την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον Τσάβι. Κάποια μέρα θα αποχωρήσει όπως όλοι αλλά είναι ένας καταπληκτικός παίκτης.Έχει περάσει δεκαετίες στο σύλλογο και είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου», τόνισε ο συμπαίκτης του στους Καταλανούς, Σεσκ Φάμπρεγκας.

Και δεν έχει άδικο.  Με τους Μπλαουγκράνα, έχει κατακτήσει έξι φορές το πρωτάθλημα Ισπανίας, δύο κύπελλα Ισπανίας, τρία Τσάμπιονς Λιγκ, πέντε Σούπερ Καπ Ισπανίας, δύο Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ Ευρώπης και δύο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Στις 29 Ιουνίου 2008, γίνεται πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ισπανίας. Τότε ανακηρύχτηκε καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης και υπήρξε μέλος της καλύτερης ενδεκάδας της διοργάνωσης όπως ανακοινώθηκε από την UEFA. Την ίδια στιγμή, τερμάτισε 5ος στην ψηφοφορία για την χρυσή μπάλα του 2008.

Το 2009, βγήκε τρίτος στην ψηφοφορία για την Χρυσή Μπάλα και 3ος καλύτερος παίκτης της χρονιάς από την FIFA και κατάφερε με την Μπαρτσελόνα να πραγματοποιήσει ένα από τα μεγαλύτερα ρεκόρ στην ιστορία του ποδοσφαίρου κατακτώντας : Πρωτάθλημα Ισπανίας, Κύπελλο Ισπανίας, Τσάμπιονς Λιγκ, Σούπερ Καπ Ισπανίας, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Στις 11 Ιουλίου 2010, ο Τσάβι κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ισπανία. Βρέθηκε μεταξύ της κορυφαίας 11άδας της διοργάνωσης και τερμάτισε τρίτος στην ψηφοφορία για την Χρυσή Μπάλα εκείνης της χρονιάς. Το 2011, βρέθηκε στην ίδια θέση για μια ακόμη φορά.

Ο Τσάβι είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της Μπαρτσελόνα και αυτός που έχει τους περισσότερους τίτλους με την καταλανική ομάδα (20 τίτλοι έως τώρα). Μετράει 71 γκολ και 150 ασίστ σε δεκατέσσερις σεζόν με τους Καταλανούς και 117 συμμετοχές και 12 τέρματα με την εθνική ομάδα.

Αν αυτά δεν είναι αρκετά για να είναι ο καλύτερος όλων, τότε τι; Μήπως και αυτός αξίζει μια  Χρυσή Μπάλα (τον πρόλαβε φέτος ο Ινιέστα) πριν σταματήσει το ποδόσφαιρο; Ρητορικές οι ερωτήσεις, γνωστές οι απαντήσεις!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...