www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

11/10/17

"Αυτοκτονία" Ηνωμένων Πολιτειών,Παναμάς στην Ρωσία, Ονδούρα στα μπαράζ



Μπορεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να είχε εστιαστεί στην Λατινική Αμερική, όμως και η ζώνη της Βορείου-Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής είχε πολλές ανατροπές με τρεις ομάδες να διεκδικούν τόσο την απευθείας πρόκριση όσο και την δεύτερη ευκαιρία μέσω μπαράζ για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.



Στο "Άτο Μπόλτον Στέντιουμ" της Κούβα οι Ηνωμένες Πολιτείες απέναντι στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο το οποίο ήταν αδιάφορο και τελευταίο στον όμιλο , είχαν την κατάσταση αφού και με ισοπαλία μπορούσαν να εξασφαλίσουν την πρόκριση έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων τόσο απο τον Παναμά όσο και απο την Ονδούρα.

Όμως τα πράγματα δεν πήγαιναν καθόλου καλά για την ομάδα του Μπρούς Αρίνα η οποία βρέθηκε πίσω στο σκόρ με 2-0 με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου με 2-0 με το αυτογκόλ του Γκονζάλεζ που στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στην εστία του Χάουαρντ στο 17' και με σουτ έξω απο την περιοχή του Τζόουνς στο 37'.

Την ίδια ώρα στο Σαν Πέδρο Σούλα και στην πόλη του Παναμά Ονδούρα και Παναμάς βρίσκονταν πίσω στο σκόρ, η Ονδούρα απο το Μεξικό με 2-1, με τα τέρματα των Περάλτα στο 17' και Βέλα στο 37', ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Έλις στο 34', ο δε Παναμάς απο την Κόστα Ρίκα 1-0 με το τέρμα του Βενέγκας στο 36'.

Με αυτά τα αποτελέσματα πάντως οι "γιάνκις" είχαν στα χέρια τους την προνομιούχο τρίτη θέση, με τον Παναμά να καταλαμβάνει την θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Στο 47' ο Πούλισιτς μείωσε σε 2-1 για τους Αμερικάνους, ενώ λίγο αργότερα στο 52' ο Γκάμπριελ Τόρες ισοφάρισε για τον Παναμά σε 1-1, σε μια φάση που όπως φαίνεται και απο το βίντεο η μπάλα δεν έχει περάσει την γραμμή και στο 53' με αυτογκόλ του Οτσόα η Ονδούρα ισοφάρισε σε 2-2.

Στο 60' ο Κιότο προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμού βάζοντας για πρώτη φορά μπροστά την Ονδούρα στο σκόρ και ταυτόχρονα στην τρίτη θέση και στην Ρωσία. Όταν δε στο 88' ο Ρομάν Τόρες έδωσε προβάδισμα στον Παναμά με 2-1, η βαθμολογία έφερνε τον Παναμά στην τρίτη θέση, την Ονδούρα στην δεύτερη ευκαιρία μέσω μπαράζ αφού οι "καναλέρος" είχαν καλύτερη διαφορά τερμάτων απο τους "κατράτσος" -1 έναντι -6, και τους Αμερικάνους εκτός.

Πηγαίνοντας προς το τέλος του αγώνα οι Αμερικάνοι πίεζαν γα την ισοφάριση, ο Ντέμπσι που είχε περάσει ως αλλαγή στο 46', είχε δοκάρι στο 77', ενώ στο 87' την κεφαλιά του Φειλχάμπερ απέκρουσε εντυπωσιακά ο Φονσέτε κρατώντας το 2-1.

Μετά απο πέντε λεπτά καθυστερήσεις ο διαιτητής Μάρλον Μεχία Καρίγιος σφύριξε την λήξη, την ίδια στιγμή που ολοκληρώνονταν τα παιχνίδια στα δύο άλλα γήπεδα χωρίς να υπάρξει αλλαγή στο σκόρ.

Έτσι ο Παναμάς κατέλαβε την τρίτη θέση που τον οδηγεί για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Ονδούρα θα έχει και δεύτερη ευκαιρία απέναντι στην Αυστραλία, και οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτός τελικής φάσης για πρώτη φορά μετά το 1986.

 Αναλυτικά η βαθμολογία(τελική): 

1. Μεξικό 21
2. Κόστα Ρίκα 16
3. Παναμάς 13
4. Ονδούρα 13
5. ΗΠΑ 12
6. Τρίνινταντ και Τομπάγκο 6 



    
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...