www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

8/10/17

Στην Ρωσία η Πολωνία, η Σλοβακία την δεύτερη θέση στον 6ο όμιλο


Δύο ήταν τα ζητήματα που απέμειναν για την τελευταία αγωνιστική σε 5ο και 6ο όμιλο αντίστοιχα. Ποιος εκ των Πολωνία και Δανία θα έπαιρνε την πρώτη θέση για την απευθείας πρόκριση και ποιος εκ των Σλοβακία και Σκωτία θα καταλάμβανε την δεύτερη θέση και υπό προϋποθέσεις θα έμπαινε στην διαδικασία των μπαράζ.



Στον 5ο όμιλο στην Βαρσοβία η Πολωνία ήθελε ένα βαθμό για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση και απο το πρώτο εικοσάλεπτο έδειξε τις διαθέσεις της αφού ήδη προηγούνταν με 2-0. "Δράστες" στο 6' ο Ματσίνσκι και στο 16' ο Γκροσίτσκι για την ομάδα του Άνταμ Ναβάλκα.

Και ενώ τα πάντα έδειχναν να έχουν κριθεί , στο τελευταίο δεκάλεπτο πήγαν να έρθουν τα πάνω κάτω, αφού οι φιλοξενούμενοι  μέσα σε τέσσερα λεπτά έφεραν το παιχνίδι στα ίσια στο 2-2, χάρις στους Μουγκόσα στο 78' και Τομάσεβιτς στο 83' αντίστοιχα.

Όμως η απάντηση ήρθε άμεσα απο τον συνήθη πρωταγωνιστή τον Λεβαντόφσκι στο 85' να κάνει το 3-2 εκμεταλεύομενος το λάθος της άμυνας, και στο 87' με αυτογκόλ του Στοϊκοβιτς να πραγματοποιηθεί το τελικό 4-2, που έστειλε τους Πολωνούς σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου ύστερα απο 12 χρόνια το 2006 που είχε διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας.  

Στην Κοπεγχάγη η Δανία υποδέχτηκε την Ρουμανία και ήθελε την νίκη ούτως ώστε να περιμένει το δώρο απο το Μαυροβούνιο. Στο 37' ακυρώθηκε γκολ του Μπέντνερ ως οφσάιντ, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο κέρδισε πέναλτι απο τον Γκανέα.

Ο Έρικσεν ανέλαβε την εκτέλεση και το μετέτρεψε σε γκολ στο 60', ενώ τρία λεπτά αργότερα στο 63' ο Γκανέα δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Παρά όμως το αριθμητικό μειονέκτημα στο 88' ο Ντεάκ ισοφάρισε σε 1-1 για τους Βαλκάνιους που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Στην Αστάνα Καζακστάν και Αρμενία μοιράστηκαν τους βαθμούς με το 1-1, με τον Μκχιταριάν να ανοίγει το σκόρ στο 26', ο Τουρισμπέκ ισοφάρισε στο 62' για τους Καζάκους οι οποίοι δεν μπόρεσαν να γευτούν την χαρά της νίκης σε αυτή την προκριματική φάση, παίρνοντας μόνο τρεις ισοπαλίες.

Στον 6ο όμιλο το μεγάλο ματς ήταν στην Λιουμπλιάνα, όπου το ενδιαφέρον ήταν μονόπλευρο για τους Σκωτσέζους μιας και οι Σλοβένοι ακόμα και με νίκη θα έμεναν εκτός ακόμα και των αγώνων μπαράζ. 

Ο Γκρίφιθς στο 32' έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Γκόρντον Στράχαν, όμως οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστή τον Μπέζιακ ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκόρ, με τον επιθετικό της Ριέκα να σκοράρει στο 52' και στο 72'.

Ο Σνόουντγκρας στο 78' ισοφάρισε σε 2-2 για τους "χαιλάντερς", και παρά το γεγονός ότι στο 90+2' αποβλήθηκε ο Μπόστιαν Σέζαρ με δύο κίτρινες κάρτες, στην 100η συμμετοχή του με τα χρώματα της εθνικής της χώρας του, ο πρώτος που το καταφέρνει, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στο "χρυσό γκολ".

Η ισοπαλία στην Σλοβενία έδωσε την ευκαιρία στην Σλοβακία στην Τρνάβα που είχε σαφώς πιο ευκολότερο έργο κόντρα στην Μάλτα να πάρει αυτή την δεύτερη θέση. Νέμετς στο 33' και στο 62' και  Ντούντα στο 70' διαμόρφωσαν το τελικό 3-0, με την ομάδα του Γιαν Κόζακ να παίρνει την δεύτερη θέση ισοβαθμώντας με την Σκωτία, έχοντας όμως καλύτερο συντελεστή τερμάτων +10 έναντι +5.  

Στο Βίλνιους η Αγγλία με αρκετές αλλαγές στην σύνθεσή της, με τους Γουίνκς και Μαγκουάιρ να κάνουν ντεμπούτο, νίκησε με 1-0 την Λιθουανία, χάρις στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κέιν στο 27', που κέρδισε ο συμπαίκτης του στην Τότεναμ Άλι απο τον Βερμπίτσκας, με τους γηπεδούχους να έχουν δοκάρι στο 45' με τον Τσέρνιχ.

Στον 3ο όμιλο όπου τα πάντα είχαν κριθεί η Γερμανία στο Καιζερσλάουτερν κόντρα στο Aζερμπαϊτζάν επεδίωκε να κάνει το 10 στα 10 κάτι που το κατάφερε να το πραγματοποιήσει μετά και το 5-1. 

Δύο γκολ στο 9' και στο 66' πέτυχε ο Γκορέτσκα, ο Βάγκνερ στο 55' που είχε και δοκάρι στο 31', δοκάρι, Ρούντιγκερ στο 64' και  Τσάν στο 81', ενώ στο 34' ο Σειντάεφ είχε ισοφαρίσει για τους Αζέρους.  Mάλιστα οι Γερμανοί με τα πέντε γκολ που πέτυχαν έφτασαν τα 43 που αποτελεί ρεκόρ παραγωγικότητας σε προκριματική φάση.

Στο Όσλο η Νορβηγία επικράτησε της Βορείου Ιρλανδίας με το αυτογκόλ του Μπρούντ  στο 71', ενώ στο Πλζεν η Τσεχία νίκησε με 5-0 το Σαν Μαρίνο, με τα τρία γκολ να τα πετυχαίνουν παίκτες της τοπικής Βικτόρια, ο Κρμέντσικ στο 8' και στο 23' και ο Κόπιτς στο 27', για να κλείσουν το σκόρ οι Νόβακ στο 71' και Κάντλετς στο 83'.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...