www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

27/9/12

Κλαούντιο Πιζάρο Πρώτος στην «Λεγεώνα των Ξένων»



Είναι το 79ο λεπτό και ο Νικόλα Μάντζουκιτς  αφήνει τον αγωνιστικό χώρο του «Αλιάνζ Αρένα» έχοντας πετύχει δύο τέρματα απέναντι στην Βόλφσμπουργκ. Οι οπαδοί της Μπάγερν χειροκρότουν όχι μόνο τον αποχωρήσαντα αλλά και τον παίκτη που παίρνει την θέση του. Δεν είναι άλλος ο από τον Κλαούντιο Πιζάρο που απευθείας γίνεται ο πρώτος ξένος παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην Μπουντεσλίγκα που αριθμούν τις 337.

Την σεζόν 99-00 η Βέρντερ Βρέμης φέρνει από την Αλιάνζα Λίμα τον Περουβιανό επιθετικό ο οποίος θα αποτελέσει για τουλάχιστον μια δεκαετία τον πιο επιτυχημένο ξένο ποδοσφαιριστή σε επίπεδο προσφοράς στο γερμανικό πρωτάθλημα. Οι εμφανίσεις του με την Βέρντερ δεν αφήνουν ασυγκίνητη την Μπάγερν η οποία σπεύδει να τον εντάξει στο δυναμικό της το 2001 όπου παραμένει μέχρι το 2007 για να κάνει το βήμα στα «εκατομμύρια» του Αμπράμοβιτς και της Τσέλσι. Με τους «Λονδρέζους» η καριέρα του κάνει μια απροσδόκητη «κοιλιά» καθώς η φυγή Μουρίνιο το 2008 προκαλεί μεγάλη σύγχυση στην ομάδα. Τελικά ο «αποχωρισμός» από το Γερμανικό πρωτάθλημα κρατά μόνο ένα χρόνο  -και παρά τις σειρήνες από τους «Αμπράμοβιτς» της Ελλάδας-  η «αγκαλιά» της Βέρντερ «ανοίγει» πάλι και για τέσσερις σεζόν που τον τοποθετούν και στην κορυφή των ξένων σκόρερ της Μπουντεσλίγκα με συνολικά  160 τέρματα.

Σε όλα τα προσωπικά επιτεύγματα έρχονται να προστεθούν και 3 συνεχόμενα νταμπλ με την Μπάγερν από το 2003 έως το 2006 ένα Διηπειρωτικό κύπελλο το 2001 και ένα κύπελλο Γερμανίας με την Βέρντερ το 2009, καθόλου άσχημα θα λέγαμε. Το μόνο που ίσως του λείπει στα 33 του χρόνια είναι ένας Ευρωπαϊκός τίτλος και στον οποίον ίσως ελπίζει για φέτος με τους «Βαυαρούς» ας περιμένουμε να δούμε αν η παρέα του Γιούπ Χάινκες   και ο ίδιος βέβαια, του το προσφέρει φέτος.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...