www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

21/6/23

Γαλλία, Αγγλία, Πορτογαλία και η Σκωτία 4 στα 4

 

Oλοκληρώθηκε και το δεύτερο πακέτο αγώνων της προκριματικής φάσης του EURO 2024 και ήδη κάποιες ομάδες έχουν αρχίζει να ετοιμάζουν αποσκευές για τα γήπεδα της Γερμανίας. Ελβετία, Αγγλία Πορτογαλία και Σκωτία ειναι οι ομάδες που έχουν κάνει το απόλυτο στις τέσσερις αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί
Ξεκινώντας απο τον 1ο όμιλο όπου η Ισπανία δεν αγωνίστηκε λόγω του φαιναλ-φορ της πρώτης κατηγορίας του Nations League το οποίο το κατέκτησε στην διαδικασία των πέναλντι, η Σκωτία έχει κάνει ονειρικό ξεκίνημα

Ειδικότερα η νίκη επί της Νορβηγίας στο Όσλο ήταν ιδιαιτέρως σημαντική ειδικά με τον τρόπο που επιτεύχθηκε. Παρόντος και του Χάαλαντ ο οποίος επέστρεψε στην αποστολή της ομάδας του Στάλε Σολμπάκεν, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ  στο 61' με εκτέλεση πέναλντι. 

Όμως στο τελευταίο πεντάλεπτο της κανονικής περιόδου ήρθαν τα πάνω-κάτω αφού στο 87' ο Ντάικς και στο 89' ο Μακλίν αντίστοιχα πέτυχαν τα δύο γκολ της ανατροπής. 

Κόντρα στην Γεωργία στην Γλασκώβη η οποία και αυτή προερχόταν απο νίκη στην Λάρνακα κόντρα στην Κύπρο που είχε πάντως δύο δοκάρια προηγήθηκε στο 6' με τον ΜακΓκρέγκορ αλλά λόγω της βροχής υπήρξε διακοπή στο παιχνίδι για περίπου μιάμιση ώρα.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε και οι "χαιλάντερς" πέτυχαν ένα ακόμα τέρμα με τον ΜακΤόμινει στο 47', ενώ στο 90+4' ο Κβαρατσκχέλια έχασε πέναλντι. Έτσι το συγκρότημα του Στίβ Κλάρκ βάζει πλώρη για δεύτερη συνεχόμενη παρουσία τους σε τελική φάση EURO.

Στον 2ο όμιλο η Γαλλία έκανε το 4 στα 4 μετά την εύκολη νίκη επι του Γιβραλτάρ και την πιο δύσκολη κόντρα στην Ελλάδα στο Παρίσι και είναι το μεγάλο φαβορί πέραν της πρόκρισης και για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Σημαντική ημέρα για τον Εμπαπέ ο οποίος έφτασε τα 54 τέρματα σε μια χρονιά τόσο με την εθνική όσο και με την Παρί ξεπερνώντας τον θρυλικό Ζίστ Φοντέν ο οποίος κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ.

Η Ελλάδα πέτυχε την δεύτερη νίκη της στην προκριματική φάση κόντρα στην Ιρλανδία και η αναμέτρηση απέναντι στην Ολλανδία στις 7 Σεπτεμβρίου στο Αιντχόφεν αναμένεται να κρίνει πολλά για την δεύτερη θέση, με την υποσημείωση ότι οι "οράνιε" έχουν δύο αγώνες λιγότερους.

Στον 3ο όμιλο η Αγγλία δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Μάλτα εκτός και με την Βόρεια Μακεδονία στο "Όλντ Τράφορντ" πετυχαίνοντας 10 τέρματα συνολικά και με το 4 στα 4 ουσιαστικά περιμένει την τυπική επιβεβαίωση του εισιτηρίου για την Γερμανία.

Μάλιστα ο Σάκα με τα τρία τέρματα που πέτυχε κόντρα στους Βαλκάνιους, έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής των "λιονταριών" που το κάνει αυτό, παίρνοντάς το ρεκόρ απο τον Θίο Γουόλκοτ που το είχε κάνει τον Σεπτέμβριο του 2008 κόντρα στην Κροατία. 

Με την Ιταλία να μην αγωνίζεται λόγω του φάιναλ-φορ της πρώτης κατηγορίας του Nations League, η Ουκρανία με νέο προπονητή τον Σεργκέι Ρεμπρόφ πέτυχε δύο σημαντικές νίκες για την συνέχεια της διοργάνωσης.

Αρχικά αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στα Σκόπια με 2-0, κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα και να πάρει την νίκη  με 3-2, ενώ στην  Τρνάβα απέναντι στην Μάλτα έχασε πέναλντι με τον Γιαρμολένκο στο 52' στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. 

Στο 72' όμως "λυτρώθηκε" αφού κέρδισε και δεύτερο πέναλντι με τον Τσιγκάλκοφ αυτή την φορά να είναι εύστοχος και να "γράφει" το τελικό 1-0.

Στον 4ο όμιλο με τους Κροάτες να μην αγωνίζονται λόγω του φαιναλ-φορ της πρώτης κατηγορίας του Nations League, η Τουρκία πέτυχε σημαντική νίκη στην Ρίγα, ενώ στην Σαμσούντα κόντρα στην Ουαλία βρέθηκε απο το 41' να παίζει με παίκτη περισσότερο λόγω αποβολής του Μορέλ με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Στο 64' ο Τσαλχάνογλου έχασε πέναλντι με τον Γουόρντ να το αποκρούει αλλά στο 72' ο Ναγίρ και στο 80' ο Γκιουλέρ έδωσε την νίκη στο συγκρότημα στου Στέφαν Κούντς.

Απο κοντά και η Αρμενία η οποία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο Κάρντιφ ανέτρεψε την κατάσταση και πήρε την νίκη με 4-2 με τον Ζελαραγιάν και τον Ράνος να πετυχαίνουν απο δύο γκολ. Κόντρα όμως στην Λετονία στο Ερεβάν χρειάστηκαν το εύστοχο πέναλντι του Μπαρσεγκιάν στο 90+1' για να την καταβάλλουν.

Στον 5ο όμιλο η Αλβανία με τις δύο νίκες κόντρα σε Μολδαβια και Νησιά Φερόε μπήκε γερά στο κόλπο της πρόκρισης, η δε Πολωνία αν και προηγήθηκε στο Κισιναου 2-0 με τα γκολ των Μίλικ και Λεβαντόφσκι είδε τους Μολδαβούς να κάνουν την απόλυτη ανατροπή με 3-2, χάρις στα δύο γκολ του Νικολαέσκου και το ένα του Μπαμπογκλό.

Στον 6ο όμιλο Βέλγιο και Αυστρία αναμετρήθηκαν στις Βρυξέλλες και αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, με το συγκρότημα του Ράλφ Ράγκνινγκ να πετυχαίνει σπουδαία νίκη κόντρα στην Σουηδία στην Βιέννη με 2-0.

Απο την άλλη το Βέλγιο δεν είχε πρόβλημα απέναντι στην Εσθονία στο Ταλίν να παίρνει την νίκη με 3-0, με τον Λουκάκου να πετυχαίνει δύο τέρματα και να φτάνει τον Χόιλουντ στην πρώτη θέση των σκορερ της προκριματικής φάσης με έξι τέρματα.

Στον 7ο όμιλο η πρωτοπόρος Σερβία άφησε δύο βαθμούς στο Ραζγκράντ κόντρα στην Βουλγαρία, καταφέρνοντας μάλιστα να ισοφαρίσει στο 90+6' με τον Λάζοβιτς, το γκολ του Ντεσπότοφ στο 47'.

Η Ουγγαρία μετά την ισοπαλία με το Μαυροβούνιο επικράτησε της Λιθουανίας στην Βουδαπέστη με 2-0 με τα γκολ των Βάργκα και Σάλαι ισοβαθμώντας στην κορυφή με την Σερβία. Οι δύο τους θα τεθούν αντιμέτωπες στις 7 Σεπτεμβρίου στο Βελιγράδι.

Ο 8ος όμιλος φαίνεται να είναι ο πιο ισορροπημένος αφού μετά και το πέρας των τεσσάρων αγωνιστικών τέσσερις ομάδες είναι σε απόσταση δύο βαθμών. Η Φινλανδία εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι έδωσε και τα δύο παιχνίδια εντός έδρας επικρατώντας της Σλοβενίας και του Σαν Μαρίνο με 2-0 και 6-0 αντίστοιχα. 

Την ίδια ώρα η Δανία στην Κοπεγχάγη πήρε την νίκη με 1-0 κόντρα στην Βόρεια Ιρλανδία και με την βοήθεια του VAR που ακύρωσε γκολ του Έβανς που ήταν οριακά οφσάιντ. Σλοβένοι και Δανοί τέθηκαν αντιμέτωποι στην Λιουμπλιάνα και αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 με τον Χόιλουντ να σκοράρει και να παραμένει ο πρώτος σκόρερ της προκριματικής φάσης.

Απο κοντά και το Καζακστάν που μετά την ανατροπή με την Δανία, κατάφερε να φύγει αλώβητη και απο το Μπέλφαστ με χρυσό σκόρερ τον Αϊμπέτοφ στο 88' και την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την Φινλανδία.

Στον 9ο όμιλο στην Λουκέρνη η Ελβετία κόντρα στην Ρουμανία έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι με τα δύο γκολ του Αμντουνί και ήταν πολύ κοντά στο να πετύχει την έβδομη συνεχόμενη νίκη σε προκριματική φάση που θα αποτελούσε και ρεκόρ.

Όμως ο Μιχάιλα με δύο δικά του τέρματα στο 89' και στο 90+2' "έσωσε" τον βαθμό, δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία μετά απο αυτή στο Κόσβο στην Πρίστινα. 

Απο κοντά και το Ισραήλ με τις δύο νίκες κόντρα σε Λευκορωσία με γκολ του Γκλούκχ στο 90+2' και με την Ανδόρα στην Ιερουσαλήμ βρίσκεται ένα βαθμό πίσω απο την δεύτερη Ρουμανία.

Στον 10ο όμιλο η Πορτογαλία συνεχίζει αήττητη με την νίκη στην Λισαβόνα επι της Βοσνίας με 3-0 με τα δύο γκολ του Φερνάντες, και την εκτός έδρας νίκη στο Ρέϊκιαβικ επι της Ισλανδίας.

Το γκολ το πέτυχε ο Ρονάλντο στο 89', στην 200η παρουσία του με την φανέλα της Πορτογαλίας. Να ησμειωσουμε ότι οι γηπεδούχοι έπαιζαν απο το 81 με παίκτη λιγότερο λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας του Γουίλουμσον.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Σλοβακία που και αυτή πέρασε νικηφόρα απο την Ισλανδία, ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτελεί το Λουξεμβούργο το οποίο πέρασε νικηφόρα απο την Ζένιτσα, με την Βοσνία να χάνει πέναλντι στο 56' με τον Χατζιαχμέντοβιτς.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...