www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

13/6/17

To Ιράν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μάχη στον 2ο όμιλο


Μετά την Βραζιλία το Ιράν έγινε η δεύτερη εθνική ομάδα η οποία "σφράγισε" το εισιτήριο για τα γήπεδα της Ρωσίας μετά και την νίκη της επί του Ουζμπεκιστάν στην Τεχεράνη. Αντίθετα μεγάλη μάχη γίνεται στον 2ο όμιλο με τις Ιαπωνία, Αυστραλία και Σαουδική Αραβία να παλεύουν για τις δύο θέσεις και την απευθείας πρόκριση.

Στο "Αζάντι Στάντιουμ" η ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ γνώριζε ότι με νίκη απέναντι στο Ουζμπεκιστάν, εξασφάλιζε την παρουσία της το επόμενο καλοκαίρι στην Ρωσία. Πράγμα που το κατάφερε επικρατώντας με 2-0 χάρις στα τέρματα των Αζμούν στο 23' και Ταρεμί στο 88' ενώ ενδιάμεσα στο 50' ο Σοτζαέι Μασούντ του Πανιωνίου που ξεκίνησε βασικός έχασε πέναλντι.

Με αυτή την νίκη οι Πέρσες παραμένουν αήττητοι αφού σε 8 αγώνες μετρούν 6 νίκες και 2 ισοπαλίες ενώ το πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι δεν έχουν δεχτεί γκολ.

Στην Ντόχα η Νότιος Κορέα έχασε την ευκαιρία να αποσπαστεί ακόμα περισσότερο απο τους διώκτες της γνωρίζοντας την ήττα απο το Κατάρ. Η ομάδα του Χόρχε Φοσάτι πήρε την νίκη χάρις σε δύο τέρματα του Άλ Χαιντος στο 25' και στο 75' και σε αυτό του Αφίφ στο 51', ενώ για την ομάδα του Ούλι Στίλικε είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τους Κι στο 62' και Χβάνγκ στο 70'.

Στην Μαλαισία στην Κρουμπόνγκ η Συρία έχασε μεγάλη ευκαιρία για να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης παραχωρώντας ισοπαλία με 2-2 στην Κίνα. Μάλιστα οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλντι του Αλ Μαουβάς στο 12', όμως στην συνέχεια η ομάδα του Μαρτσέλο Λίπι ανέτρεψε την κατάσταση.

Ισοφάρισε στο  68' με εύστοχη εκτέλεση πέναλντι του Λιν και στο 75' πήρε κεφάλι στο σκόρ με τον Ξί. Στις καθυστερήσεις του αγώνα στο 90+4' ο Άλ Σαλίχ με απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Στον 2ο όμιλο στην Αδελαΐδα στο ντέρμπι της αγωνιστικής η Αυστραλία με "χρυσό" σκόρερ τον Ρόγκιτς στο 64' πήρε την νίκη με 3-2 και έπιασε στην δεύτερη θέση την Σαουδική Αραβία. Ο Τόμι Γιούριτς πέτυχε δύο τέρματα στο 7' και στο 36', ενώ για την ομάδα του Μπέρτ Φαν Μάαρβαικ  είχαν ισοφαρίσει προσωρινά τόσο στο 23' με τον Αλ Ντοσαρί όσo και με τον Άλ Σαχλαουί στο 45+2'.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι παίκτες της Σαουδικής Αραβίας δεν τήρησαν το ενός λεπτού σιγής για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο, με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας να ζητάει συγγνώμη καταδικάζοντας την επίθεση και εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Στην ουδέτερη Τεχεράνη το Ιράκ υποδέχτηκε την Ιαπωνία με τους "σαμουράι" να προηγούνται στο 8' με τον Οσάκο, ενώ στο 73' ισοφάρισε για τους τυπικά γηπεδούχους ο Μαχντί διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. 

Στην Μπανγκόγκ Ταϊλάνδη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με νέους προπονητές στους πάγκους τον Μίλοβαν Ράγεβατς(Σερβία) για τους γηπεδούχους και τον Εντγκάρντο Μπαούσα(Αργεντινή) στους φιλοξενούμενους αντίστοιχα αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 με τα γκολ των Τχοσακράι στο 69' και Άλ Μαμπκχούτ στο 90+3'.

Αναλυτικά οι βαθμολογίες:

1ος όμιλος
1. Ιράν 20
2. Νότιος Κορέα 13
3. Ουζμπεκιστάν 12
4. Συρία 9
5. Κατάρ 7 
6. Κίνα 6

2ος όμιλος
1. Ιαπωνία 17
2. Σαουδική Αραβία 16
3. Αυστραλία 16
4. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 10
5. Ιράκ 5
6. Ταϊλάνδη 2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...