www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

9/10/17

Νιγηρία και Αίγυπτος στα τελικά


Νιγηρία και Αίγυπτος εξασφάλισαν την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ στους άλλους δύο ομίλους η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει, ειδικά στον 4ο όμιλο όπου η αναμέτρηση της Νοτίου Αφρικής με την Σενεγάλη θα επαναληφθεί, αλλάζοντας τα δεδομένα που υπήρχαν.



Στον 1ο όμιλο η Τυνησία πέρασε νικηφόρα απο την έδρα της Γουϊνέας με 4-1 και κρατάει την κατάσταση στα χέρια της αφού χρειάζεται ένα βαθμό στην αναμέτρηση με την Λιβύη στο Ραντές τον Νοέμβριο για να "τσεκάρει" την πρώτη θέση και το εισιτήριο για τα τελικά.

Απο την πλευρά της η Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό επικράτησε της Λιβύης με 2-1 στην ουδέτερη Τυνησία, όμως δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της αφού πέρα την νίκη την δικιά της επί της Γουινέας στην Κινσάσα, περιμένει την ήττα της Τυνησίας απο την Λιβύη.

Στον 2ο όμιλο η Νιγηρία παραμένει αήττητη επικρατώντας και της Ζάμπια με 1-0, με σκόρερ τον Ιβόμπι της Άρσεναλ στο 73', παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση για τα τελικά, ενώ στο άλλο ματς του ομίλου το Καμερούν πήρε νίκη γοήτρου επί της Αλγερίας με 2-0, με τα τέρματα των Ν'Ζιέ στο 25' και Πανγκόπ στο 88'.

Στον 3ο όμιλο Ακτή Ελεφαντοστού και Μαρόκο θα λύσουν τις διαφορές τους την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της χώρας της ΔυτικήςΑφρικής, με τους Μαροκινούς να προηγούνται στην βαθμολογία με 9 έναντι 8 των "ελεφάντων". Η ομάδα του Μάρκ Βίλμοτς "κόλλησε" στο 0-0 με το Μάλι στο Μπαμάκο, ενώ στην Καζαμπλάνκα τα "λιοντάρια του Άτλαντα" με πρωταγωνιστή τον Μπουταϊμπ που πέτυχε και τα τρία τέρματα στο 38', στο 56' και στο 72' νίκησε με 3-0 την Γκαμπόν. 

Ο 4ος όμιλος είναι ο πιο αμφίρροπος και τα πράγματα έμπλεξαν ακόμα περισσότερο απο την στιγμή που η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε την επανάληψη του αγώνα της Νοτίου Αφρικής-Σενεγάλης στο οποίο είχαν επικρατήσει οι Νοτιοαφρικάνοι με 2-1.

Μάλιστα το δεύτερο παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 14 Νοεμβρίου, ενώ τέσσερις ημέρες νωρίτερα θα διεξαχθεί η επαναληπτική συνάντηση. Οι δύο χώρες επικράτησαν των αντιπάλων τους, οι μεν "μπαφάνα μπαφάνα" της Μπουρκίνα Φάσο με 3-1, τα δε "λιοντάρια της Τεράνγκα" στην έδρα του Πράσινου Ακρωτηρίου με 2-0.

Στον 5ο όμιλο στην Αλεξάνδρεια η Αίγυπτος γνώριζε μετά την "λευκή" ισοπαλία της Ουγκάντας μία ημέρα νωρίτερα με την Γκάνα στην Καμπάλα, ότι με "τρίποντο" θα προκρινόταν στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 1990 στην διοργάνωση που είχε διεξαχθεί στην Ιταλία.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκόρ στο 63', όμως οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια στο 88' με τον Μούτου για να φτάσουμε στο ψυχοφθόρο φινάλε. Στις καθυστερήσεις στο 90+5' οι "φαραώ" κέρδισαν πέναλτι με τον επιθετικό της Λίβερπουλ να αναλαμβάνει την εκτέλεση, να ευστοχεί και να "λυτρώνει" τους 86.000 οπαδούς που βρέθηκαν στο "Μπόργκ Έλ Αράμπ".

Αναλυτικά οι βαθμολογίες: 

1ος όμιλος
1. Τυνησία 13
2. Λαϊκή Δημοκρατία Κογκό 10
3. Γουινέα 3
4. Λιβύη 3

2ος όμιλος
1. Νιγηρία 13
2. Ζάμπια 7
3. Καμερούν 6
4. Αλγερία 1

3ος όμιλος
1. Μαρόκο 9
2. Ακτή Ελεφαντοστού 8
3. Γκαμπόν 5
4. Μάλι 3

4ος όμιλος
1. Σενεγάλη 8
2. Μπουρκίνα Φάσο 6
3. Πράσινο Ακρωτήρι 6
4. Νότιος Αφρική 4

5ος όμιλος
1. Αίγυπτος 12
2. Ουγκάντα 8
3. Γκάνα 6
4. Κογκό 1

   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...