www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

10/9/21

Απίστευτα πράγματα στο Βραζιλία-Αργεντινή με εισβολή υγειονομικών και αστυνομικών στο γήπεδο

Στον πλανήτη Λατινική Αμερική πολλές φορές συμβαίνουν πράγματα που ειδικά για τους Ευρωπαίους θα φαίνονταν αδιανόητα. Κάτι τέτοιο διαδραματίστηκε στην  "Neo Química Arena(σ.σ. πρώην Arena Corinthians")" στο Σάο Πάολο όπου θα βρίσκονταν αντιμέτωπες οι Βραζιλία με την Αργεντινή δύο μήνες μετά την συνάντηση τους στον τελικό του Copa America στο "Μαρακανά¨ στο Ρίο

Το παιχνίδι ξεκίνησε κανονικά αλλά στο 6ο λεπτό υπήρξε διακοπή όταν οι αστυνομικές και υγειονομικές Αρχές της Βραζιλίας εισέβαλαν για να βγάλουν εκτός αγωνιστικού χώρου τους τέσσερις παίκτες της εθνικής Αργεντινής που αγωνίζονται στην Premier League, τους Εμιλιάνο Μαρτίνες και Εμιλιάνο Μπουενδία της Άστον Βίλα και τους Τζιοβάνι Λο Τσέλσο και Κριστιάν Ρομέρο της Τότεναμ. 

Τόσο για το το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και για κάποιες άλλες χώρες στην Βραζιλία υπάρχουν αυστηροί περιοριστικοί περιορισμοί στις αφίξεις, όσοι προέρχονται απο αυτές τις χώρες πρέπει να μπουν σε καραντίνα εφόσον τις προηγούμενες 14 ημέρες βρισκόταν στην συγκεκριμένη χώρα.     

Σύμφωνα με το  υπουργείο υγείας της χώρας είχε ζητηθεί για τους τέσσερις συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές να μην φύγουν από το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή της Αργεντινής, Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της "αλμπισελέστε" κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια όπου και παρέμειναν με τον διαιτητή να διακόπτει οριστικά την αναμέτρηση και πλέον τα πάντα θα κριθούν στο τι θα αποφανθεί η FIFA.

Πριν απο την μεταξύ τους αναμέτρηση οι δύο ομάδες προέρχονταν απο εκτός έδρας νίκες, η Βραζιλία στο Σαντιάγκο χάρις στο γκολ του Εβέρτον Ριμπέιρο στο 64', η δε Αργεντινή στο Καράκας με 3-1 με τους δύο Κορέα τον Χοακίν και τον Άνχελ να σκοράρουν στο 71' και στο 74', ενώ το σκορ είχε ανοίξει στο 45+2' ο Λαουτάρο Μαρτίνες.

Στον απόηχο όλων αυτών των γεγονότων η Βραζιλία στο Σαο Λουρένσο Ντα Μάτα επικράτησε του Περού με 2-0 με τα γκολ στο 15' του Εβέρτον Ριμπέιρο και στο 41' του Νεϊμάρ.

Από την άλλη η Αργεντινή στο Μπουένος Άιρες επικράτησε της Βολιβίας με 3-0 με το Μέσι να πετυχαίνει χατ-τρικ στο 14', στο 64' και στο 88' φτάνοντας τα 79 γκολ, ξεπερνώντας τον Πελέ στην κορυφή των σκόρερ της Λατινικής Αμερικής με τις εθνικές ομάδες

Στην τρίτη θέση βρισκόταν μέχρι πρότινος το Εκουαδόρ που στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές είχε επικρατήσει της Παραγουάης με 2-0 πετυχαίνοντας και τα δύο τέρματα στο τέλος του αγώνα, Τορες στο 88' και Εστράδα στο 90+6', ενώ κόντρα στην Χιλή βρέθηκε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Σορνόζα στο 63' με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων. 

Μέχρι πρότινος γιατί η ήττα από την Ουρουγουάη στο Μοντεβίδεο με 1-0 χάρις στο τέρμα του Περέιρο στο 90+2' έφερε την "σελέστε" στην τρίτη θέση. Μια "σελέστε η οποία σε αυτή την σειρά των αγώνων αγωνίστηκε χωρίς τα μεγάλα της όπλα τους Καβάνι και Σουάρες αντίστοιχα. 

Κόντρα στο Περού έμεινε στο 1-1 στην Λίμα, ενώ στον επόμενο αγώνα απέναντι στην Βολιβία στο Μοντεβίδεο, είχε εύκολο έργο επικρατώντας με 4-2.  Ντε Αρασκαέτα στο 15' και στο 65' με πέναλντι, Βαλβέρδε στο 31', Αλβάρες στο 47' τα γκολ για τους γηπεδούχους, με τους φιλοξενούμενους απλώς να μειώνουν στο 60' και στο 79' με τον Μορένο.

Το Εκουαδόρ το έπιασε στην τέταρτη θέση η Κολομβία η οποία "κόλλησε" στο υψόμετρο της Λα Πάζ στο 1-1(69' Μαρτίνες,83' Σαουσέδο), ενώ στην Ασουνσιόν στο 40' έμεινε πίσω στο σκορ χάρις στο γκολ του Σανάμπρια, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Συν τοις άλλοις απέκτησε και αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αποβολής του Μπάριος με απευθείας κόκκινη κάρτα. Παρ'όλα αυτά κατάφερε να ισοφαρίσει με εύστοχη εκτέλεση πέναλντι του Κουαδράδο στο 52' ένα σκορ που παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Απέναντι στην Χιλή ο Μπόρχα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους "καφετέρος" που πέτυχε τα δύο απο τα τρία τέρματα της ομάδας του στο 19' με πέναλντι και στο 20', το τρίτο ο Ντίας στο 74', για το τελικό 3-1 απέναντι στην απογοητευτική "λα ρόχα" η οποία μείωσε σε 2-1 στο 56' με τον Μενέσες, αρχίζει και απομακρύνεται όλο και περισσότερο και απο την πέμπτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Η Παραγουάη με τον Αργεντίνο προπονητή της Εντουάρντο Μπερίσο να βρίσκεται σε δυσμένεια επικράτησε της Βενεζουέλας με 2-1 και συνεχίζει να διατηρεί την επαφή της με τις προνομιούχες θέσεις.

Αναλυτικά η βαθμολογία(Μετά από 9 αγώνες)

1. Βραζιλία 24*

2. Αργεντινή 18*

3. Ουρουγουάη 15

4. Εκουαδόρ 13

5. Κολομβία 13

6. Παραγουάη 11

7. Περού 8  

8. Χιλή 7

9. Βολιβία 6

10. Βενεζουέλα 4 

 *Βραζιλία και Αργεντινή έχουν ένα αγώνα λιγότερο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...