www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

13/9/23

2 στα 2 για Αργεντινή και Βραζιλία


Την έναρξη της προκριματικής διαδικασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 που θα διεξαχθεί σε τρείς χώρες της Βόρειας Αμερικής(Καναδάς, Μεξικό και ΗΠΑ) έδωσε η Λατινική Αμερική με την διεξαγωγή των δύο πρώτων αγωνιστικών. 

Μάλιστα σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις και σε συνδυασμό με την αύξηση των ομάδων απο 32 σε 48, έξι ομάδες πλέον παίρνουν τη απευθείας πρόκριση για την τελική φάση, ενώ η έβδομη θα δώσει αγώνα μπαράζ. Επίσης το Εκουαδόρ ξεκινάει με αφαίρεση τριών βαθμών για την υπόθεση  με το παραποιημένο πιστοποιητικό γέννησης του Μπάιρον Καστίγιο απο την προηγούμενη προκριματική διαδικασία.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή ξεκίνησε την υπεράσπιση του τίτλου της στο "Μονουμεντάλ" του Μπουένος Άιρες, υποδεχόμενη το Εκουαδόρ που είχε νέο προπονητή τον Ισπανό Φέλιξ Σάντσες πρώην προπονητή του Κατάρ.

Επικράτησε με 1-0 χάρις σε ποιόν άλλον τον Λιονέλ Μέσι στο 78' με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ η Αργεντινή είχε δύο δοκάρια με τον Λαουτάρο Μαρτίνες στο πρώτο ημίχρονο και τον Ταλιαφίκο στο δεύτερο.

Στο Μπελέμ με υπηρεσιακό προπονητή τον Φερνάντο Ντινίζ και εν αναμονή της επισημοποίησης της συμφωνίας με τον Κάρλο Αντσελότι, η Βραζιλία δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Βολιβία διαλύωντας την με 5-1, με τον Νεϊμάρ με τα δύο γκολ που πέτυχε να περνάει τον Πελέ στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών.

Στο Μοντεβίδεο στην εποχή του Μαρσέλο Μπιέλσα και χωρίς τους Καβάνι και Σουάρες η Ουρουγουάη επικράτησε της Χιλής με 3-1, στην Μπαρανκίγια η Κολομβία υπερκέρασε το εμπόδιο της Βενεζουέλας με 1-0 με το γκολ του Μπορέ, ενώ στην Θιουδάδ Ντελ Έστε Παραγουάη και Περού έμειναν στο 0-0.

Για την δεύτερη αγωνιστική η Αργεντινή ταξίδεψε στην Λα Παζ χωρίς τον Λιονέλ Μέσιό, όπου και κατάφερε να φύγει νικηφόρα με 3-0 χάρις στα γκολ των Φερνάντες στο 31', Ταλιαφίκο στο 42' και Γκονζάλες στο 83', ενώ απο το 39' οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ρομπέρτο Φερνάντες.

Στην Λίμα η Βραζιλία κατάφερε να αποδράσει χάρις στο γκολ που πέτυχε ο Μαρκίνιος απο κόρνερ του Νεϊμάρ, ενώ είχε και δύο ακυρωμένα γκολ ως οφσαιντ. Στο Κίτο η Ουρουγουάη προηγήθηκε με τον Κανόμπιο στο 38' αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου στο 45+5' ο Τόρες με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 51' οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλντι σε ανατροπή του Εστουπινιάν απο τον Ναντές, αλλά ο Βαλένσια έστειλε την μπάλα άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα ηταν  Τόρες που με προβολή διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για το Εκουαδόρ που "έσβησε" την ποινή των τριων βαθμών που του  είχε πειβληθεί.

Στο Ματουρίν η Βενεζουέλα πέτυχε γκολ που όμως ακυρώθηκε για φάουλ του Ερέρα, και φτάσαμε στις καθυστερήσεις όταν ο Πίρις χρησιμοποίησε το χέρι του στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει την κεφαλιά του Ερέρα,

Η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε και ο Ροντόν στο 90+3' δεν λάθεψε στέλνοντάς την μπάλα στα δίχτυα του Κορονέλ για να διαμορφώσει το τελικό 1-0.

Τέλος στο Σαντιάγκο Χιλή και Κολομβία έμειναν στο 0-0 με τον Ετσεβερία να έχει δοκάρι για λογαριασμό της Χιλής στο 30', ενώ στο 77' οι Χιλιανοί σκποραραν με τον Μαριπάν, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ του σκόρερ.

Η βαθμολογία(Σε2 αγωνιστικές)

1. Βραζιλία 6

2. Αργεντινή 6

3. Κολομβία 4

4. Ουρουγουάη 3

5. Βενεζουέλα 3

6. Παραγουάη 1

7. Περού 1

8. Χιλή 1

9. Εκουαδόρ 0

10. Βολιβία 0




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...