www.goahits.blogspot.com

Διεθνές ποδόσφαιρο όπως δεν έχετε ξαναδιαβάσει!

7/10/16

Όλα ανοιχτά στην ζώνη της Λατινικής Αμερικής


Ο πρώτος γύρος της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ζώνη της Λατινικής Αμερικής ολοκληρώθηκε και το μόνο σίγουρο είναι ότι με εξαίρεση την Βενεζουέλα όλες οι υπόλοιπες ομάδες διεκδικούν τις τέσσερις θέσεις που οδηγούν απευθείας στην Ρωσία και την πέμπτη στην διαδικασία των μπαράζ.


Την πρώτη θέση στην βαθμολογία καταλαμβάνει η Ουρουγουάη η οποία μετά την ήττα απο την Αργεντινή στην Μεντόσα επικράτησε των Παραγουάη και Βενεζουέλα αντίστοιχα εντός έδρας και την Τρίτη θα ταξιδέψει στην Μπαρανκίγια για να αντιμετωπίσει την Κολομβία.\

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Έντινσον Καβάνι με τον επιθετικό της Παρί Σεν Ζερμέν να πετυχαίνει τα τέσσερα απο τα εφτά γκολ της "σελέστε" και να φτάνει στην δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών τον Ντιέγκο Φορλάν.

Εντυπωσιακό comeback για την Βραζιλία όπου φαίνεται πως η αλλαγή του Ντούνγκα με τον Τίτε έφερε άλλον "αέρα" στην "σελεσάο". Τρεις συνεχόμενες νίκες κόντρα σε Εκουαδόρ, Κολομβία και Βολιβία(σπάζοντας μάλιστα και μια αρνητική παράδοση τριών αγώνων και 12 ετών), με τους Νειμάρ και Γκαμπριέλ Ζεσούς να ηγούνται της επίθεσης έχοντας την αύρα της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Μάλιστα έχει την ευκαιρία την Τρίτη κόντρα στην Βενεζουέλα να επεκτείνει το νικηφόρο της σερί και να παραμείνει σε απόσταση αναπνοής απο την κορυφή και σε περίπτωση στραβοπατήματος της Ουρουγουάης να ανέβει στην κορυφή.

Στην τρίτη θέση ισοβαθμούν τρεις ομάδες με το Εκουαδόρ το οποίο μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, ακολούθησαν τρεις ήττες απο Κολομβία, Βραζιλία και Περού, όμως κόντρα στην Χιλή επανήρθε στις νίκες με το εντυπωσιακό 3-0 επί των Πρωταθλητών Νοτίου Αμερικής και θα επιδιώξει κόντρα στην Βολιβία να παραμείνει στο γκρούπ των πρωτοπόρων.

Η Κολομβία κατάφερε να πάρει νίκη "χρυσάφι" στο Ασουνσιόν χάρις στο γκολ του Καρδόνα στο 90', ενώ στις δυο προηγούμενες αγωνιστικές είχε νικήσει την Βενεζουέλα με 2-0 και στο Μανάους γνώρισε την ήττα απο την Βραζιλία με 2-1. Οι "καφετέρος" την ερχόμενη Τρίτη υποδέχονται την Ουρουγουάη σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό παιχνίδι αφού με νίκη θα φτάσουν τους αντιπάλους τους. 

Η ομάδα που κλείνει την τριάδα είναι η Αργεντινή η οποία χωρίς τον Μέσι αντιμετωπίζει πρόβλημα. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα ήταν αυτός που έκρινε το ντέρμπι με την Ουρουγουάη  στο ντεμπούτο του Μπαούσα, όμως στα δύο επόμενα επόμενα παιχνίδια έλειψε λόγω τραυματισμού.

Κόντρα στην Βενεζουέλα βρέθηκε να χάνει με 2-0, αλλά με τα γκολ των Πράτο και Οταμέντι κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, ενώ στην Λίμα παρότι βρέθηκε μπροστά στο σκόρ ισάριθμες φορές δεν κατάφερε να πάρει την νίκη. Πλέον το παιχνίδι της Κόρντομπα απέναντι στην Παραγουάη είναι σημαντικό αφού νέα απώλεια βαθμών θα την φέρει σε δύσκολη θέση.

Δύσκολη θέση που βρίσκονται τόσο η Παραγουάη η οποία  αν και κέρδισε την Χιλή στο ντεμπούτο του Άρτσε γνώρισε δύο συνεχόμενες ήττες απο Ουρουγουάη και Κολομβία αντίστοιχα, αλλά κυρίως η Χιλή.

Η ομάδα του Πίτσι μετράει δύο ήττες απο Παραγουάη και Εκουαδόρ και ενδιάμεσα μια εντός έδρας "λευκή ισοπαλία" που μπορεί να αποβεί καθοριστική απέναντι στην Βολιβία, μένοντας πέντε βαθμούς πίσω απο την τρίτη θέση. Όπως είναι λογικό η νίκη απέναντι στο Περού είναι μονόδρομος εάν θέλει να μην χάσει την επαφή με τις προνομιούχες θέσεις.

Περού και Βολιβία με  σαφώς λιγότερες προσδοκίες όσον αφορά την πρόκριση όπως και η ουραγός Βενεζουέλα που ουσιαστικά έχει αποκλειστεί, αλλά με τις "ζημιές" που μπορούν να προκαλέσουν με τα αποτελέσματά τους ίσως να αποτελέσουν τους ρυθμιστές της βαθμολογίας 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...