www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

29/6/20

Αμβούργο To κρίσιμο σταυροδρόμι


12 Μαίου 2018, Φόλκσπαρκ Στάντιον Αμβούργο. Το ρολόι που μετρούσε την παρουσία των "ροτχόσεν" στην μεγάλη κατηγορία σταματούσε στα 54 χρόνια, 261 μέρες, 36 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα, αφού η νίκη επί της Γκλάντμπαχ αποδείχθηκε δώρον άδωρο, αφού την ίδια ώρα η Βόλφσμπουργκ επικρατούσε της Κολωνίας και θα έπαιζε αυτή στα μπαράζ, στέλνοντας το Αμβούργο απευθείας στην δεύτερη κατηγορία.


Τα καμπανάκια βέβαια είχαν ηχήσει πολύ νωρίτερα, ήδη την σεζόν 2011-2012 βρέθηκε κοντά στις τελευταίες θέσεις. Την περίοδο 2013-2014 για ένα βαθμό δεν έπεσε απευθείας και στα πλει-οφ απέναντι στην Γκροίτερ Φίρτ παρα το 0-0, κατάφερε στην ρεβάνς με το εκτός έδρας γκολ του Λασόγκα να την σώσει την παρτίδα.

Την επόμενη σεζόν πάλι για ένα βαθμό την γλύτωσε και μπήκε στην διαδικασία εκ νέου των μπαράζ αυτή την φορά απέναντι στην Καρλσρούη. Πρώτο παιχνίδι και πάλι ισοπαλία χωρίς τέρματα και στην ρεβάνς βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 78' αλλά ο Ντίας στο 90+1' ισοφάρισε στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση

Εκεί όπου ο Μίλερ στο 115' έδωσε την νίκη στον "δεινόσαυρο", που χρειάστηκε και την βοήθεια του Άντλερ που απέκρουσε το πέναλντι στην εκπνοή του αγώνα. Η 10η θέση την σεζόν 2015-2016 ίσως "καμούφλαρε" την όλη κατάσταση, αφού την επομένη για ένα βαθμό απέφυγε την διαδικασία των μπαράζ. 

Την σεζόν 2017-2018 ήρθε το πλήρωμα του χρόνου με το Αμβούργο να πέφτει απευθείας χωρίς να διεκδικήσει την παραμονή. Μέσα στην χρονιά άλλαξε τρείς προπονητές, τον Μάρκους Γκίζντολ που ξεκίνησε την χρονιά μέχρι και τον Ιανουάριο, τον Μπέρντ Χόλερμπαχ στο δίμηνο Ιανουάριος-Μάρτιος και τον Κρίστιαν Τίτς μέχρι το τέλος.

Όλοι ήλπιζαν ότι η δεύτερη κατηγορία θα αποτελούσε μια μικρή ανάπαυλα και πολύ σύντομα θα επέστρεφε στο φυσικό της περιβάλλον, Η πρώτη απόπειρα στέφθηκε με αποτυχία αφού έμεινε εκτός των πλει-οφ στην τέταρτη θέση ένα βαθμό μακριά απο Πάντερμπορν που ανέβηκε απευθείας και την Ουνιόν Βερολίνου που κέρδισε τελικά το εισιτήριο της ανόδου στα πλέι οφ κόντρα στην Στουτγκάρδη.

Το περίφημο ρολόι αποφασίζεται να ξηλωθεί αφού όπως είχε δηλώσει στην Bild ο εκτελεστικός διευθυντής  Μπρεντ Χόφμαν: «Ο σύλλογος θέλει να κοιτάξει προς το μέλλον. Η συνεχής αναφορά στο παρελθόν δεν μας βοηθά».

Ερχόμαστε στο παρόν όπου μέχρι να ξεσπάσει ο κορονοϊος την 25η αγωνιστική βρισκόταν στην τρίτη θέση μεν αλλά με ένα βαθμό διαφορά απο την Στουτγκάρδη. Όταν ξανάρχισε το Πρωτάθλημα στις 16 Μαΐου έχασε την ευκαιρία να πάρει ένα σημαντικό "τρίποντο" στην έδρα της Γκρόιτερ Φίρτ αλλά στο 90+4' δέχτηκε την ισοφάριση.

Στις δύο επόμενες αγωνιστικές αντιμετώπισε κατά σειρά τις Αρμίνια όπου έμεινε στο 0-0 και την Στουτγκάρδη στην Mercedes Benz Arena. Παρότι βρέθηκε να προηγείται με 0-2 στο ημίχρονο, όχι μόνο ισοφαρίστηκε αλλά στις καθυστερήσεις στο 90+2' έχασε και τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ακολούθησε μία αγχωτική νίκη επί της Βέχεν, ενώ απέναντι στην Χόλστεν Κίελ για μία ακόμη φορά βρέθηκε να κρατάει τους βαθμούς της νίκης αλλά και πάλι στις καθυστερήσεις στο 90+3' ισοφαρίστηκε στο τελικό 3-3.

Εκτός έδρας νίκη επι της Ντινάμο Δρέσδης, νέα εντός έδρας απώλεια κόντρα στην Όσναμπρικ 1-1, φτάνοντας στις τελευταίες αγωνιστικές όπου θα εξελισσόταν τα νέα επεισόδια του "δράματος". Αρχικά κόντρα στον άμεσο διώκτη της την Χάιντενχαϊμ, όπου με την έναρξη της επανάληψης προηγήθηκε με τον Ποχγιάνπαλο.

Έχοντας ένα μικρό προβάδισμα δύο βαθμών, γνώριζε ότι ακόμα και με τον βαθμό της ισοπαλίας κρατούσε αυτή την τύχη στα χέρια της. Παρ'όλα αυτά για μία ακόμη φορά παίζοντας αφελέστατα και με πολύ κακή αμυντική προσέγγιση, κατάφερε όχι μόνο να ισοφαριστεί αλλά να δεχτεί γκολ στις καθυστερήσεις και να μην πάρει απολύτως, χάνοντας 2-1.

Τέταρτη με ένα βαθμό λιγότερο υποδεχόταν την αδιάφορη Σαντχάουζεν, την ίδια ώρα που η αντίπαλος της ταξίδευε στο Μπίλεφελντ. Η τοπική Αρμίνια δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης και πήρε την νίκη, όμως την ίδια ώρα εξελισσόταν το τελευταίο επεισόδιο του δράματος.

Απο την στιγμή που η Χάιντενχαϊμ έχανε, στο Αμβούργο αρκούσε μία ισοπαλία. Φευ όμως αφού απο το πρώτο εικοσάλεπτο βρέθηκε να χάνει ήδη 0-2, υπήρξε μια αναλαμπή με την μείωση του σκορ έκτοτε όμως ακολούθησε η κατάρρευση αφού δέχτηκε τρία ακόμα γκολ, γνωρίζοντας την συντριβή με 1-5.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά όχι μόνο δεν ανέβηκε απευθείας αλλά δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την άνοδο ούτε απο τα μπαράζ. Προς τιμήν του ο Ντιτερ Χέκινγκ μετά την ολοκλήρωση του αγώνα δεν έψαξε για δικαιολογίες: "Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, δεν τα καταφέραμε και είμαι υπεύθυνος για αυτό. Πρέπει να περάσουν μια δυο ημέρες για να αναλύσουμε την κατάσταση με καθαρό μυαλό".

Όπως είναι φυσικό το μπαλάκι πέφτει στον πρόεδρο και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του συλλόγου Μαρσέλ Γιάνσεν που έχει πολλά πράγματα να σκεφτεί. Η κυριότερη το συμβόλαιο με τον Χέκιγκ εκπνέει απο την στιγμή που η ομάδα δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την άνοδο και αναμένεται να γίνει συζήτηση για το τι μέλλει γενέσθαι.

Για τον Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ πάντως το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι προπονητές που έχουν περάσει απο τον σύλλογο αλλά η ποιότητα των ποδοσφαιριστών: "Πόσους προπονητές έχετε αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια. Μάλλον θα έπρεπε να αλλάξετε ποδοσφαιριστές και να στηριχθείτε στο ταλέντο", δήλωσε ο Ολλανδός άσος.

Πλέον στο Φολκσπαρκ Στάντιον έχει στηθεί ένα άλλο ρολόι το οποίο δείχνει το χρόνο παρουσίας του Αμβούργου στην δεύτερη κατηγορία με την ευχή όλων όσων αγαπούν αυτή την ομάδα, πολύ σύντομα να μηδενιστεί με την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια.
















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...