www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

16/11/17

Οι "32" του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας


Απο τις 12 Μαρτίου του 2015 έως τις 15 Νοεμβρίου του 2017 210 χώρες απο τις έξι ομοσπονδίες  έλαβαν μέρος στις προκριματικές φάσεις για την ανάδειξη των 31 χωρών που μαζί με την διοργανώτρια Ρωσία θα δώσουν το παρών το ερχόμενο καλοκαίρι για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Χρειάστηκαν 872 παιχνίδια για να αναδειχθούν οι 13 ομάδες απο την Ευρώπη, οι 5 απο την Ασία, οι 5 απο την Αφρική, οι 5 απο την Νότια Αμερική και οι 4 απο την Βόρεια και Κεντρική Αμερική αντίστοιχα που συμπληρώνουν το παζλ της τελικής φάσης.

Σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση του 2014, 20 ομάδες θα δώσουν το παρών και σε αυτό της Ρωσίας, ενώ Παναμάς και Ισλανδία είναι οι χώρες που θα παρεβρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελική φάση.

Υπήρξαν όμως και χώρες οι οποίες επιστρέφουν μετά απο αρκετά χρόνια σε τελική φάση όπως το Περού απο το 1982, η Αίγυπτος απο το 1990, το Μαρόκο απο το 1998, η Σενεγάλη απο το 2002, η Σαουδική Αραβία, η Πολωνία, η Τυνησία και η Σουηδία απο το 2006. 

Αναμφίβολα η πιο ηχηρή απουσία απο την γιορτή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου δεν είναι άλλη απο αυτή της τετράκις Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Ιταλίας που ύστερα απο 60 χρόνια θα δει την διοργάνωση απο την τηλεόραση.

Ανάλογης εμβέλειας είναι και η απουσία της Ολλανδίας της ομάδας που ήταν φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 στην Νότια Αφρική, ενώ το 2014 έφτασε στην τετράδα όπου και κατέλαβε την τρίτη θέση.

Απο εκεί και πέρα σημαντικές απουσίες είναι αυτές της Χιλής της κατόχου των δύο τελευταίων Κόπα Αμέρικα, των Ηνωμένων  Πολιτείες της Αμερικής ύστερα απο το 1986, του Καμερούν πρωταθλήτριας Αφρικής πριν απο λίγους μήνες, της Ακτής Ελεφαντοστού και της Γκάνας μετά απο τρεις συνεχόμενες παρουσίες . 

Αναλυτικά οι χώρες ανά ομοσπονδία:

Ασία(5)
Ιράν
Νότιος Κορέα
Ιαπωνία
Σαουδική Αραβία
Αυστραλία

Αφρική(5)
Τυνησία
Νιγηρία
Μαρόκο
Σενεγάλη
Αίγυπτος

Βόρειος-Κεντρική Αμερική & Καραϊβική(3)
Μεξικό
Κόστα Ρίκα
Παναμάς

Νότιος Αμερική(5)
Βραζιλία
Ουρουγουάη
Αργεντινή
Κολομβία
Περού

Ευρώπη(13+1)
Ρωσία(διοργανώτρια)
Γαλλία
Πορτογαλία
Γερμανία
Σερβία
Πολωνία
Αγγλία
Ισπανία
Βέλγιο
Ισλανδία
Ελβετία
Κροατία
Σουηδία
Δανία

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...