www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

5/9/17

Ένα και δύο βαθμούς μακριά απο την Ρωσία Γερμανία και Αγγλία, επιστροφή στις νίκες η Πολωνία


Με την Γερμανία και την Αγγλία να χρειάζονται ένα και δύο βαθμούς αντίστοιχα για να επικυρώσουν το εισιτήριο για την Ρωσία, την Πολωνία να επανέρχεται στις νίκες και την μάχη για την δεύτερη θέση τόσο στον 5ο όσο και στον 6ο όμιλο ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα της 8ης αγωνιστικής.



Στον 3ο όμιλο στην Στουτγκάρδη η Γερμανία δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει την νίκη απέναντι στην Νορβηγία με το ευρύ 6-0, έκανε το 8 στα 8 και πλέον χρειάζεται μόνο ένα βαθμό για να τσεκάρει το εισιτήριο για την Ρωσία. 

Πρωταγωνιστής ο Τίμο Βέρνερ που πέτυχε δύο τέρματα στο 21' και στο 40. ενώ το σκόρ άνοιξε στο 10' ο Εζίλ, στο 17' ο Ντράξλερ έκανε το 2-0, στο 50' ο Γκορέτσκα το 5-0 και στο 79' ο Μάριο Γκόμεζ το 6-0. Με την Νορβηγία αγωνίστηκε στο βασικό σχήμα ο Ομάρ Ελ Αμπντελαουί του Ολυμπιακού ο οποίος μάλιστα φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Στο Μπέλφαστ η Βόρειος Ιρλανδία ήθελε ένα βαθμό για να εξασφαλίσει την δεύτερη θέση κόντρα στην Τσεχία, όμως δεν αρκέστηκε σε αυτό και πήρε την νίκη με 2-0 χάρις στα γκόλ των Έβανς στο 28' με τον Έβανς και Μπρούντ στο 41'.

Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Μάρτιν Ο' Νίλ υποδέχεται την Γερμανία και θα επιδιώξει να εξαντλήσει τις λιγοστές ελπίδες της για την διεκδίκηση ακόμα και της πρώτης θέσης όπου χρειάζεται την νίκη και μόνο την νίκη.

Στο Μπακού το Αζερμπαϊτζάν είχε το κίνητρο της νίκη αφού με αυτήν θα έφτανε για πρώτη φορά σε προκριματική φάση τους 10 βαθμούς. Όπερ και εγένετο κόντρα στο Σαν Μαρίνο με 5-1 με τα τέρματα του Ισμαίλοφ  στο 20' και στο 57', του  Αμπντουλάγιεφ στο 25', το αυτογκόλ του Τσέβολι στο 71' και του Σαντίγκοφ στο 81', ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε στο 74' ο Παλάτσι

Στον 5ο όμιλο στην Βαρσοβία η Πολωνία μετά την συντριβή της Παρασκευής επιζητούσε μια νίκη ψυχολογίας και παραμονής στην πρώτη θέση του ομίλου απέναντι στο Καζακστάν. Η ομάδα του Άνταμ Ναβάλκα προηγήθηκε στο 11' με τον Μίλικ, ενώ ο Γκλίκ στο 74' διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Στο 86' ο Λεβαντόφσκι ευστόχησε στο πέναλντι που κέρδισε ο ίδιος απο τον Λογκβινένκο κάνοντας το τελικό 3-0, με τον επιθετικό της Μπάγερν να φτάνει τα 12 τέρματα στην προκριματική φάση πίσω μόνο απο τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ έφτασε τον Βλόντζιμιερζ Λουμπάνσκι στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της εθνικής Πολωνίας με 48 τέρματα.

Στην Ποντγκόριτσα το Μαυροβούνιο πήρε την πολυπόθητη νίκη απέναντι στην Ρουμανία, με "χρυσό" σκόρερ τον Στέφαν Γιόβετιτς στο 75' και η επόμενη αγωνιστική κόντρα στην Δανία εντός έδρας θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση όσον αφορά την δεύτερη θέση. 

Μια Δανία η οποία λίγες ημέρες μετά την σημαντική νίκη επί της Πολωνίας επιβλήθηκε και της Αρμενίας στο Ερεβάν με 3-1 παραμένοντας σε κοντινή απόσταση απο την πρωτοπόρο Πολωνία, με το παιχνίδι της 5ης Οκτωβρίου απέναντι στο Μαυροβούνιο εκτός να είναι τελικός.

Η ομάδα του Χαράιντε βρέθηκε πίσω στο σκόρ στο 5' με σουτ του Κοριάν, όμως αντέδρασε άμεσα ισοφαρίζοντας αρχικά με κεφαλιά του Ντιλέινι στο 17', και στο 29' με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο συνήθης ύποπτος Έρικσεν έδωσε κεφάλι στο σκόρ. Την δουλειά την τελείωσε ο Ντιλέινι με δύο ακόμα γκολ στο 82' και στο 90+3' αντίστοιχα για το τελικό 4-1.

Στο "Γουέμπλει" η Αγγλία υποδέχτηκε την Σλοβακία που είχε και πάλι στο βασικό σχήμα τον Ρόμπερτ Μακ του ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Γιαν Κόζακ αιφνιδίασε τα "λιοντάρια" με τον Λομπότκα στο 3', με την "Γηραιά Αλβιόνα" να ανατρέπει την κατάσταση ισοφαρίζοντας στο 37' με τον Ντάιερ, για να έρθει στο 59' ο Ράσφορντ και να κάνει το 2-1.

Πλέον η απόσταση με την δεύτερη Σλοβακία ανέβηκε στους πέντε βαθμούς διαφορά και έχοντας την αναμέτρηση με την Σλοβενία χρειάζεται δύο βαθμούς για να κλείσει και τυπικά την παρουσία της στην τελική φάση.

Στην Γλασκώβη η Σκωτία διεύρυνε το αήττητο της στους τέσσερις αγώνες αυτή την φορά κόντρα στην Μάλτα και σε συνδυασμό με την ήττα της Σλοβακία πλησίασε σε απόσταση αναπνοής στον έναν πόντο.  Μπέρα στο 9' και Γκρίφιθς στο 49' διαμόρφωσαν το τελικό 2-0 για τους "χαιλάντερς" οι οποίοι υποδέχονται την επόμενη αγωνιστική τους Σλοβάκους στο Χάμπντεν Πάρκ.

Στην Λιουμπλιάνα το "τρίποντο" ήταν μονόδρομος για την Σλοβενία κόντρα στην Λιθουανία η οποία και αυτή εκμεταλέυτηκε την ήττα της Σλοβακίας μειώνοντας την διαφορά στον ένα πόντο, πηγαίνοντας στην Αγγλία για να τα παίξει όλα για όλα.

Η ομάδα του Σρέτσκο Κάτανετς προηγήθηκε με πέναλντι του Ίλιτσιτς που κέρδισε ο ίδιος απο τον Κλιμαβίτσιους, ενώ και το 2-0 έγινε επίσης στο 61' με πέναλντι πάλι του Ίλιτσιτς που κέρδισε ο Ρέπας απο τον Σέτκους. Το 3-0 διαμόρφωσε ο Βέρμπιτς στο 82' και ο Μπίρσα στο 90' πραγματοποίησε το τελικό 4-0.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...