www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

3/2/22

Ιράν και Νότια Κορέα έκλεισαν θέση για Κατάρ

Μπαίνοντας  στo προτελευταίο παράθυρο για τις εθνικές ομάδες που θα πετύχουν τις απευθείας προκρίσεις για το Κατάρ, αλλά και αυτές που θα το διεκδικήσουν μέσω μπαράζ όπως θα συμβεί στην ζώνη της Αφρικής τον Μάρτιο.

Στην Ασία έγιναν γνωστές οι δύο πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση για την τελική φάση και οι δύο απο τον 1ο όμιλο, το Ιράν μετά την νίκη επι του Ιράκ στην Τεχεράνη με 1-0 χάρις στο γκολ του Ταρεμί στο 48', και η Νότια Κορέα μετά την εκτός έδρας νίκη στο ουδέτερο Ντουμπάι επί της Συρίας με 2-0 με τα γκολ των Κιμ στο 53' και Κβον στο 71'.

Για την τρίτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ένα προβάδισμα 3 και 4 βαθμών απο Λίβανο και Ιράκ αντίστοιχα και τα πάντα θα κριθούν την επόμενη αγωνιστική όταν το Ιράκ θα υποδεχτεί τα Εμιράτα, ο δε Λίβανος υποδέχεται την Συρία.

Στον 2ο όμιλο η Αυστραλία ήταν η μεγάλη χαμένη αφού άφησε βαθμούς στο Μouσκάτ με το 2-2 που μπορεί να αποδειχθούν σημαντικοί στην οικονομία του ομίλου, μένοντας  τρείς βαθμούς πίσω απο την απευθείας πρόκριση. Τα "καγκουρό" τις δύο τελευταίες αγωνιστικές υποδέχονται την Ιαπωνία στο Σίδνει και την τελευταία αγωνιστική ταξιδεύουν στην Τζέντα.

Απο την άλλη οι "σαμουράι" επικράτησαν της πρωτοπόρου Σαουδικής Αραβίας με 2-0 στην Σαϊτάμα με τα γκολ των Μιναμίνο στο 32' και Ίτο στο 50' και μείωσαν την διαφορά στον ένα βαθμό και την επόμενη αγωνιστική στο Σίδνει έχουν την πολυτέλεια να παίξουν για δύο αποτελέσματα.

Οι βαθμολογίες(Μετά απο 8 αγωνιστικές):

1ος όμιλος

1. Ιράν 22
2. Νότια Κορέα 20
3. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 9
4. Λίβανος 6
5. Ιράκ 5
6. Συρία 2

2ος όμιλος

1. Σαουδική Αραβία 19
2. Ιαπωνία 18
3. Αυστραλία 15
4. Ομάν 8
5. Κίνα 5
6. Βιετνάμ 3


Στην Αφρική οι δύο ενστάσεις που είχαν καταθέσει Νότια Αφρική και Μπενίν απορρίφθηκαν απο την πειθαρχική επιτροπή της FIFA και έτσι κανονικά πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των μπαράζ όπου  έγιναν γνωστά τα πέντε ζευγάρια που θα διεκδικήσουν το τετραήμερο 24-28 Μαρτίου, οι νικητές των οποίων θα πάρουν την πρόκριση στην τελική φάση. 

Ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Αιγύπτου με την Σενεγάλη στην κόντρα των συμπαικτών στην Λίβερπουλ Σαντιό Μανέ και Μοχάμεντ Σαλάχ και τα υπόλοιπα είναι Καμερούν-Αλγερία, Γκάνα-Νιγηρία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό-Μαρόκο και Μάλι-Τυνησία που είχαν βρεθεί και αντίπαλοι στον όμιλο του African cup of Nations.

Στην CONCACAF ο Καναδάς συνεχίζει να προηγείται στην βαθμολογία αφού μετά και την νίκη επί του Μεξικού τον περασμένο Νοέμβριο στο Έντμοντον πέρασε και απο την έδρα της Ονδούρας με 2-0, με τον συνήθη ύποπτου Τζόναθαν Ντέιβιντ να πετυχαίνει ένα ακόμα τέρμα.

Το Μεξικό το οποίο πέρασε απο το Κίνγκστον αν και βρέθηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Λόου στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, είδε  τα "ρέγκε μπόις" να προηγούνται στο 50'. Μπόρεσε όμως να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση και με τα γκολ των Μαρτίν και Βέγκα στο 81' και στο 83' να πάρει την πολύτιμη νίκη και παραμένει σε επαφή με τις δύο πρώτες θέσεις.

Στην δεύτερη θέση βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής οι οποίες μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με την Τζαμάϊκα κατάφεραν να επιβληθούν του Έλ Σαλβαδόρ με 1-0 με το τέρμα του Ρόμπινσον στο 52'.

Για την μάχη της τέταρτης θέση που οδηγεί στα μπαράζ, η Κόστα Ρίκα μείωσε την διαφορά της απο τον Παναμά στους δύο βαθμούς επικρατώντας των "καναλέρος" με 1-0 με το τέρμα του Ρουίς στο 65'.

Tην 10η αγωνιστική ξεχώριζε το ντέρμπι της Βορείου Αμερικής με τον Καναδά να υποδέχεται τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στο Χάμιλτον. Οι "κόκκινοι" προηγήθηκαν στο 7' με τον Λάριν, στο 43' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση όταν η κεφαλιά του ΜακΚένι και με την παρέμβαση του Μπόριαν βρήκε στο δοκάρι.

Στο 70' ο Καναδάς έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ αλλά ο Τέρνερ επενέβη σωτήρια στα διαδοχικά σουτ των Ντέιβιντ και Λάριν, κάτι που το κατάφερε στις καθυστερήσεις στο 90+5' με τον Αντεκούγκμπε κάνοντας ένα μεγάλο βήμα για την παρουσία του σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά το 1986.

Στο Μέξικο Σίτι η "τρί" "κόλλησε" στο 0-0 με την Κόστα Ρικα, απομακρύνθηκε απο τον πρωτοπόρο Καναδά στους 4 βαθμούς, ισοβαθμώντας στην δεύτερη θέση με τους Αμερικάνους μεν αλλά πολύ κοντά τον Παναμά στον ένα βαθμό.

Στην πόλη του Παναμά η Τζαμαϊκα αιφνιδίασε με εύστοχη εκτέλεση πέναλντι του Μικαίλ Αντόνιο, ύστερα απο παράβαση του Γοδόι πάνω στον Μόρισον, ενώ στο 18' οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που κέρδισαν πέναλντι σε ανατροπή του Κιντέρο απο τον Μόρισον.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντέιβις ο οποίος όμως νικήθηκε απο τον Μπλέικ, ενώ στο 41' το σουτ του Εσκομπάρ βρήκε το δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα όμως ήρθε η ισοφάριση με αυτογκόλ του Μπράουν και στο 51' ο μοιραίος Ντέιβις στο πρώτο ημίχρονο ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση κάνοντας το 2-1. 

Στο 69' ο Ναβάρο έκανε το 3-1, στο 87' ο Γκρέι μείωσε σε 3-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα με το οποίο μπήκε γερά στο κόλπο της απευθείας πρόκρισης εκμεταλλευόμενη τα "στραβοπατήματα" των Μεξικάνων και των Αμερικάνων. Επίσης στο παιχνίδι των ουραγών το Έλ Σαλβαδόρ επικράτησε εκτός έδρας της Ονδούρας με 2-0.

Ένα ακόμα βήμα για τον Καναδά προς το Κατάρ την 11η αγωνιστική μετά την νίκη στο Σαν Σαλβαδόρ με 2-0 με τα γκολ των Χάντσινσον στο 66' και Ντέιβιντ στο 90+3' , έχοντας αποκτήσει διαφορά οκτώ βαθμών απο την τέταρτη θέση.

ΗΠΑ και Μεξικό επικράτησαν της Ονδούρας και του Παναμά με 3-0 και 1-0 αντίστοιχα και την επόμενη αγωνιστική τίθενται αντιμέτωποι, ενώ η Κόστα Ρίκα που επικράτησε της Τζαμαϊκα εκτός έδρας με 1-0 με το γκολ του Κάμπελ στο 62', εκμεταλλεύτηκε την ήττα του Παναμά και μείωσε την διαφορά στον ένα βαθμό.


Αναλυτικά η βαθμολογία(Μετά από 11 αγώνες)

1. Καναδάς 25

2. ΗΠΑ 21

3. Μεξικό 21

4. Παναμάς 17

5. Κόστα Ρίκα 16

6. Έλ Σαλβαδόρ 9

7. Τζαμάϊκα 7

8. Ονδούρα 3


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...