www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

29/3/22

Στην "σκιά" του πολέμου τα ευρωπαϊκά μπαράζ "κάζο" για τους Ιταλούς

Με την "σκιά" της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, διεξήχθησαν οι αγώνες μπαράζ της ευρωπαϊκής ζώνης για την ανάδειξη των τριών ομάδων που θα ταξιδέψουν στο Κατάρ το φθινόπωρο. Αναμφίβολα η είδηση των μπαράζ δεν ήταν άλλη απο τον αποκλεισμό της Ιταλίας για δεύτερη συνεχόμενη φορά απο τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, Πολωνία και Πορτογαλία προκρίθηκαν ενώ είναι σε εκκρεμότητα ένα ακόμα εισιτήριο απο την Ευρώπη.

 

Στο πρώτο μονοπάτι η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία οδήγησε στην αναβολή και στην συνέχεια τον ορισμό του αγώνα της Σκωτίας με την Ουκρανία για τον Ιούνιο. Ο νικητής στον τελικό θα βρει την Ουαλία η οποία στο Κάρντιφ επικράτησε της Αυστρίας με 2-1, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκάρεθ Μπέιλ. 

Στο 25' με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ και στο 51' διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων με βολέ μέσα απο την μεγάλη περιοχή. Το μόνο που κατάφεραν οι Αυστριακοί ήταν να μειώσουν στο 64' όταν το σουτ του  Σάμπιτσερ κόντραρε στον Ντέιβις, ξεγελώντας τον Χένεσι. 

Στο δεύτερο μονοπάτι η Ρωσία αποβλήθηκε απο την συνέχεια λόγω της εισβολής στην Ουκρανία και έτσι η Πολωνία πήρε άνευ αγώνος την πρόκριση για τον τελικό του Χορζόφ. Σουηδία και Τσεχία στην Στοκχόλμη οδηγήθηκαν στην παράταση όπου στο 110' ο Κουαισόν νίκησε τον Βατσλίκ διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

Στο Χορζόφ οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλντι του Λεβαντόφσκι στο 49', στο 73' ο Ζιελίνσκι έκανε το 2-0 που ήταν και το τελικό σκόρ της συνάντησης στέλνοντας τους "κόκκινους" σε δέυτερη συνεχόμενη τελική φάση.

Στο τρίτο μονοπάτι στο Παλέρμο η Ιταλία κόντρα στην Βόρεια Μακεδονία είχε την κατοχή της μπάλας αλλά ήταν φλύαρη επιθετικά, σπαταλώντας όσες ευκαιρίες της δόθηκαν. Στις καθυστερήσεις στο 90+2' ο Τραϊκόβσκι με σουτ έξω απο την περιοχή νίκησε τον Ντοναρούμα αφήνοντας εκτός νυμφώνος τους Πρωταθλητές Ευρώπης.

Στο Οπόρτο η Πορτογαλία έδειχνε να "καθαρίζει" την υπόθεση πρόκριση απο το πρώτο ημίχρονο όταν και προηγήθηκε με 2-0. Πρωταγωνιστής ο  Οτάβιο ο οποίος πέτυχε γκολ στο 15' και στο 42' "σέρβίρε" στον Ντιόγκο Ζότα ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 2-0. 

Στην επανάληψη η Τουρκία μείωσε με τον Μπουράκ Γιλμάζ στο 65', ο οποίος ήταν ταυτόχρονα και ο "μοιραίος" αφού στο 85' αστόχησε σε πέναλντι για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Στις καθυστερήσεις στο 90+4' ο Ματέους Λουίς διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Στον τελικό του "Ντραγκάο" η Πορτογαλία άνοιξε το σκορ στο 32' ύστερα απο ωραίο συνδυασμό Κριστιάνο Ρονάλντο και Μπρούνο Φερνάντες να πλασάρει έξοχα τον Ντμιτριέφσκι. Στο 65' ο ίδιος ποδοσφαιριστής ύστερα απο πάσα του Ζότα έκανε το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα οδηγώντας τους Ίβηρες σε 6η συνεχόμενη τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...