www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

25/2/21

Γουίλσον Πιάτσα Ο "αλιγάτορας"



Ο Γουίλσον Ντα Σίλβα Πιάτσα ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην αμυντική γραμμή της Βραζιλίας  στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1970 στα γήπεδα του Μεξικό.

Γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου του 1943 στο Ριμπειράο Ντας Νέβες της πολιτείας του Μίνας Ζεράις και αγωνιζόταν στην θέση τόσο του αμυντικού μέσου αλλά και σε αυτήν του κεντρικού αμυντικού.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα Renasenca για μια τριετία από το 1961 έως το 1964 και στην συνέχεια μετεγγράφηκε στην Κρουζέιρο όπου και πέρασε όλη την ποδοσφαιρική του καριέρα. Αγωνίστηκε με την φανέλα της "ραπόζα" από το 1963 έως το 1979 έχοντας 559 παιχνίδια καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στην λίστα με τους κορυφαίους στις συμμετοχές όλων των εποχών έχοντας πετύχει και 40 τέρματα.

Κατέκτησε με τις "αλεπούδες" το Πρωτάθλημα Βραζιλίας το 1966, το Κόπα Λιμπερταδόρες του 1976 και δέκα πολιτειακά πρωταθλήματα. Φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας στις 25 Ιουνίου του 1967 στο Μοντεβίδεο στο πλαίσιο του τουρνουά Copa Rio Branco

Ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1970 στο Μεξικό αγωνιζόμενος και στα έξι παιχνίδια όπου και αναδείχτηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Πήρε μέρος και στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1974 στα γήπεδα της Δυτικής Γερμανίας όπου αγωνίστηκε σε τρία παιχνίδια απέναντι σε Ζαίρ, Σκωτία και Γιουγκοσλαβία. 

Στις 4 Οκτωβρίου του 1975 στο πλαίσιο του Κόπα Αμέρικα στην Λίμα απέναντι στο Περού φόρεσε για 51η και τελευταία φορά την φανέλα των "καριόκα".




  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...