www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

5/9/17

Νότιος Κορέα και Σαουδική Αραβία στην Ρωσία


Νότιος Κορέα και Σαουδική Αραβία "τσέκαραν" τα δύο υπολειπόμενα εισιτήρια που έδιναν απευθείας πρόκριση απο την ζώνη της Ασίας και μαζί με το Ιράν και την Ιαπωνία που είχαν εξασφαλίσει νωρίτερα την πρόκριση θα δώσουν το παρών στα γήπεδα της Ρωσίας.

Επίσης Συρία και Αυστραλία θα κοντραριστούν σε αγώνες πλει-οφ στις 5 και στις 10 Οκτωβρίου, ούτως ώστε να αναδειχθεί η ομάδα εκείνη η οποία θα διεκδικήσει την πρόκριση στην συνέχεια απέναντι στην τέταρτη ομάδα που θα προκύψει απο τον όμιλο της Βορείου, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Στον 1ο όμιλο στην Τεχεράνη η Συρία ήταν αυτή που είχε το κίνητρο αφού ακόμα και με νίκη διεκδικούσε απευθείας πρόκριση, ανάλογα και με το αποτέλεσμα του Ουζμπεκιστάν-Νοτίου Κορέας. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα πήραν κεφάλι στο σκόρ στο 13' με τον Ταμέρ, αλλά η ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ, που είχαν στο βασικό σχήμα τον Εχσάν Χατζισαφί του Πανιωνίου αντέδρασαν και με τον Αζμούν στο 45' ισοφάρισε και στο 64' πήρε προβάδισμα με 2-1.

Στις καθυστερήσεις στο 90+3' ο Ομάρ Άλ Σόμα ισοφάρισε σε 2-2 και σε συνδυασμό με την "λευκή" ισοπαλία στην Τασκένδη ανάμεσα στο Ουζμπεκιστάν και την Νότια Κορέα κατέλαβε την τρίτη θέση και θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία κόντρα στην Αυστραλία, αφού στην ισοβαθμία με τους Ουζμπέκους υπερτερεί.

Απο την άλλη η  Νότιος Κορέα που έκανε τα εύκολα δύσκολα τις τελευταίες αγωνιστικές αλλά έστω την ύστατη στιγμή κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο να φτάσει τις 10 παρουσίες σε τελική φάση απο τις οποίες 9 συνεχόμενες, ρεκόρ για ομάδα εκτός Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής. 

Στην Ντόχα η Κίνα υπό την καθοδήγηση του Μαρτσέλο Λίπι παρότι βρέθηκε πίσω στο σκόρ απο το Κατάρ με το γκολ του Αφίφ στο 47', ανέτρεψε την κατάσταση και με τους Ξιάο Ζι στο 74' και Βου Λέι στο 83' και με 1-2 πήρε το "τρίποντο".

Στον 2ο όμιλο η Σαουδική Αραβία με το τέρμα του Άλ Μουβαλάντ με 1-0 κόντρα στην Ιαπωνία και έχοντας την υπέρ της ισοβαθμία με την Αυστραλία πήρε το εισιτήριο για τα γήπεδα της Ρωσίας, επιστρέφοντας σε τελική φάση ύστερα απο 12 χρόνια το 2006 τότε στα γήπεδα της Γερμανίας.

Νωρίτερα στην Μελβούρνη η Αυστραλία απέναντι στην Ταϋλάνδη επιζητούσε όχι μόνο την νίκη αλλά και μια ευρεία νίκη για να εξαντλούσε τις πιθανότητες κατάκτησης της πολυπόθητης δεύτερης θέσης. Στο  69' ο Γιούριτς άνοιξε το σκόρ, στο 82' ο Ανάν ισοφάρισε και στο 86' ο Λέκι έκανε το τελικό 2-1 με τα "καγκουρό" να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία κόντρα στην Συρία 

Τέλος στο Αμμάν της Ιορδανίας το Ιράκ πέτυχε μια νίκη γοήτρου απέναντι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με το τέρμα του Αιμάν Χουσείν στο 29'.

Αναλυτικά οι βαθμολογίες(Τελικές):

1ος όμιλος
1. Ιράν 22
2. Νότιος Κορέα 15
3. Συρία 13 
4. Ουζμπεκιστάν 13
5. Κίνα 12
6. Kατάρ 7

2ος όμιλος
1. Ιαπωνία 20
2. Σαουδική Αραβία 19
3. Αυστραλία 19
4. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 13
5. Ιράκ 11
6. Ταϊλάνδη 2
*Με μαύρα γράμματα οι ομάδες που πήραν την απευθείας πρόκριση
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...