www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

14/11/17

Επιστροφή στο Παγκόσμιο Κύπελλο για τις Σενεγάλη, Μαρόκο και Τυνησία




Με την "μονομαχία" στο Αμπιτζάν ανάμεσα σε Ακτή Ελεφαντοστού και Μαρόκο για την πρωτιά στον 3ο όμιλο να ξεχωρίζει έπεσε η αυλαία της προκριματικής φάσης για την ζώνη της Αφρικής μαθαίνοντας τις τρεις χώρες που θα συνόδευαν τις Νιγηρία και Αίγυπτο που είχαν εξασφαλίσει απο την προηγούμενη αγωνιστική την πρόκριση στα γήπεδα της Ρωσίας.


Στον 1ο όμιλο στο Ράντες η Τυνησία γνώριζε ότι ακόμα και με ισοπαλία κόντρα στην Λιβύη "καπάρωνε" την πρώτη θέση χωρίς να την ενδιαφέρει το τι θα συνέβαινε την ίδια ώρα στην Κινσάσα και την αναμέτρηση της Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό απέναντι στην Γουινέα.

Τελικά οι "αετοί της Καρθαγένης" πήραν τον βαθμό που ήθελαν με την ισοπαλία χωρίς τέρματα, για να επανέλθουν σε τελική φάση μετά το 2006, και έτσι κατέληξε χωρίς αντίκρυσμα η νίκη της Λαϊκής Δημοκρατία του Κογκό.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 61' χάρις στο αυτογκόλ του Σιντιμπέ στο 61', στο 76' ο Κειτά ισοφάρισε, όμως στις καθυστερήσεις πήρε την νίκη με 3-1, με εύστοχη εκτέλεση πέναλντι του Μπολίνγκι στο 90+2' και του Κεμπάνο στο 90+3'.

Στον 2ο όμιλο η Νιγηρία είχε εξασφαλίσει την πρόκριση παρ'όλα αυτά ούτε στο Κονσταντίν ηττήθηκε μένοντας στο 1-1 με την Αλγερία. Μάλιστα οι "σούπερ αετοί" προηγήθηκαν στο 63' με τον Ογκού, αλλά στο 88' ο Μπραχίμι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Στο άλλο ματς στην Ν'Ντόλα η Ζάμπια απέναντι στο Καμερούν προηγήθηκε με 1-0 και 2-1, με τα γκόλ των Ντάκα στο 26' και Μβιλά στο 64', με τους Πρωταθλητές Αφρικής που απογοήτευσαν σε αυτή την προκριματική φάση να ισοφαρίζουν ισάριθμες φορές με τον Ζάμπο στο 31' και τον παίκτη του Πανιωνίου Γιάγια Μπανανά στο 90+1'.

Στον 3ο όμιλο στο Αμπιτζάν η Ακτή Ελεφαντοστού ήθελε την νίκη και μόνο την νίκη για να προσπεράσει το πρωτοπόρο Μαρόκο που εξασφάλιζε την πρώτη θέση ακόμα και με ισοπαλία. Στο 25' οι Βορειοαφρικάνοι "πάγωσαν" το "Φελίξ Χουπχουέ-Μποινί" αφού πήραν κεφάλι στο σκόρ.

Ο Ντιράρ απο τα δεξιά επιχείρησε μια σέντρα η οποία κατευθύνθηκε στην δεξιά γωνία του Γκμποχούο, χωρίς να παρεμβληθεί κάποιος γηπεδούχος η φιλοξενούμενος παίκτης, αιφνιδιάζοντας τον τερματοφύλακα της Μαζέμπε.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την ομάδα του Μάρκ Βίλμοτς αφού ο Μπενατιά έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στα "λιοντάρια του Άτλαντα" με προβολή μέσα απο την μικρή περιοχή με προβολή ύστερα απο κόρνερ.

Το 0-2, έμελλε να ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στέλνοντας την ομάδα του Έρβ Ρενάρ σε Παγκόσμιο Κύπελλο ύστερα απο 20 χρόνια, ενώ στην Φρανσεβίλ Γκαμπόν και Μάλι στο αδιάφορο παιχνίδι  του ομίλου έμειναν στην "λευκή" ισοπαλία.

Στον 4ο όμιλο η Σενεγάλη στο αναβληθέν παιχνίδι στο Πολοκβάνε επικράτησε της Νοτίου Αφρικής με 2-0 με τα τέρματα των Σακχό στο 12' και το αυτογκόλ του Μκχίζε στο 38' και εξασφάλισε την παρουσία της στην Ρωσία.

Έτσι η 6η αγωνιστική δεν είχε κανένα διακύβευμα ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, μάλιστα Σενεγάλη και Νότιος Αφρική ξαναβρέθηκαν αντιμέτωπες αυτή την φορά στο Ντακάρ. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν εκ νέου με 2-1, με το νικητήριο γκολ να επιτυγχάνεται στις καθυστερήσεις στο 90+3' με τον Εμποντζί, με τον Νγκουέτε να ανοίγει το σκόρ για τα "λιοντάρια της Τεράνγκα", και τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν προσωρινά στο 65' ο Πέρσι.

Στο Ουαγκαντούγκου η Μπουρκίνα Φάσο με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πρετζούσε Νακούλμα επικράτησε του Πράσινου Ακρωτηρίου με 4-0. Ο επιθετικός της Νάντ πέτυχε τα τρία τέρματα στο 45+1', στο 58' και στο 63' για να κλείσει το σκόρ ο Ντιαβαρά στις καθυστερήσεις στο 90+6'.

Στον 5ο όμιλο η τελευταία αγωνιστική ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα αφού η πρώτη θέση είχε κριθεί. Στην Άκρα η Αίγυπτος χωρίς το μεγάλο της αστέρι Μοχάμεντ Σαλάχ προηγήθηκε στο 61' με τον Αμπντελραζέκ με τους Γκανέζους να ισοφαρίζουν στο 64' με τον Γκιάσι στο τελικό 1-1.

Στην Μπραζαβίλ Κογκό και Ουγκάντα ήρθαν ισόπαλες με 1-1 με τα τέρματα να επιτυγχάνονται στο πρώτο εικοσάλεπτο. Στο 10' ο Μποντρί έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό ο  Καρίσα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά οι βαθμολογίες(τελικές):

1ος όμιλος
1. Τυνησία 14
2. Λαϊκή Δημοκρατία Κογκό 13
3. Λιβύη 4
4. Γουινέα 3

2ος όμιλος
1. Νιγηρία 14
2. Ζάμπια 8
3. Καμερούν 7
4. Αλγερία 2

3ος όμιλος
1. Μαρόκο 12
2. Ακτή Ελεφαντοστού 8
3. Γκαμπόν 6
4. Μάλι 4

4ος όμιλος
1. Σενεγάλη 14
2. Μπουρκίνα Φάσο 9
3. Πράσινο Ακρωτήρι 6
4. Νότιος Αφρική 4

5ος όμιλος
1. Αίγυπτος 13
2. Ουγκάντα 9
3. Γκάνα 7
4. Κογκό 2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...