www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

18/10/23

Αήττητη η Αργεντινή, "ζόρια" η Βραζιλία

Με κεκτημένη ταχύτητα απο την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έπειτα η Αργεντινή έκανε το 4 στα 4 και φιγουράρει μόνη πρώτη, την ίδια ώρα που τρεις ομάδες ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση με 7 βαθμούς.

Για την 3η αγωνιστική στο Μπουένος Άιρες η Αργεντινή αντιμετώπισε την Παραγουάη την οποία είχε να κερδίσει 10 ολόκληρα χρόνια σε προκριματική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου απο τον Σεπτέμβριο του 2013. Το γρήγορο γκολ του Οταμέντι στο 3' ήταν αρκετό για να δώσει στο σύνολο του Λονέλ Σκαλόνι την τρίτη συνεχόμενη τους νίκη, έχοντας μάλιστα και δύο δοκάρια. 

Απο την άλλη οι φιλοξενούμενοι που έχουν ξεκινήσει απογοητευτικά αυτή την προκριματική φάση είχαν νέο προπονητή στον πάγκο στην θέση του Γκιγιέρμο Σκελότο τον επίσης Αργεντινο Ντανιέλ Γκαρνέρο.

Στο Μάτο Γκρόσο η Βραζιλία προηγήθηκε στο 50' με τον Μαγκαλιάες, αλλά στο 85' ο Μπέγιο ισοφάρισε για την Βενεζουέλα και ήταν μόλις η δεύτερη φορά που η "βινοτίντο" δεν έχασε απο την "σελεσάο" με την προηγούμενη να είναι το 2009.

Στην Μπαρανκίγια η Κολομβία προηγήθηκε στο 36' με τον Χάμες Ροντρίγκες, στο 47' η "σελέστε" ισοφάρισε με τον Ολιβέρα, αλλά στο 52' ο Ουρίμπε έδωσε ξανα το προβάδισμα στους "καφετέρος". Στις καθυστερήσεις στο 90+1' η Ουρουγουάη κέρδισε πέναλντι όταν ο Βάργκας ανέτρεψε τον Μαξιμιλιανο Αραούχο βλέποντας παράλληλα και την κόκκινη κάρτα.

Ο Νταργουιν Νούνιες ήταν εύστοχος γράφοντάς το τελικό 2-2 μένοντάς για τρίτη συνεχόμενη φορά αήττητη στην Κολομβία.

Στο ντέρμπι του Ειρηνικού η Χίλη πήρε πολύ σημαντική νίκη κόντρα στο Περού με 2-0 με τα γκολ των Ντιέγκο Βαλντές στο 74' και το αυτογκόλ του Λόπες στο 90+1' ενώ στην Λα Παζ το Εκουαδόρ με το γκολ του Ροντρίγκες στο 90+6' έφυγε με το "διπλό".

Για την 4η αγωνιστική με πρωταγωνιστή το Μέσι η Αργεντινή "πέρασε" νικηφόρα και απο το Περού επικρατώντας με 2-0, με τον παίκτη της Ίντερ Μαϊαμι να πετυχαίνει και τα δύο τέρματα με συνέπεια να φτάσει τα 31 γκολ σε προκριματική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και την πρώτη θέση ξεπερνώντας του Λούις Σουάρες που έχει 29.

Στο Μοντεβίδεο η Ουρουγουάη "έσπασε" μια αρνητική παράδοση 22 ετών απέναντι στην Βραζιλία νικώντας την με 2-0 χάρις στα γκολ των Νούνιες και Ντε Λα Κρούς. Στο Κίτο Εκουαδόρ και Κολομβία έμειναν στο 0-0 με τους φιλοξενούμενους να χάνουν την μεγάλη ευκαιρία να πάρουν την νίκη όταν κέρδισαν πέναλντι με τον Λουίς Ντίας να αναλαμβάνει την εκτέλεσή του αλλά είδε τον Ραμίρες να το αποκρούει.

Η μέχρι τώρα έκπληξη της διαδικασίας είναι η Βενεζουέλα η οποία επικράτησε της Χιλής με 3-0 με τα γκολ των Σοτέλδο στο 45', Ροντόν στο 72' και Ματσίς στο 79', με τους φιλοξενούμενους να παίζουν απο το 59' με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μαρσελίνιο Νούνιες με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Τέλος πρώτη νίκη και για την Παραγουάη κόντρα στην αδύναμη Βολιβία με το γκολ του Σανάμπρια στο 69'

Η βαθμολογία(Σε 4 αγωνιστικές)

1. Αργεντινή 12

2. Ουρουγουάη 7

3. Βραζιλία 7

4. Βενεζουέλα 7

5. Κολομβία 6

6. Εκουαδόρ 4

7. Παραγουάη 4

8. Χιλή 4

9. Περού 1

10. Βολιβία 0

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...