www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

1/4/21

Τέσσερις ομάδες το 3 στα 3 στο ξεκίνημα της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η αυλαία της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002  στην ευρωπαϊκή ζώνη άνοιξε με την διεξαγωγή των τριών πρώτων αγωνιστικών. Μια Ευρώπη που δικαιούνται 13 εισιτήρια τα οποία θα δοθούν στους 10 πρώτους απο κάθε όμιλο, ενώ τρία εισιτήρια θα δοθούν μέσω των μπαράζ στα οποία θα συμμετάσχουν οι 10 δεύτεροι συν δύο ομάδες μέσω του Nations League.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν τρία κριτήρια με πρώτο την διαφορά τερμάτων, δεύτερο την καλύτερη επίθεση και τρίτο τα μεταξύ τους παιχνίδια. 

Στον 1ο όμιλο Σερβία και Πορτογαλία ισοβαθμούν στην πρώτη θέση, με το μεταξύ τους παιχνίδι στο Βελιγράδι να κρύβει πολλές συγκινήσεις με τους Ίβηρες να προηγούνται με 0-2, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, ενώ στις καθυστερήσεις διαιτητής και επόπτης δεν μέτρησαν κανονικό γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο μιας και η μπάλα είχε περάσει την γραμμή.

Στα αξιοσημείωτα η νίκη του Λουξεμβούργου στο Δουβλίνο απέναντι στην Ιρλανδία που είναι μόλις η 2η εκτός έδρας σε προκριματική φάση και η πρώτη ύστερα απο το 2008.

Bαθμολογία

1. Πορτογαλία 7

2. Σερβία 7

3. Λουξεμβούργο 3

4. Ιρλανδία 0

5. Αζερμπαϊτζάν ο

*Λουξεμβούργο, Ιρλανδία και Αζερμπαϊτζάν έχουν 2 αγώνες

Στον 2ο όμιλο η Ισπανία παρά τους χαμένους βαθμούς στην Γρανάδα κατάφερε να πάρει δύο συνεχόμενες νίκες κόντρα σε Γεωργία και Κόσοβο και να ανέβει στην πρώτη θέση του ομίλου, με την Σουηδία πάντως να έχει ένα αγώνα λιγότερο και να έχει κάνει το 2 στα 2.

Βαθμολογία

1. Iσπανία 7

2. Σουηδία 6

3. Ελλάδα 2

4. Γεωργία 1

5. Κόσοβο 0

*Σουηδία, Ελλάδα και Κόσοβο έχουν ένα αγώνα λιγότερο

Στον 3ο όμιλο η Ιταλία συνεχίζει να παραμένει αήττητη φτάνοντας το στους 25 αγώνες και ισοφάρισε το αντίστοιχο ρεκόρ που είχε γίνει επί Μαρτσέλο Λίπι, κάνοντας το 3 στα 3. Απο κοντά βρίσκεται και η Ελβετία και όπως όλα δείχνουν αυτές οι δύο ομάδες θα παλέψουν για την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση.

Βαθμολογία

1. Iταλία 9

2. Ελβετία 6

3. Βόρειος Ιρλανδία 1

4. Βουλγαρία 1

5. Λιθουανία 0

*Ελβετία, Βόρειος Ιρλανδία και Λιθουανία έχουν ένα αγώνα λιγότερο

Στον 4ο όμιλο οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Γάλλοι αν και ξεκίνησαν με το "αριστερό" στο Σταντ Ντε Φράνς κόντρα στην Ουκρανία μένοντας στο 1-1, κατάφεραν να πάρουν δύο εκτός έδρας νίκες σε Καζακστάν και Βοσνια αντίστοιχα και να πάρουν κεφάλι στον όμιλο.

Βαθμολογία

1. Γαλλία 7

2. Ουκρανία 3

3. Φινλανδία 2

4. Βοσνία 1

5. Καζακστάν 1

*Φινλανδία, Βοσνία και Καζακστάν έχουν ένα αγώνα λιγότερο 

Στον 5ο όμιλο οι τρείς ομάδες που θεωρητικά διεκδικούν την πρώτη θέση για την απευθείας πρόκριση Βέλγιο, Ουαλία και Τσεχία τέθηκαν αντιμέτωπες στις τρείς πρώτες αγωνιστικές. Στην πρώτη αγωνιστική στο Λέουβεν το Βέλγιο αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ απέναντι στην Ουαλία με το γκολ του Γουίλσον στο 11', ανέτρεψε την κατάσταση και με γκολ των Ντε Μπρόινε, Τ. Αζάρ και Κουκάκου πήρε την νίκη με 3-1.

Στην Πράγα Τσεχία και Βέλγιο αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο 50' με τον Πρόβοντ, αλλά και πάλι ο συνήθης ύποπτος Ρομέλου Λουκάκου ισοφάρισε στο τελικό 1-1. Τέλος στο Κάρντιφ η Ουαλία πήρε σημαντική νίκη απέναντι στην Τσεχία χάρις στο γκολ του Τζέιμς στο 82'.

Βαθμολογία

1. Bέλγιο 7

2. Τσεχία 4

3. Ουαλία 3

4. Λευκορωσία 3

5. Εσθονία 0

*Ουαλία, Λευκορωσία και Εσθονία έχουν 2 αγώνες

Στον 6ο όμιλο η Δανία έκανε το 3 στα 3 παίρνοντας δύο πολύ σημαντικές εκτός έδρας νίκες σε Ισραήλ και Αυστρία αντίστοιχα βάζοντας τις βάσεις για την απευθείας πρόκριση. Μεγάλη μάχη δίνεται και για την δεύτερη θέση με Σκωτία, Ισραήλ και Αυστρία να την διεκδικούν.

Βαθμολογία

1. Δανία 9

2. Σκωτία 5

3. Ισραήλ 4

4. Αυστρία 4

5. Νήσοι Φερόε 1

6. Μολδαβία 1

Στον 7ο όμιλο η Τουρκια έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα επικρατώντας της Ολλανδίας με 4-2 στην Κωνσταντινούπολη με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπουράκ Γιλμάζ που πέτυχε τα τρία γκολ της ομάδας του. 

Στην ουδέτερη Μάλαγα λόγω των περιορισμών που υπάρχουν στις πτήσεις προς την Νορβηγία, η Τουρκία επικράτησε με 3-0 της Νορβηγίας με τον Τουφάν να πετυχαίνει δύο τέρματα, αλλά κόντρα στην Λετονία εντός έδρας αν και βρέθηκε να προηγείται με 2-0 και 3-1 ισοφαρίστηκε σε 3-3 με τα τέρματα των Ουλντρίκις και Ικάουνιεκς.

Έτσι σε απόσταση βολής ακολουθούν οι "οράνιε" που είχαν δύο εύκολες νίκες με Λετονία και Γιβραλτάρ, το Μαυροβούνιο και η Νορβηγία που πέτυχε σημαντική εκτός έδρας νίκη στην Ποντγκόριτσα με γκολ του Σέρλοθ στο 35'.

Βαθμολογία:

1. Τουρκία 7

2. Ολλανδία 6

3. Μαυροβούνιο 6

4. Νορβηγία 6

5. Λετονία 1

6. Γιβραλτάρ 0

Στον 8ο όμιλο η Σλοβενία στην πρεμιέρα του ομίλου επικράτησε με 1-0 της Κροατίας με γκολ του Λόβριτς στο 15', αλλά γνώρισε δύο κολλητές ήττες απο Ρωσία και Κύπρο εκτός έδρας. Η "χρβάτσκα" επανήρθε στις νίκες κόντρα σε Κύπρο και Μάλτα, ενώ η Ρωσία που είχε ξεκινήσει με το 2 στα 2, ηττήθηκε στην Τρνάβα απο την Σλοβακία.

Βαθμολογία:

1. Κροατία 6

2. Ρωσία 6

3. Σλοβακία 5

4. Κύπρος 4

5. Σλοβενία 3

6. Μάλτα 1

Στον 9ο όμιλο η Αγγλία έκανε το 3 στα 3 επικρατώντας στο πιο σημαντικό παιχνίδι του ομίλου στο "Γουέμπλει" κόντρα στην Πολωνία με 2-1, χάρις στο γκολ που πέτυχε στο 85' ο Μαγκουάιρ. Έτσι έφτασε τα 24 ματς δίχως ήττα σε προκριματική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Βαθμολογία

1. Αγγλία 9

2. Ουγγαρία 7

3. Αλβανία 6

4. Πολωνία 4

5. Ανδόρα 0

6. Σαν Μαρίνο 0

Τέλος στον 10ο όμιλο "έσκασε" η βόμβα της προκριματικής φάσης στο Ντούισμπουργκ με την Βόρειο Μακεδονία να παίρνει την νίκη κόντρα στην Γερμανία με τον Γκόραν Πάντεφ να ανοίγει το σκόρ στις καθυστερήσεις, ο Γκιουντογκάν στο 63' με πέναλντι και στο 85' ο Ελμάς διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Άλλη μια ομάδα που έχει πραγματοποιήσει πολύ καλό ξεκίνημα είναι η Αρμενία η οποία έχει κάνει το 3 στα 3, Κόντρα στην Ρουμανία αν και προηγήθηκε με 1-0, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-1 και με δύο γκολ του Χαρογιάν στο 87' και με πέναλντι του Μπαρσεγκιάν στο 89' ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση με 3-2, απολαμβάνοντας την μοναξιά της κορυφής.

Βαθμολογία

1. Αρμενία 9

2. Βόρειος Μακεδονία 6

3. Γερμανία 6

4. Ρουμανία 3

5. Ισλανδία 3

6. Λιχτενστάιν 0

   

  






 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...