www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

19/3/19

55 εθνικές ομάδες για 24 εισιτήρια


Εκκίνηση για την προκριματική φάση του EURO 2020 με την UEFA να προχωρεί σε σημαντικές καινοτομίες τόσο όσον αφορά την πρόκριση αλλά και του τρόπου διεξαγωγής της τελικής φάσης. Θέλοντας η ευρωπαϊκή ομοσπονδία να γιορτάσει τα 60 χρόνια απο την διεξαγωγή του πρώτου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που τότε ονομαζόταν Κύπελλο Εθνών αποφάσισε να μην αναθέσει σε κάποια χώρα την τελική φάση.


Αντιθέτως για πρώτη φορά στα χρονικά 12 πόλεις απο 12 διαφορετικές χώρες θα φιλοξενήσουν αγώνες της τελικής φάσης. Αυτές είναι το Λονδίνο με το "Γουέμπλει", το Μόναχο με την "Αλιάντζ Αρένα", η Ρώμη με το "Ολίμπικο", το Μπακού με το Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης, η Αγία Πετρούπολη με το "Κρεστόφσκι Στάντιον", το Βουκουρέστι με την "Αρένα Νασιονάλ", το Άμστερνταμ με την "Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα", το Δουβλίνο με το "Αβίβα Στάντιουμ", το Μπιλμπάο με το "Νουέβο Σαν Μαμές", η Βουδαπέστη με την "Πούσκας Αρένα", η Γλασκώβη με το "Χάμπντεν Πάρκ" και η Κοπεγχάγη με το "Πάρκεν Στάντιουμ".

Είναι η πρώτη φορά μετά το 1976 που καμία ομάδα δεν παίρνει την απευθείας πρόκριση για την τελική φάση. Έτσι 55 ομάδες θα διεκδικήσουν τα 20 εισιτήρια απο την προκριματική φάση ενώ τα υπολειπόμενα τέσσερα απο την τελική φάση των κατηγοριών του UEFA Nations League.

Για αυτό τον λόγο άλλωστε η προκριματική φάση δεν ξεκίνησε ως είθισται τον Σεπτέμβριο και οι πρώτοι αγώνες διεξάγονται τον Μάρτιο. Θα ακολουθήσουν διπλοί αγώνες τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Τον Δεκέμβριο του 2018 στο Δουβλίνο πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των 10 ομίλων απο τους οποίους οι 5 πρώτοι αποτελούνται απο 5 ομάδες και οι 5 επόμενοι απο 6 ομάδες. Την πρόκριση παίρνουν οι δύο πρώτες απο κάθε όμιλο. 

Αναλυτικά οι όμιλοι:

1ος όμιλος: Αγγλία, Τσεχία, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο, Κόσοβο

2ος όμιλος: Πορτογαλία, Ουκρανία, Σερβία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο

3ος όμιλος: Ολλανδία, Γερμανία, Βόρειος Ιρλανδία, Εσθονία, Λευκορωσία

4ος όμιλος: Ελβετία, Δανία, Ιρλανδία, Γεωργία, Γιβραλτάρ

5ος όμιλος: Κροατία, Ουαλία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Αζερμπαϊτζάν

6ος όμιλος: Ισπανία, Σουηδία, Νορβηγία, Ρουμανία, Νήσοι Φερόε, Μάλτα

7ος όμιλος: Πολωνία, Αυστρία, Ισραήλ, Σλοβενία, Σκόπια, Λετονία

8ος όμιλος: Γαλλία, Ισλανδία, Τουρκία, Αλβανία, Μολδαβία, Ανδόρα

9ος όμιλος: Βέλγιο, Ρωσία, Σκωτία, Κύπρος, Καζακστάν, Σαν Μαρίνο

10ος όμιλος: Ιταλία, Βοσνία, Φινλανδία, Ελλάδα, Αρμενία, Λίχτενσταϊν

Απαραίτητη σημείωση τον Ιούνιο του 2019 θα πραγματοποιηθεί το φαιναλ-φορ της Α κατηγορίας στην Πορτογαλία όπου Πορτογαλία, Ολλανδία, Αγγλία και Ελβετία θα διεκδικήσουν το ένα απο τα τέσσερα εισιτήρια

Τον Μάρτιο του 2020 θα διεξαχθούν αντίστοιχα τα φάιναλ-φορ της Β, της C και της D κατηγορίας όπου Ουκρανία, Βοσνία, Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Σκωτία, Σερβία, Γεωργία, Λευκορωσία, Σκόπια και Κόσοβο θα διεκδικήσουν τις τρεις θέσεις.

Εάν κάποια απο αυτές τις ομάδες εξασφαλίσει θέση  στην τελική φάση απο την προκριματική φάση τότε δεν θα λάβει μέρος και την θέση της θα πάρει η ομάδα που την ακολουθεί στην συνολική κατάταξη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...