www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

6/9/17

"Διπλό" πρόκρισης η Σερβία, άνετη Ισπανία, "χαμός" στον 9ο όμιλο


Με την Ισπανία να αναζητά την τυπική επιβεβαίωση για τα γήπεδα της Ρωσίας, την Σερβία να πετυχαίνει "τρίποντο" πρόκρισης στην Ιρλανδία και την κατάσταση να περιπλέκεται στον 9ο όμιλο ολοκληρώθηκε η 8η αγωνιστική των προκριματικών.



Στον 4ο όμιλο στο Δουβλίνο Ιρλανδία και Σερβία είχαν απόσταση δύο βαθμών και γνώριζαν ότι ο νικητής της συνάντησης θα έπαιρνε ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την πρόκριση. Στο 55' ο Κολάροφ με σουτ μέσα απο την μεγάλη περιοχή έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Σλαβολιουμπ Μούσλιν και παρά το γεγονός ότι στο 68' ο Μακσίμοβιτς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα "άντεξε" κρατώντας το πολύ σημαντικό "διπλό".

Πλέον οι Σέρβοι που είχαν στο βασικό σχήμα τον Γιάγκος Βούκοβιτς του Ολυμπιακού, ενώ στο 80' μπήκε ως αλλαγή ο Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς του ΠΑΟΚ,  έχουν την κατάσταση στα χέρια τους αφού με νίκη κόντρα στην Αυστρία στις 6 Οκτωβρίου θα "κλειδώσουν" την πρώτη θέση και παράλληλα την πρόκριση χωρίς να περιμένουν τα αποτελέσματα των υπολοίπων.

Την απώλεια της Ιρλανδίας εκμεταλέυτηκε η Ουαλία αφού αν και δυσκολεύτηκε στο Κισινάου απέναντι στην Μολδαβία κατάφερε με τα γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο του Ρόμπσον-Κανού στο 80' και του Ράμσει στο 90+3' να πάρει την νίκη με 0-2 και να έχουν έστω και με την μικρότερη δυνατή διαφορά την δεύτερη θέση

Στο "Έρνστ Χάπελ" Αυστρία και Γεωργία περισσότερο σκέφτονται την επόμενη προκριματική φάσηαφού δεν είχαν κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η Γεωργία ήταν αυτή που προηγήθηκε με τον Γκβίλια στο 8', για να  ισοφαρίζει στο 43' ο Σάουμπ στο τελικό 1-1.

Στον 7ο όμιλο στο  Βαντούζ η Ισπανία είχε έναν υγιεινό περίπατο κόντρα στο Λίχτενσταϊν με 8-0, με τους Μοράτα και Άσπας να πετυχαίνουν απο δύο τέρματα στο 15' και στο 54' ο επιθετικός της Τσέλσι, στο 51' και στο 63' ο επιθετικός της Θέλτα. Ράμος στο 3', Ίσκο στο 16', Σίλβα στο 39' και Ντεουλοφέου στο 89' συμπλήρωσαν τον πίνακα των σκορερ.

Στην Ρέτζιο Εμίλια η Ιταλία στον απόηχο της τριάρας απο την Ισπανία νίκησε με το "φτωχό" 1-0 το Ισραήλ, με το τέρμα του Τσίρο Ιμόμπιλε στο 53' και ουσιαστικά θα περιμένει τον αντίπαλο της στην διαδικασία των μπαράζ 

Στην Στρούμιτσα ΠΓΔΜ και Αλβανία αναδείχθησαν ισόπαλες 1-1, με το γκολ του Ρόσι στο 53' να δίνει κεφάλι στο σκόρ στην ομάδα του Κριστιάν Πανούτσι. Όμως στο 77' ο σκόρερ των Αλβανών υπέπεσε σε πέναλντι με τον Τράϊκοβιτς να ευστοχεί και να διαμορφώνει το τελικό σκόρ.

Στον 9ο όμιλο στο Ρέϊκιαβικ η Ισλανδία κόντρα στην Ουκρανία πήρε την νίκη με τα δύο τέρματα του Γκίλφι Σίγκουρντσον στο 47' και στο 66', ανέβηκε στην πρώτη θέση μαζί με την Κροατία και την επόμενη αγωνιστική θα ταξιδέψει στην Τουρκία σε έναν "τελικό".

Μια Τουρκία η οποία στο Εσκισεχίρ επικράτησε της Κροατίας με 1-0 χάρις στο τέρμα του Τσένκ Τοσούν στο 75' "σπάζοντας" και μια αρνητική παράδοση που είχαν οι γείτονες αφού σε 8 αναμετρήσεις δεν είχαν κερδίσει πότε.

Απο την άλλη η "χρβάτσκα" η οποία είχε παράπονα απο το γεγονός ότι μέσα σε 60 ώρες αναγκάστηκε να δώσει αγώνα είχε την ευκαιρία, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 56' με τον Πέρισιτς ενώ και στο πρώτο ημίχρονο είχε δοκάρι για να προηγηθεί.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 στο Τούρκου κόντρα στην Φινλανδία το Κόσοβο είχε πάρει τον πρώτο του βαθμό σε προκριματική φάση. Λίγο έλειψε στην Σκόδρα να πάρει και τον δεύτερο βαθμό της αλλά ο Πούκκι στο 83' είχε διαφορετική άποψη, με τον Ρόμπιν Λούντ του Παναθηναϊκού να βρίσκεται για μία ακόμη φορά στην ενδεκάδα 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...