www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

10/10/17

Ισλανδία και Σερβία στα γήπεδα της Ρωσίας, Ιρλανδία και Κροατία στα μπαράζ


Μετά το EURO η Ισλανδία θα κάνει την παρθενική της εμφάνιση και σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Σερβία επέστρεψε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου ύστερα απο οκτώ χρόνια το 2010 και την διοργάνωση της Νοτίου Αφρικής, ενώ Ιρλανδία και Κροατία θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα μπαράζ.


Στον 4ο όμιλο στο "Ράικο Μίτιτς" του Βελιγραδίου η Σερβία υποδέχτηκε την Γεωργία έχοντας μια δεύτερη ευκαιρία στο να εξασφαλίσει την πρωτιά με νίκη χωρίς να νοιάζεται για το τι θα γίνεται την ίδια ώρα στην Ουαλία. 

Οι Γεωργιανοί αποδείχτηκαν δυσκολοκατάβλητοι και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 74' για να λύσει το "γόρδιο δεσμό" ο Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς του ΠΑΟΚ, η "χρυσή" αλλαγή του Μούσλιν που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 61' να κάνει με προβολή το τελικό 1-0, στέλνοντας τους Σέρβους στα γήπεδα της Ρωσίας.

Στο Κάρντιφ η Ουαλία χωρίς τον Μπέιλ υποδέχτηκε την Ιρλανδία με τους μεν Ουαλούς και με ισοπαλία εξασφάλιζαν την δεύτερη θέση, με νίκη θα έπρεπε να περιμένουν τι θα συμβεί στο Βελιγράδι 

Απο την άλλη για την ομάδα του Μάρτιν Ο' Νίλ δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης, αφού με ισοπαλία έμενε εκτός δυάδας. Στο 37' ο Κόουλμαν είδε τον Άλεν να γίνεται αλλαγή λόγω τραυματισμού και στο 57' ο Μακ Κλίν α πετυχαίνει το νικητήριο γκολ, στέλνοντας τους Ιρλανδούς στην διαδικασία των μπαράζ.

Στο Κισινάου Μολδαβία και Αυστρία τέθηκαν αντιμέτωπες στο αδιάφορο παιχνίδι του ομίλου, ομε τον Σχάουμπ να είναι αυτός που στο 69' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Αυτή ήταν η τελευταία παρουσία του Μαρσέλ Κόλερ στον πάγκο της Αυστρίας, με τους γηπεδούχους να μένουν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ιονίτα στο 55' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στον 9ο όμιλο στο Ρεϊκιαβικ η Ισλανδία προερχόμενη απο την εμφατική νίκη στην Τουρκία ήξερε ότι απέναντι στο Κόσοβο  με "τρίποντο" θα καταλάμβανε την πρώτη θέση ανεξάρτητα το τι θα γινόταν την ίδια ώρα στο Κίεβο.

Γκίλφι Σίγκουρντσον στο 40' και Γκούντμουντσον στο 68' "έγραψαν" το 2-0, και έγιναν έτσι η πρώτη χώρα που προκρίνεται σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο πληθυσμός της δεν ξεπερνάει το εκατομμύριο.

Στο "Ολιμπίσκι" Ουκρανία και Κροατία παίζανε τα "ρέστα" τους αφού και οι δύο χρειάζονταν την νίκη και μόνο την νίκη περιμένοντας παράλληλα και ένα 'δώρο" απο το Κόσοβο για την πρωτιά. Μάλιστα οι "χρβάτσκι" δύο ημέρες πριν απέλυσαν τον Άντε Τσάτσιτς και στην θέση του ανέλαβε ο Ζλάτκο Ντάλιτς πρώην προπονητής της Άλ Αϊν.

Ο Κράμαριτς με δύο δικά του γκολ στο 62' και στο 70' αντίστοιχα έδωσε την νίκη στην ομάδα του εξασφαλίζοντας παράλληλα και θέση στην διαδικασία των μπαράζ. 

Στο Τούρκου Φινλανδία με βασικό τον Ρόμπιν Λούντ του Παναθηναϊκού και Τουρκία  αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2, με την ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου να προηγείται με 1-0 και 2-1 στο 57' και στο 83' με τον Τσένκ Τοσούν, αλλά στο 76' ο Αραγιοούρι και στο 88' ο Ποχγιάνπαλο ισοφάρισαν ισάριθμες φορές.

Στον 7ο όμιλο στην Ιερουσαλήμ ο Ζουλιέν Λοπετέγκι κόντρα στο Ισραήλ έκανε αρκετές αλλαγές, παρόλα αυτά πήρε την νίκη με τον  Ιγιαραμέντι στο 76' και πλέον ευελπιστεί ότι με βάση την ειδική βαθμολογία της FIFA θα μπορέσει να τεθεί επικεφαλής ομίλου στην τελική φάση.

Στην Σκόδρα ο "οικοδεσπότης" Κριστιάν Πανούτσι και ο Έργκους Κάτσε του ΠΑΟΚ ως βασικός υποδέχτηκαν την Ιταλία, με τον Τζιανπιέρο Βεντούρα να του ασκείται έντονη κριτική ειδικά μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την ΠΓΔΜ. 

Η "σκουάντρα ατζούρα" στην συμπλήρωση 800 παιχνιδιών στην ιστορία της πήρε την νίκη με το γκολ του Καντρέβα στο 73', ενώ στην Στρούμιτσα η ΠΓΔΜ δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στο Λίχτενσταϊν παίρνοντας την νίκη με 4-0 με τα τέρματα των Μούσλιου στο 36', Τραϊκόφσκι στο 39', Μπάρντι στο 66' και Αντέμι στο 68'.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...