www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

21/11/18

Ραντεβού τον Ιούνιο


Έντονες συγκινήσεις και ανατροπές επιφύλασσε η τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Nations League όπου οριστικοποιήθηκαν και οι ομάδες που θα διεκδικήσουν απο τις τέσσερις κατηγορίες το καλοκαίρι το απευθείας εισιτήριο για τα τελικά του EURO 2020.


Στην 1η κατηγορία, στον 1ο όμιλο η Ολλανδία έκανε την μεγάλη ανατροπή αφού μετά την νίκη επί της Γαλλίας με 2-0 χάρις στα γκολ των Βαινάλντουμ και Ντεπάι, χρειαζόταν ένα βαθμό κόντρα στην ήδη υποβιβασμένη Γερμανία.

Τα "πάντσερ" στο Γκελζενκίρχεν προηγήθηκαν με 2-0 με τα γκολ των Βέρνερ και Σανέ, αλλά οι "οράνιε" αντέδρασαν μείωσαν με τον Πρόμες και στις καθυστερήσεις ο Βαν Νταϊκ πέτυχε το χρυσό γκολ ισοφαρίζοντας σε 2-2 και "κλείδωσε" για την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν την πρώτη θέση και την πρόκριση στο φάναλ-φορ της κατηγορίας.

Στον 2ο όμιλο οι Βέλγοι έδειχναν το ακλόνητο φαβορί αφού στην Λουκέρνη κόντρα στην Ελβετία έπαιζαν για τρία αποτελέσματα, νίκη, ισοπαλία και ήττα με ένα γκολ διαφορά. Μάλιστα στο πρώτο εικοσάλεπτο οι "κόκκινοι διάβολοι" προηγήθηκαν με 2-0 με ισάριθμα τέρματα του Τοργκάν Αζάρ και έδειχναν να "καθαρίζουν" την νίκη και την πρόκριση.

Όμως με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σεφέροβιτς που πέτυχε τρία τέρματα και τους Ροντρίγκεζ και Ελβέντι να πετυχαίνουν απο ένα γκολ οι γηπεδούχοι πήραν την νίκη με 5-2 και κατέκτησαν την πρώτη θέση.

Στον 3ο όμιλο η Πορτογαλία ταξίδευε στο Μιλάνο γνωρίζοντας ότι της αρκούσε μία ισοπαλία για να οριστικοποιήσει την πρωτιά. Πράγμα που το πέτυχε αν και η "σκουάντρα ατζούρα" είχε τις ευκαιρίες για να πάρει την νίκη αλλά το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Στον 4ο όμιλο "έσπασαν καρδιές" μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, με την Ισπανία να είχε το πάνω χέρι μέχρι και αυτή την σειρά των αγώνων. Στο Ζάγκρεμπ είχε τον βαθμό της ισοπαλίας στα χέρια της αφού κατάφερνε να βρίσκει λύσεις όταν η "χρβάτσκα" προηγήθηκε με 1-0 και 2-1.

Όμως στις καθυστερήσεις στο 90+3' ο Γεβντάι νικούσε τον Ντε Χεα και πλέον τα πάντα θα κρίνονταν στο "Γουέμπλει". Εκεί όπου η ισοπαλία ανάμεσα στην Αγγλία και την Κροατία ευνοούσε τους "φούριας ρόχα" ενώ όποιος κέρδιζε έπαιρνε το εισιτήριο για το φάιναλ-φόρ, με τον χαμένο να υποβιβαζόταν στην πιο κάτω κατηγορία

Ο Κράμαριτς στο 57' έδινε το προβάδισμα στους Κροάτες αλλά Λίνγκαρντ στο 78' και Κέιν στο 85' ανέτρεψαν την εις βάρος κατάσταση για τα "λιοντάρια" και με το 2-1 έστειλε την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκειτ στους αγώνες του Ιουνίου.

Έτσι Ολλανδία, Ελβετία, Πορτογαλία και Αγγλία θα διεκδικήσουν το ένα εισιτήριο για την απευθείας πρόκριση στα τελικά του EURO 2020, ενώ Γερμανία, Ισλανδία, Πολωνία και Κροατία υποβιβάστηκαν στην δεύτερη κατηγορία.

Στην δεύτερη κατηγορία στον 1ο όμιλο η Ουκρανία είχε καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση απο τους προηγούμενους αγώνες, εν αντιθέσει με τον 2ο όπου τα πάντα κρίθηκαν την τελευταία αγωνιστική, εκεί όπου η Σουηδία επικράτησε της Ρωσίας με 2-0 και της πήρε την πρώτη θέση.

Στον 3ο η Βοσνία με την "λευκή" ισοπαλία στην Βιέννη κατοχύρωσε την πρώτη θέση, ενώ στον 4ο η Δανία με την νίκη της επί της Ουαλίας στο Κάρντιφ πήρε την πρώτη θέση.

Ουκρανία, Σουηδία, Βοσνία και Δανία πήραν την πρώτη θέση στους ομίλους, ενώ Σλοβακία, Τουρκία, Βόρειος Ιρλανδία και Ιρλανδία υποβιβάστηκαν.

Στην τρίτη κατηγορία στον 1ο όμιλο η Σκωτία με τις δύο νίκες επί της Αλβανίας στην Σκόδρα και του Ισραήλ στην Γλασκώβη κατέκτησε την πρώτη θέση, ενώ στον 2ο όμιλο η Φινλανδία παρά την ήττα στο ΟΑΚΑ με 1-0 πήρε την πρώτη θέση

Στον 3ο όμιλο η Νορβηγία με την νίκη της επί της Κύπρου στην Λευκωσία και σε συνδυασμό με την εντός έδρας ισοπαλία της Βουλγαρίας με την Σλοβενία κατέκτησε την πρώτη θέση, και στον 4ο η Σερβία κατέλαβε την πρώτη θέση κάνοντας το 2 στα 2 στις τελευταίες αγωνιστικές.

Σκωτία, Φινλανδία, Νορβηγία και Σερβία προβιβάζονται ενώ υποβιβάζονται Αλβανία, Εσθονία, Σλοβενία και Λιθουανία. Τέλος στην τέταρτη Γεωργία, Λευκορωσία, Κόσοβο και Σκόπια πήραν το εισιτήριο για την ανώτερη κατηγορία.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...