www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

19/9/12

Επιστροφή στα παλιά λημέρια



"Βρίσκομαι στην ομάδα όπου είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι περισσότερο. Πάντα, η επιστροφή μου στην Αργεντινή αποτελούσε προτεραιότητα.Οφείλω τα πάντα στον σύλλογο. Νιώθω πως ανήκω εδώ και πως πρέπει να κάνω το παν για να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η ομάδα". Αυτά δηλώνε ο Νάτσο Σκόκο σε συνεντευξή του στον τύπο της Αργεντινής λίγο μετα την έναρξη του πρωταθλήματος.

Πράγματι τα λόγια αυτά αποδεικνύονται μεχρι στιγμής προφητικά αφού μετά και την ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής η Νιούελς Όλντ Μπόις βρίσκεται στην δεύτερη θέση μόλις έναν βαθμό πίσω απο την Μπόκα Τζούνιορς. Μπροστάρης της μέχρι τώρα καλής πορείας των "λεπρών" δεν είναι άλλος απο τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ που μάλιστα είναι και ο πρώτος σκόρερ  του πρωταθλήματος με 5 γκολ.

O 27χρονος μεσοεπιθετικός ξεκίνησε απο τις ακαδημίες της ομάδας του Ροζάριο και στα 19 του έκανε ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα με την οποία κατέκτησε το Απερτούρα του 2004 και χάρις στις εμφανίσεις του κλήθηκε και στην Εθνική Αργεντινής U-20 με την οποία είχε 12 συμμετοχές και 3 γκολ. Η πολύ καλή του παρουσία στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2006 οδήγησε την μεξικάνικη Πούμας να καταθέσει πρόταση 3,5 εκατομμυριών δολλαρίων για να τον αγοράσει.

Στο Μεξικό έκατσε μέχρι το καλοκαίρι του 2008 πετυχαίνοντας 28 γκολ σε 74 συμμετοχές και στην συνέχεια ήρθε η ώρα να έρθει στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα για λογαριασμό  της ΑΕΚ υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο. Με τον "Δικέφαλο του Νότου" κατέκτησε το Κύπελλο του 2011, ενώ έχει πετύχει μερικά απο τα ωραιότερα γκολ της Σούπερ Λίγκα.

Μάλιστα υπήρχαν και δημοσιεύματα που ήθελαν για τον "Ελ Τουκάν" να ενδιαφέρονται ομάδες της SERIE A όπως η Φιορεντίνα,η Ουντινέζε  και η Τζένοα χωρίς όμως ποτέ να γίνει κάποια επίσημη κίνηση. Άν και τον Νοέμβριο του 2010 υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τους "κιτρινόμαυρους" λόγω οικονομικών προβλημάτων αναγκάστηκαν να τον πουλήσουν στην Αλ Αίν ομάδα απο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα  για το ποσό των 2,8 εκατομυρίων ευρώ.

Και εκεί άφησε το στίγμα του αφού χάρη στην πολύτιμη βοηθειά του με 17 συμμετοχές και 8 γκολ οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά για οικογενειακούς λόγους αποφάσισε να γυρίσει στην Νιούελς Όλντ Μπόις για να επιβεβαιώσει μια δήλωση που είχε κάνει στην εφημερίδα Reforma το 2006 ότι κάποια στιγμή θα επέστρεφε στην ομάδα απο την οποία αναδείχθηκε.

Πλέον αυτό που του απομένει είναι μετά και τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις να κληθεί απο τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Αργεντινής Αλεχάντρο Σαμπέγια αφού αν και έχει κληθεί κατα περιόδους απο τoυς εκάστοτε εκλέκτορες δεν έχει καταφέρει να πάρει χρόνο συμμετοχής.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...