www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

30/3/21

Στην "σκιά" του Covid-19

Όταν τον Ιούνιο του 2019 άνοιγε η αυλαία της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στην ζώνη της Ασίας, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα επακολουθούσε μερικούς μήνες μετά και θα επηρέαζε όλον τον πλανήτη. Όπως είναι λογικό το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο και  οι κατά τόπους ομοσπονδίες αναπροσάρμοσαν τον αρχικό τους σχεδιασμό.

Στην Ασία που όπως είπαμε ξεκίνησε η προκριματική φάση διεξήχθη κανονικά ο πρώτος γύρος όπου πέρασαν 6 ομάδες στον δεύτερο γύρο. Στον δεύτερο γύρο που θα διεξαγόταν σε φάση ομίλων, η 7η έως την 10η αγωνιστική που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί τον Μάρτιο και τον Ιούνιο του 2020, μετατέθηκαν για ένα χρόνο αργότερα τον Μάρτιο-Ιούνιο του 2021.

Στην Αφρική οι δύο πρώτες αγωνιστικές του δεύτερου γύρου που ήταν προγραμματισμένος να ξεκινήσει την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου του 2020, μετατέθηκε για την περίοδο Μάϊου-Ιουνίου του 2021.

Στην Ευρώπη η "μετακόμιση" του EURO 2020 για τον Ιούνιο του 2021, όπως ήταν λογικό προκάλεσε ανακατατάξεις. Η αγωνιστική που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί εκείνη την περίοδο αποφασίστηκε να μετακινηθεί και στα "παράθυρα" τόσο του Μαρτίου όσο και του Σεπτεμβρίου του 2020 αντί για 2 αγωνιστικές θα πραγματοποιηθούν 3 ούτως ώστε τον Νοέμβριο του 2021, να έχουν ολοκληρωθεί  και τον Μάρτιο του 2022 να διεξαχθούν τα πλέι-οφ.

Στην ζώνη της Βόρειας-Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής οι αγώνες του πρώτου γύρου απο τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2020 μετατέθηκαν για τον Μάρτιο του 2021 και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2021  

Στην Λατινική Αμερική οι τέσσερις πρώτες αγωνιστικές ήταν να διεξαχθούν τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο του 2020, αλλά ματαιώθηκαν και ξεκίνησαν τον Οκτώβριο. Οι δε αγώνες που ήταν να γίνουν τον Μάρτιο του 2021 αναβλήθηκαν αφού αρνήθηκαν οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι απο τα μεγάλα πρωταθλημάτων  να παραχωρήσουν τους ποδοσφαιριστές τους μιας και στην επιστροφή θα έπρεπε να περάσουν δέκα μέρες καραντίνα.

Η πρόταση που έγινε απο την FIFA να γίνει η διπλή αγωνιστική σε ευρωπαϊκά γήπεδα δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος και έτσι η διπλή αγωνιστική αναβλήθηκε επ' αόριστον. Μέχρι στιγμής έχουν διεξαχθεί τέσσερις αγωνιστικές και η βαθμολογία έχει ως εξής:

1. Βραζιλία 12

2. Αργεντινή 10

3.  Εκουαδόρ 9

4. Παραγουάη 6

5. Ουρουγουάη 6

6. Χιλή 4

7. Κολομβία 4

8. Βενεζουέλα 3

9. Περού 1

10. Βολιβία 1

Τέλος στην Ωκεανία απο τον Σεπτέμβριο του 2020, αρχικά μετατέθηκαν για τον Ιούνιο του 2021 αλλά ούτε και αυτή η ημερομηνία ήταν δυνατόν να γίνου αγώνες. Η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι ήταν η πρώτη φάση να διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2022 έτσι ώστε να υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες για φιλικά παιχνίδια τον Μάρτιο και τον Ιούνιο να διεξαχθεί κανονικά το διηπειρωτικό μπαράζ     

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...