www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

7/10/17

Γαλλία και Σουηδία, Ελβετία και Πορτογαλία για την πρωτιά στους ομίλους τους


Γάλλοι και Σουηδοί στον 1ο όμιλο, Ελβετοί και Πορτογάλοι στον 2ο όμιλο θα παλέψουν για την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση, την ίδια ώρα που η Ελλάδα εκμεταλεύτηκε την ήττα της Βοσνίας απο το Βέλγιο και ανέβηκε στην δεύτερη θέση στον 8ο όμιλο.



Στην Σόφια η Γαλλία "έσπασε" το εντός έδρας αήττητο που διατηρούσαν οι Βούλγαροι σε αυτή την προκριματική φάση, με σκόρερ τον Ματουιντί στο 3'. Οι "τρικολόρ" με αυτή την νίκη  πήραν την νίκη, παρέμειναν στην πρώτη θέση και έχουν την ευκαιρία κόντρα στην Λευκορωσία εντός έδρας με το "τρίποντο" να "τσεκάρουν" το εισιτήριο για την Ρωσία.

Στην Στοκχόλμη η Σουηδία που είχε στο βασικό σχήμα τον Γιάκομπ Γιόχανσον της ΑΕΚ "διέλυσε" το Λουξεμβούργο με 8-0, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπέργκ, με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού να πετυχαίνει τέσσερα γκολ στο 18', στο 37', στο 54' και στο 71'. Δύο τέρματα πέτυχε ο Γκράνκβιστ με ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι στο 10' και στο 67', και απο ένα οι Λούστιγκ στο 60' και Τοϊβόνεν στο 76'.

Η ομάδα του Γιόρν Άντερσεν έχει ουσιαστικά "καπαρώσει" την δεύτερη θέση αφού ακόμα και αν χάσει απο την Ολλανδία στο Άμστερνταμ, έχει υπέρ της την διαφορά τερμάτων +19 έναντι +7 των αντιπάλων της, ενώ είναι ακόμα στο "κόλπο" της πρωτιάς. 

Μια Ολλανδία η οποία στο Μπορίσοφ ξεπέρασε το εμπόδιο της Λευκορωσίας με 3-1, με τους "οράνιε"  στο 23' να έχουν δοκάρι με τον Γιάνσεν.Ένα λεπτό αργότερα στο 24' ο Πρόπερ σκόραρε στο 24', με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 55' με τον Βολόντκο ισοφάρισε στο 55'

Στο 84' ο Ντόστ ανατράπηκε απο τον Σίχνεβιτς, με τον Ρόμπεν να μην λαθεύει απο τα έντεκα βήματα και στις καθυστερήσεις ο Μέμφις Ντεπάι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα σε 1-3. Στην ομάδα του Ντίκ Άντβοκαατ δεν φτάνει μία απλή νίκη απέναντι στην Σουηδία, πρέπει να πετύχει ένα μεγάλο σκόρ για να μπορέσει να υπερκεράσει το εμπόδιο της

Στον 2ο όμιλο Ελβετία και Πορτογαλία ξεπέρασαν τα εμπόδια των Ουγγαρία και Ανδόρα με 5-2 και 2-0 αντίστοιχα και την επόμενη αγωνιστική θα λύσουν τις διαφορές τους για την κατάληψη της πρώτης θέσης και την πρόκριση.

Οι Ελβετοί με νίκη δική τους αλλά και με ισοπαλία θα είναι αυτοί που θα βγουν πρώτοι, ενώ η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θέλει την νίκη και μόνο την νίκη αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Τσάκα στο 18', Φρέι στο 20', Ζούμπερ στο 43' και στο 49', Λιχτστάινερ στο 83' πέτυχαν τα γκόλ για την Ελβετία, με τους Γκούζμιτς στο 59' και Ούγκραι στο 89' να σκοράρουν για τους Μαγυάρους, την ίδια ώρα που η Πορτογαλία άνοιξε το σκόρ με τον Ρονάλντο στο 63' που είχε μπει ως  αλλαγή στο 46', και στο 86' ο Άντρε Σίλβα έκανε το 0-2

Στο αδιάφορο ματς του ομίλου στο Τόρσαβν Νησιά Φερόε και Λετονία έμειναν στο 0-0, με τους "νησιώτες" να έχουν δυο δοκάρια με τον Έντμουντσον στο 11' και στο 51' αντίστοιχα. 

Στο Σαράγιεβο για τον 8ο όμιλο σε ένα χορταστικό παιχνίδι το Βέλγιο κατάφερε να περάσει αλώβητο και απο την έδρα της Βοσνίας που είχε στην αρχική σύνθεση τον Όγκνιεν Βράνιες της ΑΕΚ με 4-3. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις  στο 4' με τον Μενιέ, αλλά στο 30' ο Μεντούνιανιν ισοφάρισε και στο 39' ο Βίστσα έφερε τα πάνω κάτω.

Όμως οι "κόκκινοι διάβολοι" αντέδρασαν, ισοφάρισαν στο 59' με τον Μπατσουαγί και στο 68' ο Βερτόνχεν έβαλε ξανά μπροστά στο σκόρ την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Στο 82' ο Ντούμιτς ισοφάρισε σε 3-3, αλλά στο 84' ο Καράσκο ήταν αυτός που είπε την τελευταία λέξη, διαμoρφώνοντας το τελικό 3-4.

Την απώλεια της Βοσνίας εκμεταλεύτηκε η Ελλάδα στην Λευκωσία κόντρα στην Κύπρο παρότι βρέθηκε πίσω στο σκόρ απο τον Σωτηρίου στο 18'. Μέσα σε δύο λεπτά όμως με τον Μήτρογλου στο 24' και τον Τζιόλη στο 26' ανέτρεψε το σκόρ, στο 57' ο Μάνταλος είχε δοκάρι, με το 1-2 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Η εθνική θέλει νίκη απέναντι στο Γιβραλτάρ για να "κλειδώσει" την δεύτερη θέση και παράλληλα θα περιμένει αν δει εάν θα βρεθεί στις οκτώ ομάδες που θα διεκδικήσουν τα τέσσερα εισιτήρια στην διαδικασία των μπαράζ.

Τέλος στο Φάρο-Λουλέ η Εσθονία δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στο αδύναμο Γιβραλτάρ να πάρει την νίκη με 6-0, με τα γκόλ των Λούτς στο 10', Κάιτ στο 30', Ζενιόφ στο 38', Τάμ στο 52', στο 66' και στο 77'.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...