www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

30/3/22

Εκουαδόρ και Ουρουγουάη στο Κατάρ, Περού στα μπαράζ

Τρείς θέσεις δύο απευθείας και μία για τα μπαράζ αναζητούσαν κάτοχο στην ζώνη της Λατινικής Αμερικής στις δυο τελευταίες αγωνιστικές για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Ουρουγουάη και Εκουαδόρ πήραν την απευθείας πρόκριση, το Περού όπως το 2018 έτσι και φέτος θα αγωνιστεί σε αγώνα μπαράζ.

Στο Ρίο Ντε Τζανέιρο η αδιάφορη Βραζιλία δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Χιλή επικρατώντας με 4-0 με τα τέρματα των Νεϊμάρ στο 44' με πέναλντι, Βινίσιους στο 45+1', Κοουτίνιο στο 72' με πέναλντι και Ριτσάρλισον στο 90+1'.

Οι Χιλιανοί βρίσκονται σε δυσμενή θέση αφού πέραν απο την δικιά τους νίκη κόντρα στην Ουρουγουάη χρειάζονται απώλειες βαθμών τόσο απο την Κολομβία όσο και απο το Περού για να βρεθούν αυτοί στην πέμπτη θέση. 

Άνετη νίκη πέτυχε και η Αργεντινή κόντρα στην Βενεζουέλα στο Μπουένος Άιρες με 3-0 με τα τέρματα των Νίκο Γκονζάλες στο 34', Ντι Μαρία στο 79' και του Μέσι στο 82' στην επιστροφή του στην "αλμπισελέστε" μετά την απουσία του απο τα δύο προηγούμενα παιχνίδια των προκριματικών.

Στην Ασουνσιόν ύστερα απο 7 παιχνίδια η Παραγουάη επανήρθε στις νίκες επι του Εκουαδόρ με 3-1 με τους Μοράλες στο 10', αυτογκόλ του Χινκάπιε στο 40+6' και Αλμιρόν στο 54' να δίνουν την νίκη γοήτρου, με την "τρί" να πανηγυρίζει αφού σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα πήρε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Εισιτήριο που πήρε και η Ουρουγουάη στο Μοντεβιδεό κόντρα στο Περού χάρις στο γκολ του Ντε Αρασκαέτα στο 42', με τους Περουβιανούς να διαμαρτύρονται στις καθυστερήσεις για το ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή του τέρματος, με το VAR πάντως να μην τους δικαιώνει.

Το συγκρότημα του Ρικάρντο Γκαρέκα έχει το πάνω χέρι για την πέμπτη θέση και τα μπαράζ με νίκη επι της Παραγουάης, χωρίς να την ενδιαφέρει τα αποτελέσματα της Κολομβίας και της Χιλής. 

Στην Μπαρανκίγια η Κολομβία κόντρα στην Βολιβία έβαλε τέλος σε εφτά αγώνες "αφλογιστίας" και χωρίς νίκη, με τα γκολ των Ντίας στο 39' Μπόρχα στο 72' και Ουρίμπε στο 90'. Έτσι την την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Βενεζουέλα οι "καφετέρος" επιζητούν την νίκη περιμένοντας παράλληλα  ένα "δώρο" απο την Παραγουάη στην Λίμα.

Όπως το 2018 έτσι και φέτος το Περού θα διεκδικήσει την είσοδο του στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέσω των μπαράζ. Την τελευταία αγωνιστική υποδεχόταν την Παραγουάη στην Λίμα και ήξερε ότι τα πάντα εξαρτιόταν απο το δικό της αποτέλεσμα και μόνο.

Δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με τα γκολ των Λαπαντούλα στο 5' και Γιοτούν στο 42' επικράτησε με 2-0 και θα περιμένει τον νικητή του αγώνα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Αυστραλία.

Έτσι η νίκη της Κολομβίας απέναντι στην Βενεζουέλα δεν είχε κανένα αντίκρισμα μένοντας στην πέμπτη θέση, ενώ η απογοητευτική παρουσία της Χιλής σε αυτή την προκριματική φάση ολοκληρώθηκε με την ήττα απο την Ουρουγουάη με 2-0(79' Σουάρες,90' Βαλβέρδε).

Η "σελέστε" κατέλαβε τελικά την τρίτη θέση μετά το εκπληκτικό ντεμαράζ που έκανε στις τελευταίες αγωνιστικές με τον νέο προπονητή Ντιέγκο Αλόνσο που είχε σε 4 παιχνίδια ισάριθμες νίκες και με παθητικό μόλις 1 γκολ.

Η Βραζιλία πέρασε άνετα απο την Λα Παζ με 4-0(24' Πακετά,45,90+1' Ριτσάρλισον,66' Μπρούνο Γκιμαράες) καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση και μένει πλέον το παιχνίδι με την Αργεντινή ούτως ώστε να τερματίσει αήττητη αυτή την προκριματική φάση, έχοντας κάνει ήδη ρεκόρ συγκομιδής βαθμών σε προκριματική φάση.

Τέλος στο Γκουαγιακίλ Εκουαδόρ και Αργεντινή αναδείχθησαν ισόπαλες 1-1, με τους φιλοξενούμενους να  ανοίγουν το σκορ στο  24' με τον Άλβαρες, για να ισοφαρίσουνι στο 90+3' οι "τρικολόρ" με τον Ένερ Βαλένσια ο οποίος παρότι το πέναλντι του αποκρούστηκε απο τον Ρούλι στην επαναφορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.


Αναλυτικά η βαθμολογία(Μετά από 18 αγώνες)

1. Βραζιλία 45*

2. Αργεντινή 39*

3. Ουρουγουάη 28

4. Εκουαδόρ  26 

5. Περού 24

6. Κολομβία 23

7. Χιλή 19

8. Παραγουάη 16

9. Βολιβία 15

10. Βενεζουέλα 10

 *Βραζιλία και Αργεντινή έχουν ένα αγώνα λιγότερο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...