www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

2/2/22

"Αντέχει" στην τρίτη θέση το Εκουαδόρ, ανεβαίνει η Ουρουγουάη

Μπορεί οι μεγάλες ομάδες της Λατινικής Αμερικής Βραζιλία και Αργεντινή να μην έχουν το άγχος της πρόκρισης, όμως απο εκεί και κάτω γίνεται ένας χαμός αφού ούτε λίγο ούτε πολύ όλες οι υπόλοιπες με εξαίρεση την Βενεζουέλα βρίσκονται στο κόλπο είτε της απευθείας πρόκρισης είτε της θέσης που οδηγεί στα μπαράζ.

Για την 15η αγωνιστική στο Κίτο η πρωτοπόρος Βραζιλία προηγήθηκε απο πολύ νωρίς στο σκόρ χάρις στο γκολ του Κασεμίρο στο 6ο λεπτό, σε ένα παιχνίδι όπου είχε δύο αποβολές, απο μία για κάθε ομάδα. Στο 15' αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας του Εκουαδόρ Ντομίνγκες με απευθείας κόκκινη κάρτα για καρατιά στον λαιμό του Κούνια, στο 20' με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Έμερσον για επικίνδυνη προβολή.

Στο 75' ο Φέλιξ Τόρες έφερε το παιχνίδι στα ίσια, το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος και ο βαθμός αυτός μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμος για τους  "τρικολόρ" για την απευθείας πρόκριση.

Στην Κάλαμα η Χιλή υποδέχτηκε την Αργεντινή η οποία ταξίδεψε χωρίς τον Λιονέλ Μέσι ο οποίος ταλαιπωρήθηκε απο κορονοϊο όπως και χωρίς τον προπονητή της τον Λιονέλ Σκαλόνι, προηγήθηκε στο σκορ με εκπληκτικό σουτ του Ντι Μαρία έξω απο την μεγάλη περιοχή στο 9' .

Οι Χιλιανοί στο 21' ισοφάρισαν με κεφαλιά του Μπρέρετον, όμως στο 34' και πάλι οι Αργεντίνοι πήραν προβάδισμα με τον Λαουτάρο Μαρτίνες, ύστερα απο ασθενή απόκρουση του Μπράβο έκανε το 1-2 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της συνάντησης.

Στην Ασουνσιόν η μεν Παραγουάη έπαιζε ένα απο τα τελευταία της χαρτιά για να διατηρηθεί στο κόλπο της πρόκρισης απέναντι στην Ουρουγουάη η οποία προερχόταν απο συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και για αυτόν τον λόγο αποχώρησε ο Όσκαρ Ταμπάρες ύστερα απο 15 χρόνια  και στην θέση του ανέλαβε ο Ντιέγκο Αλόνσο.

Η "σελέστε" ήταν πιο επιθετική, στο πρώτο ημίχρονο είχε δύο δοκάρια με κεφαλιές των Σουάρες και Γκοδίν, στο 50' ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης παίρνοντας ένα πολύ σημαντικό "τρίποντο" στην μεγάλη μάχη για την πρόκριση.

Στην Μπαρανκίγια η Κολομβία έμεινε για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι "άσφαιρη" και αυτή την φορά το πλήρωσε αφού το Περού πέτυχε νίκη-χρυσάφι με το γκολ του Φλόρες στο 85' συνεχίζοντας το ντεμαράζ που κάνει τις τελευταίες αγωνιστικές

Τέλος στο Μπαρίνας η Βενεζουέλα στο ντεμπούτο του Χοσέ Πέκερμαν στον πάγκο της πέτυχε μόλις την δεύτερη νίκη σε αυτή την προκριματική φάση κόντρα στην Βολιβία με 4-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ροντόν που πέτυχε τρία γκολ, με τους φιλοξενούμενους να αγωνίζονται με παίκτη λιγότερο απο το 60' λόγω αποβολής του Γιουστινιάνο με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Για την 16η αγωνιστική στο Μπέλο Οριζόντε η Βραζιλία δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Παραγουάη και επικράτησε με 4-0 με τα τέρματα των Ραφίνια στο 28', Κοουτίνιο στο 62', Άντονι στο 86' και Ροντρίγκο στο 88'

Στην Κόρντομπα η Αργεντινή που παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς υποδέχτηκε την Κολομβία και κατάφερε για ένα ακόμα παιχνίδι το 29ο να παραμείνει αήττητη(19 νίκες και 10 ισοπαλίες) και να πάρει την νίκη με 1-0 χάρις στο γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες στο 29'.

Απο την άλλη οι "καφετέρος" συνεχίζουν να απογοητεύουν ειδικά με την επιθετική δυστοκία που τους διακρίνει και αρχίζουν να χάνουν όλο και περισσότερο έδαφος για μία θέση στην πρώτη πεντάδα.

Στην Λίμα Περού και Εκουαδόρ μοιράστηκαν βαθμούς μένοντας στο 1-1, με την "τρικολόρ" να προηγείται μόλις στο 2' με τον Εστράδα, και την "μπλανκιρόχα" να ισοφαρίζει στο 69' με τον Φλόρες.

Στο Μοντεβίδεο η Ουρουγουάη έδωσε συνέχεια στην εκτός έδρας νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής και δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Βενεζουέλα "καθαρίζοντας" την υπόθεση νίκη απο το πρώτο ημίχρονο.

Μπεντανκούρ στο 1', Ντε Αρασκαέτα στο 23' και Καβάνι στο 45+1', Σουάρες με πέναλντι στο 53' , μείωσε ο Μαρτίνες στο 65'  διαμορφώνοντας  το τελικό σκορ στο 4-1.

Στην Λα Παζ η Χιλή ήθελε την νίκη και μόνο την νίκη για να μην απομακρυνθεί περισσότερο απο τους υπόλοιπους διεκδικητές της πρόκρισης. Με πρωταγωνιστή τον Αλέξις Σάντσες με τα δύο τέρματα που πέτυχε στο 14' και στο 85' η "ρόχα" πήρε την νίκη με 3-1

Αναλυτικά η βαθμολογία(Μετά από 16 αγώνες)

1. Βραζιλία 39*

2. Αργεντινή 35*

3. Εκουαδόρ 25

4. Ουρουγουάη 22 

5. Περού 21

6. Χιλή 19 

7. Κολομβία 17

8. Βολιβία 15

9. Παραγουάη 13

10. Βενεζουέλα 10

 *Βραζιλία και Αργεντινή έχουν ένα αγώνα λιγότερο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...