www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

8/10/17

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Κόστα Ρίκα


Μετά το Μεξικό και η Κόστα Ρίκα "σφράγισε" το εισιτήριο της για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ για την τρίτη θέση οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το προβάδισμα έναντι του Παναμά αλλά και της Ονδούρας αντίστοιχα.


Οι Κοσταρικανοί οι οποίοι στο Σαν Χοσέ λίγο έλειψε να βγάλουν τα μάτια τους μόνοι τους, αφού η Ονδούρα ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 66' με τον Ερνάντες, και χρειάστηκε να φτάσουμε στις καθυστερήσεις και πιο συγκεκριμένα στο 90+5' ο Γουάστον να πετύχει το "χρυσό γκόλ" και να στείλει τους "τρικολόρ" για πέμπτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Απο την άλλη η Ονδούρα που είναι αυτή την στιγμή πέμπτη, την τελευταία αγωνιστική θέλει συνδυασμό αποτελεσμάτων. Με νίκη επί του Μεξικού, επιζητεί ήττες τόσο του Παναμά όσο και των ΗΠΑ για να πάρει αυτή την τρίτη θέση αφού υπολείπεται στην διαφορά τερμάτων και των δύο αντιπάλων της.

Στο Σαν Λουίς Ποτόσι το Μεξικό επικράτησε του Τρινιντάντ με 3-1, και με νίκη την τελευταία αγωνιστική επί της Ονδούρας θα σπάσει το ρεκόρ συγκομιδής βαθμών που κατέχουν οι Κοσταρικανοί με 23.

Μάλιστα οι "σόκα γουόριορς" ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 66' με τον Γουίντσεστερ, όμως οι "τρι" αντέδρασαν και με τους Λοσάνο στο 78', Χαβιέ Ερνάντες στο 88' και Έκτορ Ερέρα στις καθυστερήσεις στο 90+4' διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.  

Στο Ορλάντο η ομάδα του Μπρους Αρίνα ήθελε την νίκη και μόνο την νίκη απέναντι στον Παναμά απο τον οποίον υπολειπόταν στην βαθμολογιά ένα βαθμό. Οι "γιάνκις" δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους και με τα τέρματα των Πούλισιτς στο 8', Άλτιντορ στο 19' και στο 43' με πέναλντι και Γούντ στο 63' επικράτησαν με 4-0 και ανέβηκαν στην τρίτη προνομιούχο θέση.

Την τελευταία αγωνιστική αγωνίζονται εκτός έδρας στην Κούβα με το τελευταίο Τρίνινταντ και Τομπάγκο, με νίκη  εξασφαλίζουν την πρόκριση, ενώ αυτό μπορούν να το καταφέρουν ακόμα και με ισοπαλία αφού έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων τόσο απο τον Παναμά όσο και απο τις Ονδούρες, +5 οι Αμερικάνοι, -2 ο Παναμάς, -7 η Ονδούρα.

Αναλυτικά η βαθμολογία: 

1. Μεξικό 21
2. Κόστα Ρίκα 16
3. ΗΠΑ 12
4. Παναμάς 10
5. Ονδούρες 10
6. Τρίνινταντ και Τομπάγκο 3
*Οι τρεις πρώτοι παίρνουν το εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ ο τέταρτος θα δώσει αγώνες μπαράζ με την αντίστοιχη που θα προκύψει απο την Ασία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...