www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

14/11/16

Βέλγιο και Ελβετία 4 Χ 4



Βέλγιο και Ελβετία συνεχίζουν απτόητες κάνοντας το 4 στα 4 και μαζί με την Γερμανία είναι οι τρείς χώρες που διατηρούν το απόλυτο μετά το πέρας της τέταρτης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.


Στον 1ο όμιλο στο Μεγάλο Δουκάτο η επιστροφή του Άριεν Ρόμπεν με την φανέλα των "οράνιε" συνδυάστηκε με γκολ στο 36' αλλά στο 44' οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλντι του Σανό. Στην επανάληψη ο Ντεπάι που μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο στην θέση του Σνάιντερ πέτυχε δύο τέρματα στο 58' και στο 84' έδωσε την νίκη στην ομάδα του Ντάνι Μπλίντ.

Στην Σόφια η Βουλγαρία κατάφερε να πάρει την νίκη απέναντι στην Λευκορωσία με 1-0, χάρις στο τέρμα του Ίβελιν Ποπόφ στο 10', με τους φιλοξενούμενους να μένουν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αλεξάντερ Χλέμπ στις καθυστερήσεις στο 90+1' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στον 2ο όμιλο η Ελβετία συνεχίζει απτόητη κάνοντας το απόλυτο 4 στα 4 επικράτησε και των Νήσων Φερόε στην Λουκέρνη με 2-0, χάρις στα γκολ των Ντερντιγιόνκ στο 27' και Λιχτστάινερ στο 83', αυξάνοντας το αήττητο που έχει σε προκριματική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου σε 22 αγώνες με 17 νίκες και 5 ισοπαλίες.  

Στο Φάρο-Λουλέ η Πορτογαλία προηγήθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλντι του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 28', οι Λετονοί ισοφάρισαν με τον Ζιούζινς στο 67', αλλά η ομάδα του Φερνάντο Σάντος με τρία γκολ απο τον Γουίλιαμ Καρβάλιο στο 70',  τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 85' και τον Μπρούνο Άλβες στο 90+2'  έφτασε στο τελικό 4-1.

Μάλιστα με τα δύο γκολ που πέτυχε ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε τα 68 συνολικά φτάνοντας τους Ρόμπι Κιν και Γκέρντ Μίλερ στην τέταρτη θέση του πίνακα των σκόρερ όσον αφορά τους Ευρωπαίους. 

Τέλος στην Βουδαπέστη η Ουγγαρία δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στην Ανδόρα και με τα γκολ των Γκέρα στο 34', Λάνγκ στο 43', Γκιούρκσο στο 73' και Σζάλαι στο 88' επικράτησαν με 4-0, και πλέον πάνε στο παιχνίδι του Μαρτίου κόντρα στην Πορτογαλία για να τα παίξουν όλα για όλα.

Στον 8ο όμιλο το σημαντικότερο ματς δεν ήταν άλλο απο αυτό ανάμεσα στην Ελλάδα και την Βοσνία στο "Γεώργιος Καραισκάκης". Το ματς ήταν ιδιαίτερα επεισοδιακό με διακοπές, με πολλές κίτρινες κάρτες αλλά και δύο αποβολές του Τζέκο με δεύτερη κίτρινη κάρτα και του Κυριάκου Παπαδόπουλου, η Βοσνία προηγήθηκε στο 31' όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πιάνιτς χτύπησε στο δοκάρι και στην συνέχεια στην πλάτη του Καρνέζη για να καταλήξει στα δίχτυα για το 0-1.

Οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες με την εθνική μας ομάδα να έχει δοκάρι στο 55' με τον Φορτούνη, και ενώ όλα έδειχναν ότι το 0-1 θα μείνει μέχρι το τέλος, ήρθε στις καθυστερήσεις στο 90+5' ο Τζαβέλλας που με μια βολίδα έξω απο την μεγάλη περιοχή νίκησε τον Μπεγκόβιτς διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Με αυτό το αποτέλεσμα το συγκρότημα του Μίκαελ Σκίμπε κρατάει την απόσταση των τριών βαθμών και τον Μάρτιο θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για να αντιμετωπίσει το πρωτοπόρο Βέλγιο που δεν δυσκολεύτηκε στο "Κίνγκ Μποντουέν" να "διαλύσει" την Εσθονία με 8-1 και να κάνει το 4 στα 4, με τους Μέρτενς και Λουκάκου να πετυχαίνουν απο δύο τέρματα και απο ένα οι Μουνιέ, Αζάρ, Καράσκο και Κλάβαν(αυτογκόλ), ενώ για τους Εσθονούς είχε μειώσει προσωρινά ο Ανιέ.

Στην Λευκωσία η Κύπρος πέτυχε την πρώτη της νίκη σε αυτή την προκριματική φάση επί του Γιβραλτάρ με 3-1, με τον Λαΐφη να ανοίγει το σκόρ στο 29', ο Λι Κασκιάρο ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους στο 51', με τον Σωτηρίου στο 65' και τον Σιέλη στο 87'  να διαμορφώνουν το τελικό σκόρ.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...