www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

19/11/20

Nations League δεύτερη έκδοση


Ολοκληρώθηκε και η προκριματική φάση της δεύτερης έκδοσης του Nations League μέσα σε μια δύσκολη περίοδος όπως είναι η περίοδος της πανδημίας που όπως ήταν λογικό επηρέασε και την συγκεκριμένη διοργάνωση αφού οι αγώνες έγιναν κεκλεισμένων των θυρών.

 

Στην πρώτη κατηγορία καμία απο τις ομάδες που συμμετείχαν στο περισυνό φάιναλ-φορ της Πορτογαλίας δεν μπόρεσε να το επαναλάβει. Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία και Ισπανία θα διεκδικήσουν το τρόπαιο απο τις 6 εώς τις 10 Οκτωβρίου με το φάιναλ-φορ να διεξάγεται στην Ιταλία σε Μιλάνο(Σαν Σίρο) και Τορίνο("Γιουβέντους Στέιντιουμ") αντίστοιχα.

Αντίθετα Βοσνία, Ισλανδία, Σουηδία και Ελβετία η οποία πέρισυ ήταν στο φάιναλ-φο της Πορτογαλίας υποβιβάστηκαν στην δεύτερη κατηγορία. Στην δεύτερη κατηγορία Αυστρία, Τσεχία, Ουγγαρία και Ουαλία προβιβάστηκαν, ενώ Βόρειος Ιρλανδία, Σλοβακία, Τουρκία και Βουλγαρία υποβιβάστηκαν.

Στην τρίτη Μαυροβούνιο, Αρμενία, Σλοβενία και Αλβανία προβιβάστηκαν, ενώ Κύπρος, Εσθονια, Μολδαβία και Καζακστάν θα δώσουν πλει-άουτ για το ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν στην πιο κάτω κατηγορία, ενώ απο την τέταρτη κατηγορία Νήσοι Φερόε και Γιβραλτάρ προβιβάστηκαν.

Η μεγάλη διαφορά σε σχέση σε σχέση με το Euro είναι ότι δίνει 2 θέσεις για τα πλέι οφ της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου και όχι για την απευθείας πρόκριση όπως έγινε στην πρώτη έκδοση της διοργανωσης. 

Η προκριματική φάση της οποίας η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου στην Ζυρίχη με τους αγώνες να ξεκινούν τον Μάρτιο και να ολοκληρώνονται τον Νοέμβριο του 2021, ενώ τα πλει οφ θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2022. Οι 10 πρώτοι απο κάθε όμιλο θα πάρουν απευθείας την πρόκριση, ενώ οι δεύτεροι μαζί με τις 2 επιλαχούσες απο το Nations League θα διεκδικήσουν τα 3 εναπομείναντα εισιτήρια. 

   


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...