www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

11/10/17

Γαλλία και Πορτογαλία στα γήπεδα της Ρωσίας



Με τις εκκρεμότητες στον 1ο και στον 2ο όμιλο και τις Γαλλία και Πορτογαλία να παίρνουν το εισιτήριο για την τελική φάση έπεσε η αυλαία της φάσης των ομίλων, και πλέον απομένουν οι αγώνες των μπαράζ απο όπου τέσσερις ακόμα χώρες θα εξασφαλίσουν την πρόκριση για τα γήπεδα της Ρωσίας.


Στον 1ο όμιλο η Γαλλία έχοντας νωπή την "γκέλα" με το Λουξεμβούργο υποδέχτηκε την Λευκορωσία στο "Σαιντ Ντενί" του Παρισιού. Ο Γκριεζμάν στο 27' άνοιξε σκόρ, ο  Ζιρού στο 33' έκανε το 2-0, με τον παίκτη της Άρσεναλ να έχει και δοκάρι στο 20', ενώ οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο τελικό 2-1 στο 44' με τον Σαρόκα.

Στο "Άμστερνταμ Αρίνα" η Ολλανδία ήλπιζε σε ένα θαύμα κόντρα στην Σουηδία αφού χρειαζόταν νίκη με επτά τουλάχιστον γκολ διαφορά για να πάρει αυτή την δεύτερη θέση. Ο Ρόμπεν στο 16' με πέναλτι για χέρι του Λίντελοφ και στο 40' έδωσε την νίκη στους γηπεδούχους που για δεύτερη συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση μένουν εκτός τελικής φάσης.

Μάλιστα οι "οράνιε" στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις το μεν 2010 έπαιξε στον τελικό όπου ηττήθηκε στην παράταση απο την Ισπανία, ενώ το 2014 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά όπου αποκλείστηκε απο την Αργεντινή στην διαδικασία των πέναλτι. 

Στο "Ζοσί Μπαρτέλ" Λουξεμβούργο και Βουλγαρία μοιράστηκαν τους βαθμούς με το 1-1, με την ομάδα του Μεγάλου Δουκάτου να προηγείται στο 3' με τον Τίλ στο 3', ενώ για τους Βούλγαρους ισοφάρισε ο Τσότσεφ στο 68.'

Στον 2ο όμιλο στην Λισαβόνα Πορτογαλία και Ελβετία θα έλυναν τις διαφορές τους για την πρώτη θέση, αφού απο νωρίς έδειξαν ποια ήταν τα "αφεντικά" στον 2ο όμιλο. Οι "Λουζιτανοί" ήθελαν την νίκη με οποιοσδήποτε σκόρ, εν αντιθέσει με την Ελβετία η οποία της αρκούσε και ο ένας βαθμός.

Εν τέλει η ομάδα του Φερνάντο Σάντος πήρε την νίκη-πρόκριση χάρις στο αυτογκόλ του Τζουρού στο 41', για να έρθει στο 57' ο Αντρέ Σίλβα να διαμορφώσει το τελικό 2-0

Στην Βουδαπέστη η Ουγγαρία επικράτησε των Νήσων  Φερόε με 1-0, με το γκολ του Μπόντε στο 81' Μπόντε, στην Ρίγα η Λετονία νίκησε την Ανδόρα με 4-0, με τα γκολ των Ικάουνιεκς στο 11', Σαμπάλα στο 19' και στο 59' και Τάρασοφς στο 63'.

Στον 8ο όμιλο στις Βρυξέλλες το κλίμα ήταν πανηγυρικό με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να ετοιμάζουν εκδηλώσεις για την πρόκριση στην τελική φάση. Παρότι το αγωνιστικό κόντρα στην Κύπρο ήταν σε δεύτερη μοίρα οι "κόκκινοι" διάβολοι" δεν χαρίστηκαν στους Κύπριους επικρατώντας με 4-0.

Η υπόθεση ήταν οικογενειακή αφού τα αδέρφια Αζάρ πέτυχαν τα τρία απο τα τέσσερα γκολ της συνάντησης. Ο Εντέν Αζάρ  στο 12' και με πέναλτι στο 63', ο Τοργκάν Αζάρ στο 52', για να κλείσει το σκόρ ο Λουκάκου στο 78'. Μάλιστα η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έφτασε τα 43 τέρματα "πιάνοντας" στην πρώτη θέση την Γερμανία στο ρεκόρ καλύτερης επίθεσης στα προκριματικά 

Στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" η Ελλάδα δεν είχε πρόβλημα κόντρα στο Γιβραλτάρ εδικά στην επανάληψη, με τους Μήτρογλου στο 61' και στο 63', Τοροσίδη στο 32' και Γιαννιώτα στο 78' να 'γράφουν" το τελικό 4-0

Στο Ταλίν η Βοσνία που είχε στο βασικό σχήμα τον Γκόικο Τσίμιροτ του ΠΑΟΚ με τα δύο τέρματα του Χαίροβιτς στο 48' και στο 84', πήρε την νίκη, ενώ για την Εσθονία είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Αντόνοφ στο 75'.

Στο μπαράζ της Ασίας στο Σίδνεϊ Αυστραλία και Συρία τέθηκαν εκ νέου αντιμέτωπες στην ρεβάνς του 1-1 της Μαλαισίας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 6' με τον Άλ Σομάχ, όμως γρήγορα τα "καγκουρώ" έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με τον Κέιχιλ στο 13'. 

Το 1-1 παρέμεινε έως το τέλος του παιχνιδιού και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση αφού αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού στην Μαλαισία. Στο 94' ο Άλ Μαουάς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Κέιχιλ ξαναχτύπησε πάλι στο 109' γράφοντας το τελικό 2-1. 

Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου στο διηπειρωτικό μπαράζ, όπου θα περιμένει τον 4ο που θα προκύψει απο την ζώνη Βορείου-Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...