www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

9/9/21

Η Δανία το απόλυτο έξι στα έξι, ρεκόρ για Ρονάλντο, Γκριεζμάν και Ντεπάι

 


Με την διεξαγωγή τριών αγωνιστικών ελέω covid-19 που είχε ως συνέπεια την διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ένα χρόνο αργότερα αντί για δύο συνεχίστηκε η προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ζώνη της Ευρώπης

Στον 1ο όμιλο ο Κριστιάνο Ρονάλντο όχι μόνο κατάφερε να οδηγήσει την Πορτογαλία στην ανατροπή στο Αλγκάρβε κόντρα στην Ιρλανδία η οποία είχε προηγηθεί με τον Ίγκαν στο 45', με δύο δικά του γκολ με ισάριθμες κεφαλιές στο 89' και στο 90+6', αλλά με τα δύο αυτά τέρματα ξεπέρασε τον Άλι Νταεί στην θέση του πρώτου σκόρερ όσον αφορά τις εθνικές ομάδες με 111 έναντι 109.

Ακολούθησε η εύκολη νίκη στο Μπακού, με την Σερβία που μετά την άνετη νίκη επί του Λουξεμβούργου στο Βελιγράδι, βρέθηκε να προηγείται στο Δουβλίνο με γκολ του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς στο 20', ισοφαρίστηκε όμως στο 87' απο αυτογκόλ του Μιλένκοβιτς και έμεινε δύο βαθμούς πίσω απο τους Λουζιτανούς. 

Στον 2ο όμιλο η Σουηδία βρέθηκε στην κορυφή του ομίλου ύστερα απο την νίκη με 3-2 κόντρα στην Ισπανία στην Στοκχόλμη και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ απο τον Σολέρ στο 5' κατάφερε να το ανατρέψει με τα γκολ των Ίσακ και Κλάεσον στο 6' και στο 57' αντίστοιχα.

Όμως η ήττα απο την Ελλάδα στο ΟΑΚΑ άλλαξε τα δεδομένα αφού η Ισπανία με δύο κολλητές νίκες κόντρα σε Γεωργία με 4-0 και το εκτός έδρας 0-2 στην Πρίστινα, ανέβηκε ξανά στην κορυφή του ομίλου με τέσσερις βαθμούς διαφορά και τους Σουηδούς να έχουν δύο παιχνίδια λιγότερα.  

Στον 3ο όμιλο η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία διεύρυνε το αήττητο σερί της στα 37 παιχνίδια και πλέον κατέχει το απόλυτο ρεκόρ αήττητου αγώνων ξεπερνώντας τόσο την Ισπανία(Φεβρουάριος 2007-Ιούνιος 2009) όσο και την Βραζιλίας(Δεκέμβριος 1993-Ιανουάριος 1996) 

Δύο ισοπαλίες κόντρα στην Βουλγαρία στην Φλωρεντία με 1-1 και με την Ελβετία στην Βασιλεία όπου έχασε πέναλντι ο Ζορζίνιο, αλλά κόντρα στην Λιθουανία στην Ρέτζιο Εμίλια "ξέσπασε" και στο ημίχρονο προηγούταν ήδη με 4-0 με το τελικό σκορ να καταλήγει στο 5-0.

Απο την άλλη η Ελβετία έμεινε στο 0-0 με την Βόρειο Ιρλανδία στο Μπέλφαστ και πλέον είναι πίσω απο τους "ατζούρι" έξι βαθμούς έχοντας πάντως και δύο παιχνίδια λιγότερα και είναι η μόνη που απειλεί τους Πρωταθλητές Ευρώπης για την απευθείας πρόκριση. 

Στον 4ο όμιλο η Γαλλία "ζορίζεται" αφού παραχώρησε δύο ισοπαλίες κόντρα σε Βοσνία στο Στρασβούργο και Ουκρανία στο Κίεβο με ίδιο σκόρ 1-1, επανήρθε όμως στις νίκες χάρις στον Γκριεζμάν που πέτυχε και τα δύο τέρματα κόντρα στην Φινλανδία στην Λυών και έγινε ο τρίτος σκόρερ όλων των εποχών ισοφαρίζοντας τον Μισέλ Πλατινί με 41 τέρματα.

Στον 5ο όμιλο το Βέλγιο έριξε πέντε στην Εσθονία στο Ταλίν, τρία κόντρα στην Τσεχία στις Βρυξέλλες, επικράτησε και της Λευκορωσίας στο Καζάν και έχοντας μόνο μία απώλεια βαδίζει ολοταχώς προς την απευθείας πρόκριση. 

Στον 6ο όμιλο η Δανία είναι ασταμάτητη αφού όχι μόνο έχει κάνει το 6 στα 6, αλλά έχει πετύχει 22 τέρματα και δεν έχει δεχτεί ούτε ένα τέρμα. Τρεις συνεχόμενες νίκες επί Σκωτίας, Νήσων Φερόε και Ισραήλ, είναι ήδη εφτά βαθμούς μπροστά απο την δεύτερη Σκωτία και μόνο εάν αυτοκτονήσει δεν θα κλείσει απευθείας θέση για Κατάρ.

Μια Σκωτία που πέτυχε σημαντική νίκη μέσα στην Βιέννη με 1-0, με τους Αυστριακούς να χάνουν σημαντικό έδαφος για την δεύτερη θέση μετά και την ήτα στην Χάιφα, με γκολ του Ντάικς στο 30' με πέναλντι. Την επόμενη αγωνιστική μάλιστα τον Οκτώβριο θα υποδεχτεί το Ισραήλ στην Γλασκώβη, που βρίσκεται πίσω απο τους "χαιλάντερς" ένα βαθμό.

Στον 7ο όμιλο η Ολλανδία "ξέσπασε" κόντρα σε Μαυροβούνιο με 4-0 και στο ντέρμπι του ομίλου κόντρα στην Τουρκία την "διέλυσε" με 6-1, πετυχαίνοντας τέρμα πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό με τον Κλάασεν.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου ημίχρονο το σκορ ήταν ήδη 3-0, με την ομάδα του Σενόλ Γκιουνές να μένει και με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Σογιουντσού στο 44'. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ντεπάι που πέτυχε τρία τέρματα και έπιασε τους Γιόχαν Κρόιφ και Άμπε Λένστρα στην 8η θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών για τους "οράνιε".     

Στην δεύτερη θέση ανέβηκε η Νορβηγία με τον Χάαλαντ να πετυχαίνει τέσσερα τέρματα κόντρα σε Λετονία και Γιβραλτάρ αντίστοιχα και την επόμενη αγωνιστική θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη την ίδια ώρα που η Ολλανδία έχει θεωρητικά ίο εύκολο έργο απέναντι στην Λετονία στην Ρίγα.

Στον 8ο όμιλο Ρωσία και Κροατία πηγαίνουν χέρι-χέρι στην πρώτη θέση μετά και το μεταξύ τους "άσφαιρο" 0-0 στην Μόσχα. Πέτυχαν σημαντικές εκτός έδρας νίκες σε Κύπρο και Σλοβακία αντίστοιχα ενώ επικράτησαν εντός έδρας τόσο της Μάλτας όσο και της Σλοβενίας αντίστοιχα.

Στον 9ο όμιλο η Αγγλία έκανε το 5 στα 5 με δύο "τεσσάρες" κόντρα σε Ουγγαρία στην Βουδαπέστη και Ανδόρα στο Λονδίνο, προηγήθηκε στην Βαρσοβία με τον Κέιν στο 72' αλλά ο Σιμάνσκι στο 90+2' έδωσε τον βαθμπο στην ομάδα του Πάολο Σόουζα.

Τα "λιοντάρια" έχουν διαφορά τεσσάρων βαθμών απο την δεύτερη Αλβανία η οποία την ερχόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στην Βουδαπέστη για να αντιμετωπίσει την Ουγγαρία που βρίσκεται πίσω της μόλις δύο βαθμούς, ενώ η Πολωνία που είναι πίσω ένα βαθμό αναμένεται να έχει εύκολο έργο κόντρα στο Σαν Μαρίνο.

Τέλος στον 10ο όμιλο η Γερμανία με νέο προπονητή τον Χάνσι Φλικ ξεκίνησε με τρείς νίκες κόντρα στο Λιχτενστάιν, στην Αρμενίας και Ισλανδία εκτός έδρας και έδειξε ποιός είναι το αφεντικό του ομίλου.

Η Αρμενία παρέμεινε στην δεύτερη θέση παρά το εντός έδρας "στραβοπάτημα" απο το Λιχτενστάιν αφού και η Ρουμανία δεν κέρδισε στα Σκόπια. Μια Ρουμανία η οποία θα έχει δύσκολο έργο την επόμενη αγωνιστική κόντρα στην Γερμανία την ίδια ώρα που η Αρμενία θα φιλοξενείται απο την Ισλανδία. 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...