www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

22/1/22

Το ντέρμπι των Ανατολικων Μίντλαντς


Πρόκειται για μία απο τις μεγαλύτερες κόντρες του αγγλικού ποδοσφαίρου με τις δύο πόλεις, Νότιγχαμ και Ντέρμπι να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση οι οποίες μάλιστα ενώνονται με τον αυτοκινητόδρομο Brian Clough, τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομα του με σημαντικές επιτυχίες και για τα δύο κλαμπ.




Την 1η Οκτωβρίου του 1892 στο Ντέρμπι καταγράφεται η πρώτη τους συνάντηση με την Φόρεστ να επικρατεί με 3-2. Τέσσερα χρόνια αργότερα το 1896 είχαμε την πρώτη διακοπή λόγω επεισοδίων, ενώ το 1898 οι "κόκκινοι" επικράτησαν των "κριαριών" στον τελικό του FA Cup με 3-1.

Μάλιστα το 2007 καθιερώθηκε προς τιμήν του Κλάφ το Brian Clough trophy το οποίο απονέμεται μόνο εφόσον υπάρξει νικητής, ενώ εάν έρθει ισόπαλο δεν υπάρχει απονομή και το τρόπαιο το κρατάει ο προηγούμενος κάτοχος. Όταν δε οι δύο ομάδες δεν παίζουν στην ίδια κατηγορία γίνεται ένα φιλικό προετοιμασίας.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 110 επίσημα παιχνίδια, με την Νότιγχαμ να μετράει 43 νίκες, η Ντέρμπι 38, 29 ματς έχουν λήξει ισόπαλα με τα τέρματα να είναι 160-157 υπέρ της Ντέρμπι. Οι μεγαλύτερες νίκες της Ντέρμπι είναι το 5-0 τις περιόδους 1897-1898 και 2013-2014 και το 4-0 τις περιόδους 1895-1896 και 1971-1972, ενώ για την Νότιγχαμ είναι το 6-2 και το 5-1 την περίοδο 1903-1904.

Τριάντα ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει την φανέλα των δύο ομάδων ξεκινώντας απο τον Στιούαρτ Ίμλαχ(Σκωτία), για να ακολουθήσουν οι Άλαν Χίντον, Τέρι Χένεσει(Ουαλία), Χένρι Νιούτον, Φράνκ Γουλιγκναλ, Τζον Ο'Χέιρ(Σκωτία), Τζον Μακ Γκόβερν(Σκωτία), Άρτσι Τζέμιλ(Σκωτία), Κόλιν Τόντ, Τσάρλι Τζόρτζ, Πίτερ Σίλτον, Τζον Ρόμπερτσον(Σκωτία), Κένι Μπέρνς(Σκωτία), Τζον Μίντλετον, Στίβ Σάτον, Λι Κάμπ, Γκάρι Τσάρλς, Γκάρυ Μίλς, Ντάρεν Βάσαλ, Στίβ Χότζ, Γκλίν Χότζες, Ντάριλ Πάουελ, Λάρς Μπόχινεν(Νορβηγία), Ντιν Σόντερς(Ουαλία), Μίκελ Μπέκ(Δανία), Ντέξτερ Μπλάκστοκ, Ρόμπ Έρνσοου(Ουαλία), Κρίς Κόμμονς, Νειθαν Τάισον και Τζέιμι Γουόρντ.

Χάρολντ Γουίγκτμαν(παίκτης Ντέρμπι,προπονητής Νότιγχαμ), Ντέιβ Μακέι, Μπράιαν Κλάφ, Πίτερ Τέιλορ(ασίσταντ στην Νότιγχαμ,προπονητής της Ντέρμπι), Μπίλι Ντέιβις, Νάιτζελ Κλάφ(παίκτης Νότιγχαμ,προπονητής Ντέρμπι) και Στιβ Μακλάρεν έχουν περάσει απο τους πάγκους των δύο ομάδων.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...