www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

23/3/17

Στο μέτωπο της Ασίας


Επιστροφή στην αγωνιστική δράση για τις εθνικές ομάδες με τις 12 ομάδες της Ασίας να ανοίγουν την αυλαία των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, με την διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής στους δύο ομίλους. Να υπενθυμίσουμε ότι την πρόκριση παίρνουν απευθείας οι δύο πρώτες απο κάθε όμιλο, ενώ οι τρίτες θα δώσουν διπλούς αγώνες για να βγει η ομάδα που θα αντιμετωπίσει την 4η της βαθμολογίας της CONCACAF σε αγώνα μπαράζ




Στον 1ο όμιλο το Ιράν με το οποίο αγωνίστηκαν οι Καρίμ Ανσαριφάρντ του Ολυμπιακού και Μασούντ Σοτζάει του Πανιωνίου επικράτησαν στην Ντόχα του Κατάρ με 1-0 με το γκολ του Μεχντί Ταρεμί στο 52', κάνοντας ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην Ρωσία.

Και αυτό διότι τόσο η Νότιος Κορέα όσο και το Ουζμπεκιστάν ηττήθηκαν απο την Κίνα του Μαρτσέλο Λίπι με 1-0 και απο την δοκιμαζόμενη Συρία επίσης με 1-0 αντίστοιχα, μένοντας τέσσερις και πέντε βαθμούς πίσω απο την ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ.

Μάλιστα η πολύπαθη ομάδα της Μέσης Ανατολής που αναγκάζεται να δίνει τους αγώνες της στην Μαλαισία λόγω της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στην χώρα διεκδικεί ακόμα και την απευθείας πρόκριση μιας και απέχει μόνο 2 βαθμούς απο την δεύτερη Νότιος Κορέα.

Για τον 2ο όμιλο Σαουδική Αραβία και Ιαπωνία πέρασαν νικηφόρα απο Ταϊλάνδη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 3-0 και 2-0 αντίστοιχα και παρέμειναν στην πρώτη θέση χέρι-χέρι με 13 βαθμούς.

Αντίθετα στην ουδέτερη Τεχεράνη η Αυστραλία αν και προηγήθηκε απέναντι στο Ιράκ με τον Λέκι στο 39', δεν κατάφερε να πάρει την νίκη,  δεχόμενη την ισοφάριση στο 76' απο τον Αχμέντ Γιασίν. Πλέον οι "socceroos" βρίσκονται τρεις βαθμούς πίσω απο τις προνομιούχες θέσεις νιώθοντας μάλιστα και την "καυτή ανάσα" των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην τρίτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Αναλυτικά οι βαθμολογίες:

1ος όμιλος
1. Ιράν 14
2. Νότιος Κορέα 10
3. Ουζμπεκιστάν 9
4. Συρία 8
5. Κίνα 5 
6. Κατάρ 4

2ος όμιλος
1. Σαουδική Αραβία 13
2. Ιαπωνία 13
3. Αυστραλία 10
4. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 9
5. Ιράκ 4
6. Ταϊλάνδη 1
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...