www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

26/7/24

Ατλέτικο Παραναένσε ο "τυφώνας" της Βραζιλίας


Στις 22 Μαΐου του 1912 ο Ζοακίμ Αμέρικο Γκιμαράες στην πόλη Κουριτίμπα ιδρύει την Internacional Football club ενώ παράλληλα φτιάχνεται και ένα μικρό στάδιο που ονομάζεται Baixada. Δύο χρόνια αργότερα το 1914 δημιουργείται η έτερη ομάδα της πόλης η America Futebol Clube και μία δεκαετία αργότερα στις 26 Μαρτίου συγχωνεύονται για να δημιουργήσουν την Clube Atletico Paranaense.

Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάλε Οι "μαυρομπλέ" του Εκουαδόρ


Μέχρι πρότινος η Λίγκα Ντε Κίτο ήταν η πιο τακτική εκπρόσωπος του Εκουαδόρ σε διασυλλογικό επίπεδο(Copa Libertadores και Copa Sudamericana). Πλέον ένα ακόμα όνομα έρχεται να προστεθεί, με την Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάλε η οποία δεν έχει κατακτήσει κάποιον εθνικό τίτλο, έφτασε όμως στην κατάκτηση του Copa Sudamericana του 2019.

Εστουντιάντες Οι "σκληροί" της Αργεντινής


Όταν το 1967 η Εστουντιάντες κατακτούσε τον πρώτο της τίτλο κατάφερνε να σπάσει ένα ταμπού που ήθελε τις Big Five του αργεντίνικου ποδοσφαίρου(Μπόκα Τζούνιορς, Ρίβερ Πλέιτ, Ιντεπεντιέντε, Ρασίγκ Κλάμπ, Σαν Λορέντσο) να μονοπωλούν όλους τους εγχώριους τίτλους. Παράλληλα θα δώσει το στίγμα της τόσο στην υπόλοιπη Λατινική Αμερική αλλά και παγκοσμίως.

25/7/24

Defensa y Justicia Τα "γεράκια" του Μπουένος Άιρες

 

Περνώντας απο όλες τις χαμηλότερες κατηγορίες, η Ντιφενσα y Xουστίσια άργησε να φτάσει στην υψηλότερη κατηγορία, όμως απο το 2014 άρχισε να κάνει εμφανή την παρουσία της φτάνοντας ήδη στην κατάκτηση των δύο πρώτων της μεγάλων τίτλων στην Λατινική Αμερική, το Copa Sudamericana και το Recopa Sudamericana.

23/7/24

Λανούς ο "λυχνίτης" της Αργεντινής


Η Club Atletico Lanus είναι διάσημη για την πολυποίκιλη αθλητική της δραστηριότητα στην Αργεντινή, και μπορεί να μην έχει τους πολλούς τίτλους άλλων ομάδων, παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην χώρα της αλλά και στην Λατινική Αμερική γενικότερα.

21/7/24

Ρασίγκ Κλάμπ η "Ακαδημία" της Αργεντινής


Είναι μια απο τις "big five" του αργεντίνικου ποδοσφαίρου και ήταν η κορυφαία ομάδα της χώρας τις δεκαετίες του 1910 και του 1920. Eξαιτίας αυτών των επιτυχιών η Racing Club de Avellaneda πήρε το προσωνύμιο "La Academia".

17/7/24

Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε "El Expreso Rojo"


Μετά τις Ατλέτικο Νασιονάλ και Όνσε Κάλδας, η Ιντεπεντιέντε Σαντα Φε έγινε η τρίτη ομάδα απο την Κολομβία που κατέκτησε διεθνή τίτλο και η πρώτη που έφερε στην Κολομβία το Copa Sudamericana. Βέβαια στην χώρα της πρόκειται για μια απο τις κορυφαίες ομάδες που δεν έχει λείψει απο την πρώτη κατηγορία.

15/7/24

2024 Αργεντίνικο ριπίτ

Οκτώ χρόνια νωρίτερα στα γήπεδα της Αμερικής ο Λιονέλ Μέσι και η Αργεντινή βίωνε μία ακόμη ήττα σε τελικό Copa America απο την Χιλή στην διαδικασία των πέναλντι, αναγκάζοντας τον ίδιο τον Μέσι να ανακοινώσει την αποχώρηση του απο την εθνική. Στις 14 Ιουλίου του 2024 παρότι ο ίδιος ο "Pulga" αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού στο 66' ευτύχησε να πανηγυρίσει και να σηκώσει το τρόπαιο  το τρίτο μετά το Copa America του 2021και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

2024 Ισπανία τεσσάρων αστέρων


Συνήθως στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα  ο καλύτερος, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση η Ισπανία ήταν η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης και δίκαια κατέκτησε τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης. Δε είναι τυχαίο ότι με τα 15 γκολ που πέτυχε κατέρριψε το ρεκόρ παραγωγικότητας που κατείχε η Γαλλία απο το 1984 με 14, τα οποία τα πέτυχαν 10 παίκτες που είναι και αυτό ρεκόρ. Έτσι η "φούρια ρόχα" έφτασε τις 4 κατακτήσεις ξεπερνώντας την Γερμανία που έχει 3 και είναι η πολυνίκης του θεσμού 

12/7/24

Ατλέτικο Νασιονάλ οι "πράσινοι" της Κολομβίας


Η Ατλέτικο Νασιονάλ είναι μία απο τις κορυφαίες ομάδες της Κολομβίας, αλλά παράλληλα είναι και η πρώτη ομάδα της χώρας που έφτασε στην κατάκτηση του Copa Libertadores ενώ σημαντικοί ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει την φανέλα της.

7/7/24

Κρουζέιρο οι "αλεπούδες" της Βραζιλίας


Ήταν μία από τις πέντε μόλις ομάδες που δεν είχαν υποβιβαστεί ποτέ στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος κάτι που έγινε τον Δεκέμβριο του 2019. Όλα αυτά όταν λίγα χρόνια πριν το 2003 κατάφερνε να πετύχει το εγχώριο τρέμπλ, πολιτειακό πρωτάθλημα, Κύπελλο και Πρωτάθλημα Βραζιλίας και είναι η μόνη ομάδα που το έχει πετύχει.