www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

24/3/17

"Πέρασε" απο το Μοντεβίδεο η Βραζιλία, νίκη της Αργεντινής επι της Χιλής



Με τα παιχνίδια ανάμεσα στους δύο πρωτοπόρους την Ουρουγουάη και την Βραζιλία αλλά και αυτό ανάμεσα στην Αργεντινή και την Χιλή ως επανάληψη των δύο τελευταίων τελικών του Copa America να κεντρίζουν το ενδιαφέρον απο την 13η αγωνιστική της προκριματικής φάσης για την ζώνη της Νοτίου Αμερικής.


Ούτε στο Μοντεβίδεο έβαλε "φρένο" το νικηφόρο σερί της Βραζιλίας επί εποχής Τίτε επικρατώντας και της Ουρουγουάης η οποία δεν είχε στην σύνθεση της τον Σουαρες και τον Μουσλέρα λόγω τιμωρίας με 4-1. Μάλιστα η "σελέσαο" δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι αφού μόλις στο 8' βρέθηκε πίσω στο σκόρ.

Απο λάθος γύρισμα του Μαρτσέλο ο Καβάνι πρόλαβε τον Άλισον και κέρδισε το πέναλντι, Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε ανοίγοντας το σκόρ  στο 8', φτάνοντας έτσι τα 9 γκολ όντας ο πρώτος σκόρερ της προκριματικής φάσης στην Νότια Αμερική.

Η συνέχεια όμως άνηκε στους φιλοξενούμενους με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Παουλίνιο που πέτυχε τρία τέρματα στο 19', στο 52' και στις καθυστερήσεις στο 90+2' έβαλε την Βραζιλία μπροστά στο σκόρ, και τον Νειμάρ στο 74' με ωραία λόμπα να διαμορφώνουν το τελικό 1-4.

Στο Μπουένος Άιρες η Αργεντινή ήθελε να δώσει μια συνέχεια στην νίκη επί της Κολομβίας τον περασμένο Νοέμβριο κόντρα στην Χιλή που της στέρησε τα δύο τελευταία Copa America, αλλά και να ξεφύγει απο την 5η θέση που οδηγεί στα μπαράζ

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης επιτεύχθη στο 15' όταν ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλόγισε πένλαντι σε τράβηγμα του Φουενσαλίδα  πάνω στον Ντι Μαρία, Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Μέσι στο 16' που δεν αστόχησε δίνοντας στην "αλμπισελέστε" το "τρίποντο" και την αναρρίχηση της στην βαθμολογία.  

Στην Ασουνσιόν η Παραγουάη υποδεχόταν το Εκουαδόρ με το οποίο ξεκίνησε ο Χουάν Παρέδες του Ολυμπιακού και ήθελε μόνο την νίκη για να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες της έχουν απομείνει κυρίως για τις θέσεις των μπαράζ.

Η "αλμπιρόχα" προηγήθηκε στο 12' με κεφαλιά του Μπρούνο Βαλντέζ  και στο 65' ο Αλόνσο έκανε το 2-0. Στο 70' οι φιλοξενούμενοι μείωσαν το σκόρ με εύστοχη εκτέλεση πέναλντι του Καισέδο, όμως δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι παραπάνω και υποχώρησαν στον βαθμολογικό πίνακα. 

Στην Μπαρανκίγια η Κολομβία"ίδρωσε" αλλά κατάφερε τελικά να επικρατήσει της Βολιβίας χάρις στο γκολ του Χάμες Ροντρίγκες να πάρει την νίκη και  να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης. Μια Βολιβία η οποία είχε ως νέο κόουτς έναν παλιό της γνώριμο τον Μαουρίσιο Σορία στην θέση του Γκιγιέρμο Όγιος που ανέλαβε τον Δεκέμβριο την Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε.

Τέλος στο Ματουρίν το Περού ήθελε την νίκη και μόνο την νίκη κόντρα στην Βενεζουέλα για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση μέσω των μπαράζ. Παρ'όλα αυτά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με 2-0 χάρις στα γκολ των Βιγιανουέβα στο 24΄και Οτέρο στο 39'

Απο εκεί και πέρα όμως οι "μπλανκιρόχα" αντεπιτέθηκαν μείωσαν με τον Καρίγιο στο 46', ισοφάρισαν με τον Γκερέρο στο 63', όμως δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην πλήρη ανατροπή μένοντας στο 2-2 και ουσιαστικά αποχαιρέτησαν τις ελπίδες για πρόκριση.

 Βαθμολογία(Σε 13 αγώνες)
1. Βραζιλία 30
2. Ουρουγουάη 23
3. Αργεντινή 22  
4. Κολομβία 21 
5. Εκουαδόρ 20
6. Χιλή 20
7. Παραγουάη 18
8. Περού 15
9. Βολιβία 7 
10. Βενεζουέλα 6
* η Βολιβία έχει -4 βαθμούς 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...