www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

1/9/17

Μεγάλη νίκη της Γαλλίας, "εννιάσφαιρο" το Βέλγιο, αήττητη η Ελβετία


Με την Γαλλία να είναι η μεγάλη κερδισμένη στον 1ο όμιλο, την Ελβετία να συνεχίζει αήττητη αυτή την προκριματική φάση και την Πορτογαλία να ακολουθεί κατά πόδας στον 2ο και το Βέλγιο ουσιαστικά να εξασφαλίζει την απευθείας πρόκριση απο τον 8ο, άνοιξε η αυλαία της 7ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της ευρωπαϊκής ζώνης.



Στον 1ο όμιλο στο ντέρμπι της αγωνιστικής στο "Σέντ Ντενί" η Γαλλία υποδέχτηκε την Ολλανδία η οποία είχε ένα παλιό γνώριμο στον πάγκο της τον Ντίκ Άντβοκαατ που κάθεται στον πάγκο των "οράνιε" για τρίτη φορά.

Οι "τρικολόρ"  άνοιξαν το σκόρ με τον Γκριζμάν στο 14', και στο 62' η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν απέκτησε αριθμητική υπεροχή αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Στρόοτμαν. Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και έτσι με τα δυο τέρματα του Λεμάρ στο 73' και στο 88' και αυτό του Μ'Μπαπέ στο 90+1' που είχε περάσει ως αλλαγή στο 75' διαμόρφωσαν το τελικό 4-0

Ένα αποτέλεσμα που τους έφερε μόνους τους στην πρώτη θέση αφού την ίδια ώρα στην Σόφια η Σουηδία γνώριζε την ήττα απο την Βουλγαρία. Μια Βουλγαρία η οποία με αυτή την νίκη πλησίασε στον ένα βαθμό την αντίπαλο της ενώ είναι και τέσσερις βαθμούς πίσω απο την Γαλλία.

Η ομάδα του Γιόρν Άντερσεν που είχε στο βασικό σχήμα τον Γιάκομπ Γιόχανσον της ΑΕΚ, έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκόρ όταν κέρδισε πέναλντι, με τον Ίλιεφ να αποκρούει το πέναλντι του Φόρσμπεργκ. 

Η ομάδα του Πέταρ Χούμπτσεφ βρέθηκε να προηγείται δύο φορές στο 12' με τον Μανόλεφ και στο 33' με τον Κονσταντίνοφ, με τους Σουηδούς να ισοφαρίζουν ισάριθμες φορές στο 29' με τον Λούστιγκ και στο 44' με τον Μπέργκ αντίστοιχα.  Η τρίτη φορά όμως αποδείχτηκε και η "φαρμακερή" με τον Τσότσεφ στο 79' να διαμορφώνει το τελικό 3-2 και η επόμενη αναμέτρηση με την Ολλανδία στο Άμστερνταμ να είναι ιδιαίτερα κομβική

Στο αδιάφορο ματς της αγωνιστικής το Λουξεμβούργο πήρε την νίκη κόντρα στην Λευκορωσία στο 60' χάρις στο γκολ του Ντα Μότα, σταματώντας έτσι το αρνητικό σερί των 9 αγώνων χωρίς νίκη

Στον 2ο όμιλο η Ελβετία στο Σεντ Γκάλεν συνέχισε το αήττητο σερί της κάνοντας το 7 στα 7 αφού ούτε η Ανδόρα μπόρεσε να προβάλει αντίσταση. Παρόλα αυτά άργησε να ανοίξει το σκόρ, αυτό έγινε στο 43' με τον Σεφέροβιτς, με τον ίδιο  στο 63' να κάνει το 2-0, για να έρθει στο 67' ο Λιχτστάινερ να κάνει το τελικό 3-0.

Στο Πόρτο η Πορτογαλία με μεγάλο πρωταγωνιστή ποιον άλλον τον Κριστιάνο Ρονάλντο πέρασε ένα εύκολο βράδυ κόντρα στα Νησιά Φερόε επικρατώντας με 5-1. Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης άνοιξε το σκόρ στο 3', στο 29' με πέναλντι που κέρδισε ο Ζοάο Μάριο απο τον Γιάκομπσεν έκανε το 2-0  και στο 65'  έκανε το 3-1

Στο 58' ο Γουίλιαμ Καρβάλιο έκανε το 3-1, στο 84' ο Νέλσον Ολιβέιρα το τελικό 5-1, με τους νησιώτες απλώς να μειώνουν με τον Μπάλντβινσον στο 38' σε 2-1. 

Στην Βουδαπέστη η Ουγγαρία υποδέχτηκε την Λετονία νικώντας την με 3-1. Κάνταρ στο 6', Σζάλαι στο 26' και Σόλόβιοφς στο 68' με αυτογκόλ πέτυχαν τα τέρματα των Μαγυάρων, με τους Λετονούς που είχαν νέο προπονητή τον Αλεξαντερς Στάρκοφς, να μειώνουν στο 40' με τον Φρειμάνις. 

Στον 8ο όμιλο στην Λιέγη το Βέλγιο δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα κόντρα στο Γιβραλτάρ "διαλύοντας" το με 9-0, εξασφαλίζοντας κατά ένα μεγάλο ποσοστό την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στην Ρωσία.

Απο τρία τέρματα πέτυχαν οι Μεουνιέ στο 18', στο 61' και στο 67, Λουκάκου στο 21', στο 38' και στο 84', και απο ένα οι Μέρτενς στο 15', Βίτσελ στο 27' και Αζάρ στο 45'. Μοναδικό "μελανό" σημείο για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ η αποβολή του Βίτσελ στο 40' με απευθείας κόκκινη κάρτα, ενώ και το Γιβραλτάρ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπαρνέτ στο 82'. 

Στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" η Ελλάδα κόντρα στην Εσθονία "κόλλησε" στο 0-0, την ίδια ώρα που η Βοσνία "αυτοκτονούσε" στην Λευκωσία χάνοντας απο την Κύπρο με 3-2, Η ομάδα του Μεχμέτ Μπαζνταρέβιτς  η οποία είχε στην αρχική της σύνθεση τους Όγκνιεν Βράνιες της ΑΕΚ και Γκόικο Τσίμιροτ του ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 0-2 χάρις στα γκολ των Σούνιτς στο 33'  και Βίστσα στο 44' και φιανόταν να έχει εύκολο έργο στην συνέχεια 

Όμως τα πάντα άλλαξαν στην επανάληψη με τους γηπεδούχους που είχαν νέο προπονητή με νέο προπονητή τον Ισραηλινό Ραν Μπεν Σιμόν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή στο 65' με τον Χριστοφή και στο 67' με τον Λάμπαν, για να έρθει στο 76' ο Σωτηρίου να κάνει το 3-2.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...