www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

13/10/21

Γερμανία και Δανία οι πρώτες για Κατάρ


Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της προκριματικής φάσης και ήδη οι πρώτες χώρες από την Ευρώπη που θα αγωνιστούν τον χειμώνα του 2022 στο Κατάρ. Αυτές είναι οι Γερμανία και Δανία που εξασφάλισαν την πρόκριση τους στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Στον 1ο όμιλο Πορτογαλία και Σερβία όπως ήταν αναμενόμενο έκαναν το καθήκον τους με νίκες και ο τελικός της Λισαβόνας στις 14 Νοεμβρίου θα κρίνει την απευθείας πρόκριση με τους Ίβηρες να έχουν ένα ακόμα επικίνδυνο παιχνίδι στο Δουβλίνο κόντρα στην Ιρλανδία. 

Στον 2ο όμιλο η Σουηδία επικρατώντας της Ελλάδας με 2-0, διεκδικεί στα ίσια την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση απο την Ισπανία. Οι δυο τους εάν δεν αλλάξει κάτι την προτελευταία αγωνιστική, θα λύσουν στην Σεβίλλη τους λογαριασμούς την τελευταία αγωνιστική.   

Στον 3ο όμιλο η Ελβετία με τις δύο "κολλητές" νίκες επι της Βορείου Ιρλανδίας και της Λιθουανίας, ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με την Ιταλία, με τις δύο ομάδες τον Νοέμβριο να συναντώνται στην Ρώμη.

Στον 4ο όμιλο Ουκρανία, Βοσνία και Φινλανδία διεκδικούν την δεύτερη θέση για τα μπαράζ, με τους Βόσνιους τις δύο τελευταίες αγωνιστικές να υποδέχονται εντός ε΄δρας στην Ζένιτσα τόσο την Φινλανδία όσο και την Ουκρανία  

Στον 5ο όμιλο στην Πράγα, Τσεχία και Ουαλία ουσιαστικά στον τελικό της δεύτερης θέσης έμειναν στο 2-2 με τους Βρετανούς να προηγούνται με τον Ράμσει στο 36', ο Πέσεκ ισοφάρισε στο 38', στο 49' με αυτογκόλ του Γουόρντ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν και στο 69' ο Τζέιμς ισοφάρισε σε 2-2.

Μετά και τις εκτός έδρας νίκες των Τσέχων στο Καζάν κόντρα στην Λευκορωσία, και των Ουαλών στο Ταλίν, οι δύο χώρες είναι  πέντε βαθμούς πίσω από τους πρωτοπόρους Βέλγους, με τους Τσέχους να έχουν ένα παιχνίδι περισσότερο από τους άλλους δύο, ενώ την τελευταία αγωνιστική η Ουαλία υποδέχεται το Βέλγιο.

Στον 6ο όμιλο η Δανία κόντρα στην Αυστρία με την νίκη της με 1-0, έγινε η δεύτερη ομάδα που προκρίνεται στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ απο την ζώνη της Ευρώπης, χάρις στο γκολ του Μέλε στο 53', διατηρώντας για ένα ακόμα παιχνίδι απαραβίαστη την εστία της.

Στο ντέρμπι της δεύτερης θέσης η Σκωτία επικράτησε του Ισραήλ με 3-2 και ντούμπλαρε τις νίκες κόντρα στους Νήσους Φερόε με το γκολ του Ντάικς στο 31', διατηρώντας την διαφορά των τεσσάρων βαθμών απο το Ισραήλ κια χρεια΄ζεται την νίκη κόντρα στην Μολδαβία για να καπαρώσει την δεύτερη θέση

Στον 7ο όμιλο η Ολλανδία έστω και δύσκολα ξεπέρασε το εμπόδιο της Λετονίας στην Ρίγα και με την "εξάρα" επί του Γιβραλτάρ, εδραιώθηκε στην πρώτη θέση και εκτός απροόπτου θα παίξει την πρώτη θέση με την Νορβηγία τον Νοέμβριο στο Ρότερνταμ.

Μια Νορβηγία που έμεινε όρθια στην Κωνσταντινούπολη στο ντεμπούτο του Στέφαν Κουντς στον πάγκο της Τουρκίας, ισοφαρίζοντας με τον Θόρστβεντ στο 41' το γκολ του Ακτούρκογλου στο 6', στο τελικό 1-1. Έτσι διατηρήθηκε σε απόσταση δύο βαθμών απο τους "οράνιε" αφού νίκησε και το Μαυροβούνιο στο Όσλο με 2-0, ενώ κάποιες ελπίδες διατηρεί και η Τουρκία χάρις στο νικηφόρο πέναλντι στο 90+9' του Γιλμάζ στην Ρίγα. 

Στον 8ο όμιλο Ρωσία και Κροατία θεωρητικά θα έπαιζαν την πρωτιά του ομίλου στο Σπλιτ τον Νοέμβριο. Όμως η "χρβάτσκα" "κόλλησε" στο 2-2 με την Σλοβακία στο ΄Οσιγιεκ, την ίδια ώρα που η Ρωσία περνούσε από το Μάριμπορ με 1-2.

Πλέον οι Ρώσοι είναι αυτοί που έχουν το πάνω χέρι με δύο βαθμούς μπροστά, και εάν δεν υπάρξει κάποια άλλη έκπληξη θα πάνε για δύο αποτελέσματα τον άλλο μήνα.

Στον 9ο όμιλο η Αγγλία  παραχώρησε ισοπαλία στην Ουγγαρία και έχασε την ευκαιρία να "κλειδώσει" απο τώρα το εισιτήριο για Κατάρ. Την ίδια ώρα η Αλβανία που είχε πετύχει σημαντική νίκη επί της Ουγγαρίας, υποδέχτηκε στα Τίρανα την Πολωνία με τους Πολωνούς να παίρνουν σημαντικό διπλό χάρις στο γκολ του Σβιντέρσκι στο 77'.

Οι Αλβανοί που θα έχουν δύσκολο έργο την επόμενη αγωνιστική. αφού θα ταξιδέψουν στην Αγγλία, ενώ η Πολωνία αναμένεται να έχει εύκολο έργο απέναντι στην Ανδόρα εκτός έδρας.   

Στον 10 όμιλο  η Γερμανία με τον Χάνσι Φλικ να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της, δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης για την πρωτιά στον όμιλο. Αρχικά στο Αμβούργο απέναντι στην Ρουμανία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Χάτζι στο 9', κατάφερε με τα γκολ του Γκνάμπρι στο 52' και του Μίλερ στο 81' να πάρει την νίκη με 2-1.

Λίγες ημέρες αργότερα πήρε και εκδίκηση από την Βόρεια Μακεδονία για την ήττα του πρώτου γύρου και με το εμφατικό 4-0 με δύο τέρματα του Τίμο Βέρνερ, έγινε η πρώτη ομάδα που "τσεκαρε" το εισιτήριο για Κατάρ.

Στο ντέρμπι της δεύτερης θέσης η Ρουμανία επικράτησε της Αρμενίας 1-0 με το γκολ του Μίτριτσα και κρατάει την τύχη στα χέρια της αφού υποδέχεται την Ισλανδία και ταξιδεύει στο Λιχτενστάιν, ενώ Αρμενία και Βόρεια Μακεδονία διασταυρώνουν τα ξίφη τους την επόμενη αγωνιστική στο Γερεβάν. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...