www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

19/9/12

Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς: Ο άνθρωπος-ρεκόρ!



Πολλά πράγματα μαζί είναι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός επιθετικός δεν είναι μόνο από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού στερεώματος, ούτε είναι ο μόνος που έχει το ρεκόρ των περισσότερων χρημάτων που δαπανήθηκαν συνολικά στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Πλέον, είναι εκείνος που έχει παίξει αλλά και σκοράρει με τις περισσότερες διαφορετικές ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το κάρμα του ψηλόσωμου φορ (1,95) θα μπορούσε κάλλιστα να συγκριθεί με εκείνο ενός τσιγγάνου! Γεννημένος στη Σουηδία από Βόσνιο πατέρα και Κροάτισσα μάνα, στις 3 Οκτωβρίου του 1981, έμελλε να μη βρίσκει μόνιμη ποδοσφαιρική στέγη και να περιπλανιέται ανά τη Γηραιά Ήπειρο, όχι επειδή δεν ήταν καλός στα επιθετικά του καθήκοντα. 

Το ακριβώς το αντίθετο μάλιστα, τον παραήθελαν άλλες ομάδες σε σημείο να ξηλώνουν για χάρη του παγκοσμίου κλάσεως ποδοσφαιριστές όπως τον Σαμουέλ Ετόο από την Μπαρτσελόνα. Τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για χάρη του μέχρι στιγμής στην καριέρα του συνολικά φτάνουν τα 180 εκατομμύρια ευρώ, τα περισσότερα για οποιονδήποτε παίκτη παγκοσμίως! Κάτι ήξερε ο νονός όταν τον βάπτιζε Ζλάταν που στα σλαβικά σημαίνει... χρυσός!

Σουηδία, Ολλανδία Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής οι σταθμοί του, ποτέ δεν έγινε ο αγαπημένος της εξέδρας, ίσως λόγω του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα του. Πάντως του δουλειά την έκανε και με το παραπάνω. Ακόμη και στην κακή σεζόν με την Μπαρτσελόνα ήταν διαρκής κίνδυνος για τους αντίπαλους τερματοφύλακες με 16 γκολ σε 29 παρουσίες. 

Πάντα έπαιζε στην κορυφή. Όχι μόνο βάσει διάταξης στο γήπεδο αλλά και επαγγελματικά. Το αποτέλεσμα ήταν την Τρίτη να κάνει ένα ακόμη ρεκόρ που αποδεικνύει ότι είναι από τους κορυφαίους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και ένας από τους μεγαλύτερους όλων των εποχών της χώρας του.

Μετά τον Άγιαξ, τη Γιουβέντους, την Ίντερ, την Μπαρτσελόνα, τη Μίλαν, φόρεσε τη φανέλα της Παρί Σεντ Ζερμέν έχοντας το σήμα της μπάλα με τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ στα μανίκια του. Κατόρθωμα μοναδικό στα χρονικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Στο 19ο λεπτό της συνάντησης με την Ντιναμό Κιέβου, με ευστοχώντας σε εκτέλεση πέναλτι χρίστηκε και σκόρερ. Το αποτέλεσμα να γίνει ο μοναδικός που είδε το όνομά του στα μάτριξ ενός γηπέδου «κουνώντας σεντόνι» με έξι διαφορετικούς συλλόγους.

Τα ρεκόρ είναι για να καταρρίπτονται και ο Ζλάταν φαίνεται να το ξέρει καλά αυτό. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε πού θα σταματήσει καθώς είναι 30 ετών, στην παραγωγικότερη ποδοσφαιρική ηλικία. Το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσει να μας απασχολεί για αρκετό καιρό ακόμη.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις μαγικές στιγμές του "Χρυσού" της Ευρώπης:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...