www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

11/11/16

Προχωρούν ακάθεκτες Βραζιλία και Ουρουγουάη


Όσο περνάνε οι αγωνιστικές τόσο μεγάλη γίνεται η μάχη για την εξασφάλιση των προνομιούχων θέσεων που οδηγούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μπορεί Βραζιλία και Ουρουγουάη να είναι πιο "άνετες" όσον αφορά την βαθμολογία αφού έχουν μια ασφαλή απόσταση, όμως όλες οι υπόλοιπες πλην της Βενεζουέλας και της Βολιβίας "βράζουν" στο ίδιο καζάνι.



Το ματς που έκλεψε την παράσταση απο την 11η αγωνιστική της προκριματικής φάσης δεν ήταν άλλο απο το "superclassico"  στο Μπέλο Οριζόντε όπου η Βραζιλία επιβεβαίωσε την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται επί εποχής Τίτε επικρατώντας και της Αργεντινής με 3-0, φτάνοντας τις πέντε συνεχόμενες νίκες παρέμεινε στην πρώτη θέση και παραμένει απο τα φαβορί για την απευθείας πρόκριση.

Αντίθετα ούτε η επανεμφάνιση του Λιονέλ Μέσι μπόρεσε να αλλάξει τα δεδομένα για την Αργεντινή που για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι έμεινε χωρίς νίκη, βρίσκεται πλέον στην έκτη θέση και το επερχόμενο παιχνίδι με την Κολομβία στο Σαν Χουάν ενέχει χαρακτήρα τελικού αφού περιθώρια για άλλες απώλειες δεν υπάρχουν. 

Στο Μοντεβιδέο η Ουρουγουάη επικράτησε του Εκουαδόρ με 2-1, με όλα τα τέρματα να επιτυγχάνονται στο πρώτο ημίχρονο, με την "σελέστε" να ακολουθεί κατά πόδας την Βραζιλία, αλλά το κυριότερο απομακρύνθηκε έξι βαθμούς απο τις ομάδες που βρίσκονται στην τέταρτη θέση

Στην Μπαρανκίγια Κολομβία και Χιλή αναδείχτηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα με τον Ραδαμέλ Φαλκάο να επιστρέφει στην βασική ενδεκάδα των "καφετέρος" με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής με τους Χιλιανούς να εκμεταλλεύονται την υπόθεση Καμπρέρα και να παίρνουν τους τρεις βαθμούς με την Βολιβία

Στην Ασουνσιόν το Περού πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη με 4-1, νίκη που του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει ακόμα και σε απευθείας πρόκριση μετά και τους τρεις βαθμούς που πήρε απο το ματς με την Βολιβία, αφού απέχει πλέον μόνο τρεις βαθμούς απο την προνομιούχο τέταρτη θέση που οδηγεί απευθείας στα γήπεδα της Ρωσίας. 

Απο την άλλη η ομάδα του Φρανσίσκο Άρτσε δεν μπόρεσε να "εξαργυρώσει" την πολύ σπουδαία νίκη που πέτυχε στην Κόρδοβα έναντι της Αργεντινής τον προηγούμενο μήνα, χάνοντας την ευκαιρία να αναρριχηθεί ακόμα περισσότερο στην βαθμολογία  

Η Βενεζουέλα "έσπασε" το ρόδι και πέτυχε την πρώτη της νίκη σε αυτή την προκριματική φάση διασύροντας την Βολιβία στο Ματουρίν με 5-0. Μια Βολιβία η οποία έχασε 4 βαθμούς λόγω της αντικανονικής συμμετοχής του Νέλσον Καμπρέρα στα μας με την Χιλή και το Περού αντίστοιχα.

Ο Καμπρέρα παραγουανικής καταγωγής είχε μία συμμετοχή με ην εθνική ομάδα της χώρας του το 2007, το 2013 πήρε την βολιβιανή υπηκοότητα όμως σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΦΙΦΑ θα πρέπει να περάσουν 5 χρόνια διαμονής στην χώρα για να έχει δικαίωμα συμμετοχής κάτι που δεν ίσχυσε στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Την επόμενη αγωνιστική η Βολιβία υποδέχεται την Παραγουάη, το Εκουαδόρ την Βενεζουέλα, η Αργεντινή την Κολομβία, η Χιλή την Ουρουγουάη και το Περού την Βραζιλία. Αναλυτικά η βαθμολογία:

Βαθμολογία(Σε 11 αγώνες)
1. Βραζιλία 24
2. Ουρουγουάη 23
3. Κολομβία 18
4. Εκουαδόρ 17
5. Χιλή 17
6. Αργεντινή 16
7. Παραγουάη 15
8. Περού 14
9. Βενεζουέλα 5
10. Βολιβία 4
* η Βολιβία έχει -4 βαθμούς
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...