www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

13/9/23

"Αέρας" Γαλλία, Πορτογαλία και Σκωτία, μάχη στον 5ο και στον 8ο όμιλο

 


Μπαίνοντας στο δεύτερο κομμάτι της προκριματικής διαδικασίας η μάχη για την πρόκριση έχει αρχίζει και φουντώνει, ειδικά σε κάποιους ομίλους όπου ακόμα και τέσσερις ομάδες βρίσκονται να διεκδικούν τα εισιτήρια της πρόκρισης.
Στον 1ο όμιλο το τρένο που λέγεται Σκωτία πέρασε αέρας και απο την Λάρνακα με 3-0 με τα γκολ των ΜακΤόμινει, Πόρτιους και ΜακΓκιν κάνοντας το 5 στα 5, ενώ νωρίτερα στην Τιφλίδα η Ισπανία "διέλυσε" την Γεωργία με 7-1.

Τρία γκολ πέτυχε ο Μοράτα, ενώ o 16χρονος Γιαμάλ πραγματοποίησε δύο ρεκόρ, έγινε τόσο ο νεαρότερος παίκτης όσο και ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Ισπανίας. 

Στην Γρανάδα απέναντι στην Κύπρο το συγκρότημα του Λουίς Ντε Λα Φουέντε, δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει το "τρίποντο" πετυχαίνοντας έξι τέρματα, με τον Φεράν Τόρες να πετυχαίνει δύο τέρματα και να περιμένει την Σκωτία στην Σεβίλλη τον Οκτώβριο στην μάχη της πρώτης θέσης.

Στον 2ο όμιλο η Γαλλία συνεχίζει απτόητη την κούρσα για την πρωτιά έχοντας το απόλυτο χωρίς μάλιστα να δεχτεί τέρμα. Απο εκεί και πέρα στην μάχη για την δεύτερη θέση η Ολλανδία απέκτησε προβάδισμα με τις δύο νίκες που πέτυχε στο Αιντχόφεν κόντρα στην Ελλάδα, και στο Δουβλίνο κόντρα στην Ιρλανδία. 

Η επόμενη αγωνιστική με τα παιχνίδια Ολλανδία-Γαλλία και Ιρλανδία-Ελλάδα να καθορίζουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό ποιος θα καταλάβει την πολυπόθητη δεύτερη θέση.

Στον 3ο όμιλοι οι Άγγλοι είχαν τις πρώτες απώλειες βαθμών στο Βρότσλαβ κόντρα στην Ουκρανία με το συγκρότημα του Σεργκέι Ρεμπρόφ να προηγείται με τον Ζιντσένκο στο 26'. Τα "λιοντάρια" κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Γουόκερ στο 41' ενώ στο δεύτερο ημίχρονο είχαν και δοκάρι με τον Σάκα με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τέλος, ένας σημαντικός βαθμός για την Ουκρανία λίγο πριν την αναμέτρηση με την Ιταλία.

Μια Ιταλία που στο ντεμπούτο του Λουτσιάνο Σπαλέτι στον πάγκο της αν και προηγήθηκε στα Σκόπια με τον Ιμόμπιλε στο 47', ο Μπάρντι στο 81' ισοφάρισε στο τελικό 1-1 και το ματς με τους Ουκρανούς είχε χαρακτήρα τελικού για την "σκουάντρα ατζούρα".

Στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" ο Φρατέσι έβαλε μπροστά την Ιταλία με 2-0, με τον Γιαρμολένκο να μειώνει στο 41' και να δίνει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Το 2-1 εν τέλει παρέμεινε καθόλη την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου με την Ιταλία  η οποία είχε δοκάρι με τον Λοκατέλι στο 67΄να παίρνει "βαθιά ανάσα" ενόψει της συνέχειας.

Στον 4ο όμιλο η Αρμενία πήγε να κάνει την έκπληξη στο Εσκισεχίρ κόντρα στην Τουρκία αφού στο 48' προηγήθηκε με τον Ντασιάν, αλλά οι γηπεδούχοι πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας χάρις στο γκολ του Γιλντιρίμ στο 88'. 

Στην Ριέκα η Κροατία δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Λετονία την οποία νίκησε με 5-0, με δύο γκολ του Πέτκοβιτς και απο ένα οι Πέρισιτς, Κράμαριτς και Πάσαλιτς, Η "χρβάτσκα" έδειξε χαρακτήρα και κόντρα στην Αρμενία και χάρις στο γκολ του Κράμαριτς έφυγε νικήτρια απο το Ερεβάν και τον Οκτώβριο υποδέχεται την Τουρκία για την πρωτιά στον όμιλο.

Στον 5ο όμιλο η Αλβανία μετά το πολύ σημαντικό βαθμό που πήρε στην Πράγα, πέτυχε μια εξίσου σημαντική νίκη στα Τίρανα κόντρα στην Πολωνία με 2-0 χάρις στα γκολ των Ασάνι στο 37' και Ντάκου στο 62'. 

Ένα αποτέλεσμα που ήταν πολύ πιθανό όπως ανέφεραν τα πολωνικά μέσα να αποτελούσε το "κύκνειο άσμα" του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο των "κόκκινων". Όμως τελικά αποφασίστηκε να δοθεί η δεύτερη ευκαιρία στον Πορτογάλο προπονητή για τα παιχνίδια του Οκτωβρίου.

Εκεί η Πολωνία θα ταξιδέψει στο Τόρσαβν, την ίδια ώρα που η πρωτοπόρος Αλβανία θα υποδεχθεί την Τσεχία στα Τίρανα.

Στον 6ο όμιλο Βέλγιο και  Αυστρία βρίσκονται με το ένα πόδι στην τελική φάση, αφού διατηρούν διαφορά εφτά βαθμών έναντι της τρίτης Σουηδίας. Και ενώ το Βέλγιο έκανε το 2 στα 2 κόντρα σε Αζερμπαϊτζάν και Εσθονία, η Αυστρία με τα δύο γκολ του Αρναούτοβιτς και ένα του Γκρέγκοριτς επικράτησε στην Στοκχόλμη της Σουηδίας με 3-1

Στον 7ο όμιλο Ουγγαρία και Σερβία βρίσκονται χέρι-χέρι στην κορυφή με τους "Μαγυάρους" να πετυχαίνουν σπουδαία νίκη στο Βελιγράδι. Άν και βρέθηκε πίσω στο σκόρ το συγκρότημα του Μάρκο Ρόσι, απο αυτογκόλ κατάφερε να επανακάμψει και με δύο τέρματα των Bάργκα και Όρμπαν μέσα σε δύο λεπτά, αντέχοντας την πίεση των γηπεδούχων στο υπόλοιπο του παιχνιδιού να πάρει το "τρίποντο".

Απο κοντά και το Μαυροβούνιο που κατάφερε με τον Γιόβετιτς στο 90+6' να επικρατήσει με 2-1 της Βουλγαρίας στην Ποντγκόριτσα και στο παιχνίδι της 17ης Οκτωβρίου κόντρα στην Σερβία αναμένεται να παίξει τα "ρέστα" του για την πρόκριση, ενώ τρείς ημέρες νωρίτερα Ουγγαρία και Σερβία θα αναμετρηθούν στην Βουδαπέστη.

Στον 8ο όμιλο τέσσερις ομάδες συνεχίζουν να διεκδικούν τις δύο πρώτες θέσεις και η διεξαγωγή της επόμενης αγωνιστικής που ίσως κρίνει πολλά, φέρνει την Σλοβενία να υποδέχεται την Φινλανδία στην Λιουμπλιάνα και η Δανία το Καζακστάν στην Κοπεγχάγη.

Η μέχρι πρότινος πρωτοπόρος Φινλανδία η οποία πέτυχε σημαντική νίκη στην Αστάνα με γκολ του Άντμαν, ηττήθηκε στο Ελσίνκι απο την Δανία χάρις στο γκολ του Χόιμπιεργκ στο 86', ενώ ευνοημένη ήταν και η Σλοβενία με δύο εύκολες νίκες κόντρα σε Βόρεια Ιρλανδία και Σαν Μαρίνο αντίστοιχα.

Στον 9ο όμιλο στο Ρουμανία-Κόσοβο είχαμε την προσωρινή διακοπή μιας ώρας του αγώνα στο 17ο λεπτό μιας και οι οπαδοί των γηπεδούχων ανέβασαν πανό που έγραφε το "Κοσοβο είναι Σερβία" προκαλώντας την άμεση αντίδραση των φιλοξενουμένων.

Στο 42' ο Μουρίκι αποβλήθηκε, στο 61' ο Στάντσιου είδε το πέναλντι του να το αποκρούει ο Μούριτς, αλλά στο 83' ο παρολίγο μοιραίος Στάντσιου "λύτρώσε" τους συμπατριώτες του, με τον Μιχάιλα στο 90+3' να κάνει το 2-0, και να την φέρνουν ξανά στην δεύτερη θέση πίσω απο την αήττητη Ελβετία.

Μια δεύτερη θέση στην οποία είχε ανέβει το Ισραήλ το οποίο είχε αποσπάσει τον βαθμό κόντρα στην Ρουμανία την προηγούμενη αγωνιστική αλλά κόντρα στην Λευκορωσία στο "Μπλούμφιλντ" του Τελ Αβίβ κατάφερε να πάρει την νίκη στις καθυστερήσεις με τον Κανιτσόφσκι στο 90+3'. 

Στον 10 όμιλο η Πορτογαλία έχει "καθαρίσει" την υπόθεση πρόκριση φτάνοντας και αυτή στο απόλυτο 6στα 6, με τις νίκες σε Μπρατισλάβα και Φάρο/Λουλέ κόντρα σε Λουξεμβούργο, έχοντας πέτυχει 24 τέρματα, διαθέτοντας την καλύτερη επίθεση στην προκριματική διαδικασία. 

Για την δεύτερη θέση την επόμενη αγωνιστική  Λουξεμβούργο και Σλοβακία αγωνίζονται εκτός έδρας σε Ρέϊκιαβικ και Οπόρτο αντίστοιχα, ενώ στις 16 Οκτωβρίου θα δώσουν ραντεβού που θα κρίνει κατά πάσα πιθανότητα την πρόκριση


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...