www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

11/10/17

Αργεντινή και Κολομβία στην Ρωσία, Περού στο μπαράζ, εκτός η Χιλή



Όπως όλη η προκριματική φάση της Νοτίου Αμερικής έτσι και η τελευταία αγωνιστική δεν θα μπορούσε να ξεφύγει απο τον κανόνα και να προσφέρει συγκινήσεις, με την Αργεντινή και την Κολομβία να δίνουν το παρών το επόμενο καλοκαίρι στην Ρωσία, ενώ το Περού θα έχει και δεύτερη ευκαιρία μέσω των μπαράζ, με την Χιλή να μένει εκτός "νυμφώνος".
 
Στο Κίτο διεξαγόταν το κυριότερο παιχνίδι της 18ης και τελευταίας αγωνιστικής ανάμεσα στο Εκουαδόρ και την Αργεντινή. Η "αλμπισελέστε" ήθελε την νίκη για να εξασφαλίσει τουλάχιστον την διαδικασία των μπαράζ απέναντι σε ένα αδιάφορο αντίπαλο ο οποίος όμως μόλις στο 1' βρέθηκε να προηγείται με τον Ιμπάρα.

Απο εκείνο το σημείο και ύστερα ανέλαβε δράση ο Λιονέλ Μέσι ο οποίος με τρία δικά του γκολ στο 11', στο 18' και στο 62' διαμόρφωσε το τελικό 3-1, έφτασε τα 61 γκολ και οδήγησε την ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι στην πολυπόθητη πρόκριση μέσα απο μια όπως εξελίχθηκε ψυχοφθόρα διαδικασία.

Στο άλλο ενδιαφέρον ματς στην Λίμα, Περού και Κολομβία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, ένα αποτέλεσμα που τελικά ωφέλησε σε συνδυασμό και με τα άλλα αποτελέσματα και τους δύο, μe τους 'καφετέρος" να παίρνουν το εισιτήριο για την Ρωσία, οι δε "μπλανκιρόχα" θα έχουν και δεύτερη ευκαιρία κόντρα στην Νέα Ζηλανδία.

Το σκόρ άνοιξε στο 56' ο Χάμες Ροντρίγκες με σουτ μέσα απο την μεγάλη περιοχή, ενώ στο 76' ο Πάολο Γκερέρο με απευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε σε 1-1. Ένα γκολ που ίσως να μην μετρούσε αφού η υπόδειξη του διαιτητή Σάντρο Ρίτσι, ήταν για έμμεσο, ο επιθετικός της Φλαμένγκο όμως το εκτέλεσε απευθείας και πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα την ακούμπησε ο Οσπίνα οπότε το γκολ ήταν έγκυρο. 

Στο Σάο Πάολο παρά την έντονη παραφιλολογία και την απαίτηση ειδικά μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να "καθίσει" η Βραζιλία να χάσει απο την Χιλή, η ομάδα του Τίτε επικράτησε με 3-0 χάρις στα τέρματα του Παουλίνιο στο 55' και του Γκαμπριέλ Ζεσούς στο 57' και στο 90+2'.

Με το αποτέλεσμα αυτό η κάτοχος των δύο τελευταίων Copa America και Copa Centenario έμεινε εκτός τελικής φάσης ύστερα απο δύο συνεχόμενες διοργανώσεις το 2010 και το 2014 σε Νότια Αφρική και Βραζιλία αντίστοιχα.

"Αυτοκτονία" είχαμε και στην Ασουνσιόν για την Παραγουάη η οποία προερχόταν απο μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη στην Κολομβία. Απέναντι στην Βενεζουέλα και έτσι όπως εξελισσόντουσαν τα πράγματα ειδικά με την ήττα της Χιλής ήθελε την νίκη για να πάει στα μπαράζ. 

Όμως οι "γκουαρανί" όχι μόνο δεν νίκησαν ηττήθηκαν κιόλας με 1-0, με τον Ερέρα στο 84', σε ένα ματς όπου υπήρχαν και δύο αποβολές στο 90' ο Γκόμεζ για την Παραγουάη και ο Άνχελ για την Βενεζουέλα. 

Στο Μοντεβιδέο η Ουρουγουάη ήθελε ένα βαθμό για να "κλειδώσει" και τυπικά την πρόκριση απέναντι στην Βολιβία και πήρε την νίκη με 4-2. Το παράδοξο είναι ότι για την "βέρντε" σκόραραν οι αντίπαλοι ο Σίλβα στο 24' και ο Γκοδίν στο 79' με αυτογκόλ, ενώ για την "σελέστε" σκόραραν οι Κάσερες στο 39', Καβάνι στο 42' και Σουάρες στο 60' και στο 76'.

Αναλυτικά η βαθμολογία(τελική):
1. Βραζιλία 41
2. Ουρουγουάη 31 
3. Αργεντινή 28  
4. Κολομβία 27  
5. Περού 26
6. Χιλή 26
7. Παραγουάη 24
8. Εκουαδόρ 20
9. Βολιβία 14*
10.Βενεζουέλα 12


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...