www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

17/10/23

Γαλλία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ισπανία, Σκωτία, Τουρκία, Αυστρία και Αγγλία "τσέκαραν" εισιτήρια για την τελική φάση

Προτελευταίο παράθυρο για την προκριματική φάση του EURO 2024 και εφτά ομάδες έχουν ήδη προκριθεί για τα γήπεδα της Γερμανίας, η Ισπανία, η Σκωτία, η Γαλλία, η Τουρκία, η Πορτογαλία,  το Βέλγιο, η Αυστρια και η Αγγλία.

Στον 1ο όμιλο η Ισπανία γνώριζε ότι με δύο νίκες στην Σεβίλλη με την Σκωτία και στο Όσλο με την Νορβηγία εξασφάλιζε την απευθείας πρόκριση. Απέναντι στους Σκωτσέζους επικράτησαν με 2-0 με τα γκολ των Μοράτα στο 73' και Σανθετ στο 86'. 

Κόντρα στην Νορβηγία το γκολ του Γκάβι στο 49' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και τους "φούρια ρόχα" πέραν της δικής τους πρόκρισης να παίρνουν μαζί τους και την Σκωτία η οποία στο "Λα Καρτούχα" πάλεψε και μάλιστα της ακυρώθηκε γκολ του ΜακΤόμινει για επιθετικό φάουλ του Χέντρι στον Σιμόν

Στον 2ο όμιλο η Γαλλία πέρασε και απο το Άμστερνταμ με πρωταγωνιστή τον Εμπαπέ που πέτυχε και τα δύο τέρματα, έκανε το 6 στα 6 και πήρε το εισιτήριο για την τελική φάση. Για την δεύτερη θέση η Ελλάδα επικράτησε της Ιρλανδίας στο Δουβλίνο και τα πάντα κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα κρίνονταν στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Εκεί όπου οι "οράνιε" είχαν χαμένο πέναλντι με τον Βίγκχορστ που το απέκρουσε ο Βλαχοδήμος, είχαν και άλλες ευκαιρίες και στο 90' κέρδισαν δεύτερο πέναλντι με τον Φαν Ντάικ να ευστοχεί και να κάνει το τελικό 0-1.

Με αυτή την νίκη η Ολλανδία έπιασε στην δεύτερη θέση την Ελλάδα στους 12 βαθμούς και πλέον αυτή έχει την τύχη στα χέρια της, έχοντας να παίξει δύο παιχνίδια με Γιβραλτάρ και Ιρλανδία αντίστοιχα, ενώ η Ελλάδα ένα όπου θα υποδεχτεί την Γαλλία, ενώ έχει και την ισοβαθμία υπέρ της.

Στον 3ο όμιλο η Αγγλία με την νίκη της στο "Γουέμπλει" απέναντι στην Ιταλία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε με δύο γκολ του Κέιν να επικρατήσει με 3-1 της "σκουάντρα ατζούρα"  και να βρεθεί και αυτή στα γερμανικά γήπεδα.

Απο την άλλη στον απόηχο της υπόθεσης του παράνομου στοιχηματισμού για τον οποίο κατηγορούνται οι Σάντρο Τονάλι και Νικολό Τζανιόλο, οι οποίοι κατέθεσαν στις ιταλικές αρχές που βρέθηκαν στο προπονητικό κέντρο της "σκουάντρα ατζούρα", η Ιταλία έχει να παίξει τον Νοέμβριο δύο τελικούς απέναντι σε Βόρεια Μακεδονία εντός και Ουκρανία εκτός. 

Μία Ουκρανία η οποία έκανε το 2 στα 2 απέναντι σε Βόρεια Μακεδόνια στην Πράγα και Μάλτα στο Τα Κάλι και θα πάει να τα παίξει όλα για όλα στο παιχνίδι της  20ης Νοεμβρίου στο Λεβερκούζεν απέναντι στην Ιταλία.

Στον 4ο όμιλο η Τουρκία με νέο προπονητή τον Βιτσέντσο Μοντέλα στον πάγκο της έκανε το 2 στα 2 απέναντι στην Κροατία στο Όσιγεκ και με την Λετονία στο Ικόνιο και εξασφάλισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά την πρόκριση της στην τελική φάση.

Οι Κροάτες ηττήθηκαν και στο Κάρντιφ απο την Ουαλία έχασαν και την περίπτωση ισοβαθμίας απο τους αντιπάλους τους και ευελπιστούν πέρα απο το δικό τους 2 στα 2 να έχει μία απώλεια το συγκρότημα του Ρόμπ Πέιτζ.

Στον 5ο όμιλο η Αλβανία επικράτησε της Τσεχίας με 3-0, με τους φιλοξενούμενους  να παίζουν απο το 40' με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Τσαντίλ. Οι γηπεδούχοι οι οποίοι προηγούνταν απο το 9' με τον Ασάνι δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη με τον Σεφέρι  να πετυχαίνει δύο τέρματα στο 51 και στο 73' να διαμορφώνει το τελικό σκόρ.

Απο την άλλη η Πολωνία με νέο προπονητή τον Μίκαλ Πρόμπιερζ  δεν είχε άλλα περιθώρια απωλειών και παρότι αγωνιζόταν χωρίς τον Λεβαντόφσκι πήρε την νίκη απέναντι στα Νησιά Φερόε, με τα γκολ των Σιμάνσκι και Μπούκσα, με τους νησιώτες να παίζουν με παίκτη λιγότερο απο το 49.

Όμως απέναντι στην Μολδαβία στην Βαρσοβία έκανε πισωγύρισμα αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ απο τον Νικολαέσκου, ισοφάρισε με τον Σβιντέρσκι, έχασε ευκαιρίες να πετύχει το νικητήριο γκολ, αλλά το 1-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Πλέον το παιχνίδι της 17ης Νοεμβρίου στο "Ναροντόβι" στην Βαρσοβία απέναντι στην Τσεχία είναι "τελικός".

Στον 6ο όμιλο το Βέλγιο  για περίπου 70 λεπτά έκανε επίδειξη δύναμης στην Βιέννη με δύο γκολ του Λουκεμπάκιο και ένα του Λουκάκου. Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Λάιμερ στο 72', στο 79' αποβλήθηκε ο Ονάνα και στο 84' κέρδισαν πέναλντι με τον Σάμπιτσερ να μην λαθεύει και να μειώνει σε 2-3 που ήταν και το τελικό σκόρ της αναμέτρησης. 

Με αυτό το αποτέλεσμα, οι "κόκκινοι διάβολοι" εξασφάλισαν μία ακόμη πρόκριση σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Η τελευταία φορά που δεν συμμετείχαν ήταν στην τελική φάση του EURO 2012 σε Πολωνία και Ουκρανία

Απο την άλλη το συγκρότημα του Ράλφ Ράγκνινγκ παρά την ήττα εξακολουθούσε να έχει την κατάσταση στα χέρια του αφού ήθελε 2 βαθμούς στα 2 παιχνίδια που του απέμεναν. Στο Μπακού έστω και με άγχος πέτυχε την νίκη-πρόκριση χάρις στην εύστοχη εκτέλεση πέναλντι του Σάμπιτσερ στο 48' και την τρίτη συνεχόμενη παρουσία της σε τελική φάση EURO.

Στις Βρυξέλλες το απόγευμα είχαμε δύο νεκρούς που φορούσαν φανέλες της εθνικής Σουηδίας απο πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης. Στο ημίχρονο του αγώνα και ενώ το σκορ ήταν 1-1, οι παίκτες πληροφορήθηκαν το γεγονός και αρνήθηκαν να βγουν στον αγωνιστικό χώρο και λίγο αργότερα η UEFA με επίσημη ανακοίνωση της αποφάσισε να διακόψει το παιχνίδι οριστικά.

Στον 7ο όμιλο η Ουγγαρία πέτυχε και δεύτερη νίκη απέναντι στην Σερβία στην Βουδαπέστη και παρα το ότι άφησε βαθμούς στο Βίλνιους, έχει την ευκαιρία να "καθαρίσει" την υπόθεση πρόκριση στην Σόφια.

Το συγκρότημα του Ντράγκαν Στοϊκοβιτς επικράτησε στο Βελιγράδι του Μαυροβουνίου με 3-1, έχει την ισοβαθμία υπέρ του απέναντι στο Μαυροβούνιο και ουσιαστικά χρειάζεται μόνο ένα βαθμό την τελευταία γωνιστικήσ το Λέσκοβατς απέναντι στην Βουλγαρία.

Στον 8ο όμιλο οι μεγάλες κερδισμένες δεν ήταν άλλες απο τις Σλοβενία και Δανία που έκαναν το 2 στα 2 και έκαναν ένα ακόμα βήμα για την πρόκριση. Η μόνη απειλή είναι το Καζακστάν το οποίο  έκανε το μεγάλο διπλό στο Ελσίνκι με πρωταγωνιστή τον Ζαινουτντίνοφ παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ ανέτρεψε την κατάσταση και με δύο δικά του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 1-2, με τους Φινλανδούς να έχουν και δεύτερη ευκαιρία διαμέσου Nations League.

Στον 9ο όμιλο οι εκκρεμότητες είναι περισσότερες απο την στιγμή που τα παιχνίδια του Ισραήλ με Ελβετία εντός και Κόσοβο εκτός αναβλήθηκαν λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην περιοχή. Στα αγωνιστικά η Λευκορωσία όντας ουσιαστικά αδιάφορη είναι ο ρυθμιστής του ομίλου απο την στιγμή που απέσπασε βαθμό τόσο απο την Ρουμανία στην ουδέτερη Βουδαπέστη, όσο και απο την Ελβετία  στο Σεν Γκάλεν, όπου αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ βρέθηκε να προηγείται με 3-1, αλλά το συγκρότημα του Μουράτ Γιακίν κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων οι επερχόμενες αναμετρήσεις του Ισραήλ με Ελβετία και Ρουμανία αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την υπόθεση πρόκριση.

Στον 10ο όμιλο η Πορτογαλία έκανε το 6 στα 6 με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει δύο τέρματα κόντρα στην Σλοβακία εξασφαλίζοντας την πρόκριση σε τελική φάση. Η Σλοβακία με την μεγάλη νίκη που πέτυχε απέναντι στο Λουξεμβούργο αποσπάστηκε 5 και 6 βαθμούς απο Λουξεμβούργο και Ισλανδία αντίστοιχα και πλέον με νίκη κόντρα στους νησιώτες στις 16 Νοεμβρίου θα πάρει την δεύτερη θέση και την πρόκριση.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...