www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

16/11/17

"Εκτός" η Ιταλία


Απο την διαδικασία των μπαράζ για τα έξι τελευταία εισιτήρια σε Ευρώπη αλλά και στα διηπειρωτικά που απέμεναν για να ολοκληρωθεί το παζλ των ομάδων που θα δώσουν το παρών το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας, η αποτυχία της Ιταλίας να περάσει αποτελεί αναμφίβολα σημείο αναφοράς.

Μια Ιταλία η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με την Σουηδία και στο πρώτο παιχνίδι στην "Friends Arena" της Στοκχόλμης η ομάδα του Άντερσεν πήρε την νίκη με 1-0, χάρις στον Γιάκομπ Γιόχανσον της ΑΕΚ που είχε περάσει ως αλλαγή στο 57' και στο 61' με την βοήθεια του Ντε Ρόσι νίκησε τον Μπουφόν.

Στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" η "σκουάντρα ατζούρα" όπως ήταν φυσικό πίεσε τους "κιτρινομπλέ" δημιούργησε ευκαιρίες, είχε και δοκάρι, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Όλσεν, με συνέπεια η Ιταλία ύστερα απο 60 χρόνια να μένει εκτός τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μεγάλος άτυχος ο Γιόχανσον ο οποίος ξεκίνησε στο βασικό σχήμα του Άντερσεν, αλλά στο 19'  υπέστη ρήξη προσθίου χιαστού στο αριστερό γόνατο και πιθανότατα δεν θα πρόλάβει την τελική φάση.  

Στο Μπέλφαστ η Ελβετία ήταν καλύτερη όμως πήρε την νίκη και το προβάδισμα για την πρόκριση στο 58', όταν ο Ρουμάνος διαιτητής Οβιντίου Χατεγκάν καταλόγισε αμφισβητούμενο πέναλντι σε χέρι του Έβανς, που εκτέλεσε εύστοχα ο Ροντρίγκες.

Στην ρεβάνς στη Βασιλεία οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, με τον Ροντρίγκες να γλυτώνει την ομάδα του στις καθυστερήσεις απο την παραβίαση της εστίας, και έτσι χάρις στην εκτός έδρας νίκη η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς πηγαίνει για τέταρτη συνεχόμενη φορά σε διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο ζευγάρι της Κροατίας με την Ελλάδα, η "χρβάτσκα" ουσιαστικά "καθάρισε" την υπόθεση πρόκριση απο το "Μάξιμιρ", εκμεταλεύομενη τα αμυντικά λάθη της παίρνοντας την νίκη με 4-1. Μόντριτς με πέναλντι στο 13', Κάλινιτς στο 19', Πέρισιτς στο 33' και Κράμαριτς στο 49', ενώ στο 30' ο Παπασταθόπουλος είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1.

Στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς ουσιαστικά διαχειρίστηκε το προβάδισμα που απέκτησε χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα και απέσπασε το 0-0 "τσεκάροντας" το εισιτήριο για τρίτη συνεχόμενη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

To 0-0 εμφανίστηκε και στην Κοπεγχάγη μεταξύ της Δανίας και της Ιρλανδίας, με τους μεν γηπεδούχους να είναι πιο επιθετικοί, και τους φιλοξενούμενους με την καλή αμυντική λειτουργία που διαθέτουν να διατηρούν ανέπαφη την εστία του Ράντολφ.

Τα πάντα θα κρίνονταν στην "Αβίβα Αρίνα" του Δουβλίνου εκεί όπου η ομάδα του Έγκε Χαράιντε πέρασε σαν "σίφουνας" επικρατώντας με 5-1 παρότι βρέθηκε πίσω στο σκόρ στην αρχή του παιχνιδιού στο 6' με τον Ντάφυ, και επέστρεψε σε τελική φάση μετά αυτή της Νοτίου Αφρικής το 2010.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κρίστιαν Έρικσεν που πέτυχε τα τρία τέρματα της ομάδας του στο 32', στο 63' και στο 74', ενώ τα άλλα δύο τέρματα πέτυχαν οι Κρίστενσεν στο 29' και ο Μπέντνερ στο 90' με πέναλντι.

Στα δύο διηπειρωτικά μπαράζ Ασία-Βόρειος & Κεντρική Αμερική και Ωκεανία-Λατινική Αμερική τα  πάντα θα κρινόντουσαν στις ρεβάνς αφού τόσο η Ονδούρα με την Αυστραλία όσο και η Νέα Ζηλανδία με το Περού ήρθαν αμφότερα 0-0.

Στο Σίδνεϊ η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου με πρωταγωνιστή τον Γιέντινακ επικράτησε με 3-1 με τον μέσο της Άστον Βίλα να σκοράρει  στο 54' με απευθείας εκτέλεση φάουλ με την βοήθεια του Φιγκερόα, στο 72' και στο 85' με εύστοχες εκτελέσεις πέναλντι,. Στις καθυστερήσεις στο 90+4' ο Έλις πέτυχε το γκολ της τιμής για την Ονδούρα.

Στην Λίμα η ομάδα του Ρικάρντο Γκαρέκα δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με τα τέρματα των Τζέφερσον Φαρφάν στο 27' και Κρίστιαν Ράμος στο 65' επικράτησε με 2-0 της Νέας Ζηλανδίας και επέστρεψε στο Παγκόσμιο Κύπελλο ύστερα απο 38 χρόνια και πάλι σε ευρωπαϊκό έδαφος.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...