www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

9/6/21

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου Πρώτη και αήττητη η Βραζιλία

Με την διεξαγωγή της 7ης και της 8ης αγωνιστικής στην ζώνη της Λατινικής Αμερικής συνεχίστηκε η προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ, με την Βραζιλία να βρίσκεται στην πρώτη θέση παραμένοντας αήττητη κάνοντας το 6 στα 6.

 

Οι Βραζιλιάνοι οι οποίοι μέχρι στιγμής διαθέτουν τόσο την καλύτερη επίθεση με 16 τέρματα αλλά και την καλύτερη άμυνα έχοντας δεχθεί μόλις 2 τέρματα, επικράτησαν του Εκουαδόρ με 2-0 αν και δυσκολεύτηκαν "ξεκλειδώνοντας" την άμυνα της "τρι" στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ρισάρλισον στο 65' και τον Νεϊμαρ με πέναλντι στο 90+4'.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Αργεντινή η οποία στο Σαντιάγκο Ντελ Εστέρο αν και προηγήθηκε κόντρα στην Χιλή με εύστοχη εκτέλεση πέναλντι του Μέσι στο 23' ισοφαρίστηκε απο τον Σάντσες στο 36' στο τελικό 1-1. Ήταν η δεύτερη ισοπαλία και πάλι εντός έδρας μετά απο αυτή κόντρα στην Παραγουάη για την "άλμπισελέστε".

Ουρουγουάη και Παραγουάη έμειναν στο 0-0, με την "σελέστε" να διαμαρτύρεται για την ακύρωση του γκολ που πέτυχε με τον Ροντρίγκες. Στα άλλα ματς η Κολομβία πέρασε απο την Λιμα με 3-0 με τα γκολ των Μίνα στο 40', Ουρίμπε στο 49' και Ντίας, ενώ η Βολιβία στο υψόμετρο της Λα Παζ επικράτησε της Βενεζουέλας με 3-1.

Για την 8η αγωνιστική το τρένο της "σελεσάο" πέρασε και απο την στην Ασουνσιόν επικρατώντας με 2-0 χάρις στα τέρματα του Νεϊμάρ στο 4' και στις καθυστερήσεις στο 90+4' ο Πακετά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Στην Μπαρανκίγια η Αργεντινή έκανε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα αφού πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο προηγήθηκε με 0-2 χάρις στα γκολ των Ρομέρο στο 3' με κεφαλιά και στο 8' του Παρέδες. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν στο 51' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μουριέλ, για να έρθει στις καθυστερήσεις ο Μπόρχα με κεφαλιά να ισοφαρίσει στο τελικό 2-2.

Στο Καράκας Βενεζουέλα και Ουρουγουάη έμειναν στο 0-0, με την ομάδα του Όσκαρ Ταμπάρες να "πληρώνει" την απουσία του Καβανι λόγω τιμωρίας και να βρίσκεται στην προνομιούχο τετράδα ισόβαθμη όμως με την Κολομβία. 

Στο Κίτο το Περού πέτυχε νίκη οξυγόνο κόντρα στο Εκουαδόρ, την πρώτη μάλιστα σε αυτή την διαδικασία με 2-1 χάρις στα γκολ των Κουέβα στο 63' και Αντβίνκουλα στο 89', ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε στο 90+2' ο Πλάτα.

Τέλος Χιλή και Βολιβία μοιράστηκαν τους βαθμούς με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο 69' με τον Πούλγκαρ, αλλά στο 81' με πέναλντι ισοφάρισε για την Βολιβία ο Μορενο.

Η βαθμολογία(Σε 6 αγώνες):

1. Βραζιλία 18

2. Αργεντινή 12

3.  Εκουαδόρ 9

4. Ουρουγουάη 8

5. Κολομβία 8

6. Παραγουάη 7

7. Χιλή 6

8. Βολιβία 5

9. Βενεζουέλα 4

10. Περού 4

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...